Resmi: McLaren 2015’te Fernando Alonso ve Jenson Button’la Yarışacak!

McLaren takımı, 2015 Formula 1 sezonunda Fernando Alonso ve Jenson Button ile yarışacağını sonunda açıkladı.

2015 Formula 1 sezonu öncesinde en çok merak edilen koltuklar şüphesiz Honda ile yeni bir döneme başlamaya hazırlanan McLaren’e aitti.

Ferrari’den ayrılacağı uzun zaman önce açıklanan Fernando Alonso’nun McLaren’e geçeceği resmi olarak açıklanmasa da sürekli dile getiriliyordu ve takım sonunda Alonso’nun 2007’den sonra yeniden kendileri adına yarışacağını duyurdu.

Böylece 2007’de takım ve yönetimiyle sıkıntılı bir dönem geçiren 2005 ve 2006 şampiyonu Alonso, çocukluk hayalim dediği McLaren’e geri dönecek. Alonso’nun 2+1 senelik anlaşmasının olduğu ve yıllık 25 milyon pound ile Formula 1’de en çok kazanan isim olacağı söyleniyor.

Pilot kadrosunun açıklanması, ikinci koltuğa oturacak kişinin belirlenememesi nedeniyle oldukça uzadı. Deneyimli Jenson Button ve çaylak Kevin Magnussen arasında kalan takım sonunda karar verdi ve Button’un takımda yarışmaya devam edeceğini açıkladı.

Geleceğini genç sürücü olan Kevin Magnussen etrafında kurup kurmamayı değerlendiren McLaren takımı, uzun vadeli planlarında yapmış olduğu uzun değerlendirmelerinin ardından Magnussen için olumsuz karar verildi.

Takım sonunda deneyimli pilotları Jenson Button ile devam etme kararı aldı. Bu sene takımdan 12 milyon Pound alan Button’un maaşında yarı yarıya kesintiyi kabul ederek McLaren’de devam edecek. Daha önce uzun Honda deneyimine sahip olan Button, gelecek sene Formula 1’de 16. sezonunu geçirecek. Ron Dennis açıklamasında Button ile 2 senelik anlaşma imzaladıklarını söyledi.

Bu konuda Button’un hem deneyimi, hem kazandığı puanlarla daha güçlü olmasının yanında bazı sponsorların Button’un tüm dünyadaki etkisine bakıldığında Button’un Magnussen’den daha güçlü bir profil olması nedeniyle bastırdığı söyleniyor.

Alonso ve Button ikilisiyle McLaren takımı, gelecek sene gridde en deneyimli pilot kadrosuna sahip olacak.

Bu sene Formula 1’de ilk sezonunu geçiren Kevin Magnussen ise takımın 3. pilotu olarak çalışmaya devam edecek.


Yorumlar

“Resmi: McLaren 2015’te Fernando Alonso ve Jenson Button’la Yarışacak!” için 135 yanıt

  1. selamün aleyküm.

    2007’deki kazığın acısını hatırladıklarından bu kadar bekliyorlar diyordum ama öyle değilmiş. burunlarında hala sürtülecek yerler kalmış demek ki.

    ne diyelim, kendi düşen ağlamaz.

    şimdi mclaren düşünsün 🙂

    ferrari de at kesebilir artık, başıma gözüme diyerek.
    hadi geçmiş olsun.

  2. billy-bones avatarı

    Ron akıllı adam. Neden diyecek olursanız, bir çaylağın sözüm ona ”çifte şampiyon samuray pilot” a neler yapabileceğini en iyi o biliyor. ve bu durumda samuray’ın takımı nasıl yarı yolda bırakacağınıda.

    Şimdi Magnussen, samuray’ı evire çevire yeni hallaç pamuğu gibi atacaktı. Muhtemelen Macaristan’da yine bir fırtına kopacak ve samuray sırları ”çocukluk hayali takım olan” Ferrari’ye satacaktı. Ron bir kere daha bedel ödemek istemedi.Button’la geçirilecek 1-2 sene ve ”şampiyonluk alınamadan kapıtalacak 2 seneden sonra” Ron gençlere yönelecektir.

    Hali hazırda Vettel’in 4 Hamilton’In 2 şampiyonluğu ve daha iyi istatistiği var. Rosberg, Ricciardo, Bottas gibi şampiyonluk alabilecek ve 2’yi hayli hayli pilot olduğunuda göz önüne aldığımızda,bundan 5 sene sonra kimse pistlerin en komplesini hatırlamayacak.

    ama hayırlı olsun McLaren’cilere. haydi samuray göster kendini ve kat araca sektör başına 6sn 😀

    1. Senin bu yorumuna gore Magnussenın bırak Alonsodan! Buttondan bile daha iyi pilot dediğin anlaşılıyor buda senın ne kadar sacma bı bakıs acısına sahıp oldugunu gosterıyor.Bu sene Buttonu hallac pamugu gıbı atabıldımı de kalkmks boyle bı yorum yapıyorsun sırf fanatızm adına boyle yorumlar yapıp kendınızı kucuk dusuruyorsunuz!!!

    2. Onur Gentas avatarı

      Madem Magnussen bu kadar iyiydi de neden McLaren 40 milyon dolar verip Alonso’yu transfer etti? Tamam bir pilotu sevmezsin de biraz mantık yani.

  3. Alonso’nun takım değiştirmesi bizim için yeni bir heyecan. Ferrari’ye güvenimi ne kadar istemesemde kaybetmiştik. Bir mucize olmazsa yada işte bir şekilde Ferrari ve Renault özel bir izin almazsa Ferrari’nin önümüzdeki iki senede gidebileceği en iyi yer podyum savaşı… Mercedes ve Mercedes motorlu araçlar yine güçlü olacak, Williams’a seneye Lotusta eklenirse, Force India’da zaten ortalıklarda son yıllarda ilk 10 çekişmesi iyice kızışacak… Renault motorlu takımlardan zaten Red Bull bu sene bile bir şekilde Mercedes müşteri takımlarını ve Ferrari’yi geçmeye başardılar…

    Uzattım baya, kısacası Honda bir bilinmez, ama en azından bir potansiyel var, bu transferde Alonso’nun elinde patlar mı ? Belki de… Hiç yoktan heyecanlı bir şeyler izleyeceğimizi düşünüyorum.

    Son olarak, Button doğru tercih. İngiliz basını Lewis ile başa çıkabildi Alonso ile de başa çıkabilir diye gaz veriyor ama Lewisle yarışırken Lewis çarpışan oto olaylarını seri bir şekilde simule ettiği için Button orda bir avantaj sağlamıştı bence… Yanlış anlaşılmasın kendisi bence oldukça iyi bir pilot ama bence Massa kadar hızlı değil ama Massa’dan daha istikrarlı, aracın ayarları konusunda Raikkonen kadar hassas, her şeyi bir araya getirirse Hamilton kadar iş bitirici… Önümüzde ki yılın lastikleri vs. de önemli bu adamın performansı için… Bakalım Alonso altına ne versen sürüyor olayına devam edecek mi önümüzde ki yılda da 🙂

    1. Alonso.Diaz #ForzaJules avatarı
      Alonso.Diaz #ForzaJules

      Bizim icin gercekten yeni bir heyecan Alonso’nun McLaren’da yarismasi. Acikcasi Alonso’nun, Mercedes’lere karsi mucadele edebilecegi veya gelecek sezonlar adina umit verebilen bir araci olsaydi, Alonso Ferrari’den ayrilmazdi. Sadece bizlerin degil, Alonso’nun Ferrari’ye yonelik umitlerinin tukenmesi, Alonso’yu Ferrari’den ayrilmaya itti. Bence bu ayrilik Alonso adina iyi oldu. Ferrari adina iyi olup olmadiginida zaman gostericek.

      Honda bir bilinmez ama Mercedes’den sonra en cok umit veren secenek. Alonso RBR’ye gidebilirdi ama oradada Mercedes’le RBR arasina blok koyan ve ne kadar iyi olacagi belli olmayan, mevcut kurallar icinde umit vermeyen bir Renault var. Isin McLaren kismina gelirsek, gecmiste Aero paketinde basardiklari ve yenilikci oluslari insani fazlasiyla umutlandiriyor. Bana kalirsa, 2015’de olmasa bile 2016’da şasi seviyesinde Mercedes’i mutlaka yakalayacaktir. Bunun yaninda Honda motorda iyi is cikarirsa, Alonso’yu sampiyonluk mucadelesi icinde gormemiz yakindir.

  4. Button 2015’te Alonso’yu yenerse şaşırmam.

  5. LEGO sponsorluğu olsaydı Magnussen koltukta olacaktı. Bütün olay bundan ibaret. Bu haberler soğuk olarak çıktı. İlgi çekmiyor.

    Yalından şarkı armağan ediyorum mclaren’e..heyecanını kaybetmişsiiinn. falan bişeydi.

  6. Aras Tekiner avatarı

    Hayirli olsun hem Fernando reyiz hemde McLaren icin…Senna’nin Mclaren Honda’si ile 3. sampiyonluk gelir insallah 🙂

  7. Hayırlı olsun demek düşüyor. Alonso zaten Dennis’le çıktığını filan söylemiş. Adam biraz ingilizce öğrense iyi olacak, get together filan diyecekken dating demiş 😀

    Alonso hakkındaki düşüncelerimi bilen bilir. Ancak kendisi Raikkonen, Hamilton, Schumacher ve Button gibi herşeye rağmen pistte görmek istediğim birisi. Açıkçası ayrılınca üzüleceğim insanlar bunlar. Sezonda birkaç yarışta özel bir hareket yapsalar benim için yeterli. Alonso güzel savunma yapsa, Hamilton sağlam bir sıralama turu atsa, Raikkonen dıştan ibretlik geçişler yapsa, Button Japonya’daki gibi SC arkasından pite dalsa bana yeter. Bu böyle biline.

    Karakter konusuna da değinmek istiyorum. Bunu tartışabilmeliyiz. Yukarıda saydığım pilotların taraftarı olmayıp takımsız-pilotsuz F1 taraftarı olarak dolaşmamın sebebi bu. Hakkinen sonrasında gözüme birini kestiremedim. Kel kör desteklediğim adam gibi adam Webber de 2010 Kore’de patladı. Sırf bu yüzden pilot tutmuyorum ki bence bu kadar önemli bir detayı tartışabilmemiz gerek.

    Tabi bu tartışmanın futbol yorum programı sunucuları veya seyircileri kafasıyla, ‘koyduk mu’ kafasıyla olmaması gerekiyor. Sağolsunlar, tamamen zıt düşünmemize rağmen güzelce tartışabildiğimiz, öğrenebildiğim, derdimi anlatabildiğim insanlar da var burada. İsterim ki hepimiz böyle olalım. Ne yazık ki daha ikinci yorumda iş anlamsız laf dalaşına ve hakarete dönüşüyor.

    Mis gibi bir sezon daha bizleri bekliyor. Tartışmalarımız da renkli olur umarım.

  8. Burak Karaküdük avatarı
    Burak Karaküdük

    Hayırlı uğurlu olsun McLaren takımı ve fanları adına ve tabiki Alonso fanları adına.Umarım McLaren,Ferrari ve Alonso uzun zamandır aradığı başarıları yakalarlar.

    Herkes hata yapar ve bana göre 2007 yıllarında Ron Dennis’in de hataları var.Ancak f1 çok profesyonel bir dünya.Başarı için ne gerekirse yapılıyor.Gerek Ferrari gerek McLaren personel gönderip alabiliyor.Bu hayat gibi alırsınız yollarsınız iyi anlaşırsınız kötü anlaşırsınız vs.Herşey insan için var sonuç olarka.

    Ve durmadan Alonso’nun karakterini ağzından düşürmeyen insanlara da iki çift lafımız olsun.Bu kadar çok milleti dedikodu gıybet eder gibi sürekli aynı yerden dem vurduklarına göre dmeekki kendileri de benzer yapıdılar.Yada secerisini tutmuşlar bu pilotun.Bilemeyiz bleki özelinde çok düzgün biridir.Hiçbirimizin yapmadığı hayır işlerini yapıyordur kim bilir?Adamın bazı hataları oldu da aradan yıllar geçti ama bazıları aynı.O sürede dünya ilerledi herzamanki gibi ama bizimkiler yerinde saymaya devam etti malesef.

    Saygılar…

  9. alonso ve halen desteklediğim mclaren için iyi olur umarım biz seyircilere de rekabet dolu 2015 yılı olursa baya memnun oluruz bence güzel araçlar olursa güzel yarışlar izleriz
    vettel & kimi
    alonso &button
    Hamilton & rosberg
    ricciardo & çok önemli değil

    birbirine yakın araçlar olursa takımlardaki kadrolar baya iyi
    bir tek Hamilton yazınca büyük harf oluyor sitenin hangi pilotu desteklediği ortaya çıktı 😀

    1. bir tek Hamilton yazınca büyük harf oluyor

      Alla alla? Bir de ben deneyeyim.

      Vettel, Kimi, Alonso, Button, Hamilton, Rosberg, Ricciardo, Sato, Karthikeyan…

      1. Kardeş sen Shift tuşuna bi ayar çek bence 😀

        1. şimdi klavye ile oynamadan yazıyorum vettel , kimi , alonso , Hamilton sadece Hamilton da harf büyük oluyor :d

          1. mclaren Ferrari Renault redbull lotus Mercedes takımlarda da böyle oldu 😀

          2. Tekrar deniyorum, öncekinde hepsine kendim basmıştım.

            vettel kimi alonso hamilton mclaren ferrari renault redbull lotus mercedes

            1. senin tarayıcı oto düzeltiyor olabilir mi? google çorum veya internet explorer kazması böyle yapıyor.

              1. hımm ben sitenin özelliklerinden biliyorum, diğer sitelerde olmuyor sadece burada 😀 bilgisayara fazla program yükledim bir aralar, kafayı sıyırmak üzere kendisi, karakteri bozulmuş 😀

  10. Bu karekter sacmaligi da neyin nesi? inanılmaz 🙂

  11. Düşündüğüm olmuş tebrik ederiz

  12. hayırlı olsun bakalım sevindiğim tek şey buttonun kalması oldu alonso içinde hayırlı olsun bakalım inşallah mercedes ile olmasa da ferrari , mclaren ve redbull , williams seviyesine ulaşır da bu dört takım en azından 2.lik için çekişse tadından yenmez

  13. bu kadro bana bar honda,yı hatırlatıyor 1999 2000 2005 yılı kuruluş ve dağılış

    alonso Jacques Villeneuve roller aynı olacak

    aynı senaryo sanki sonucu ne olur peki

    1. Murat Aksoy avatarı

      bulabildiğin en kötü senaryo bu mu? senden daha kötüsünü beklerdim.

  14. Çok samimi olarak söylüyorum “Hayırlı olsun”

    Takım olarak en sevdiğim takım olan Mclaren’in 2007 ve sonrası acıları yaşamaması dileklerimle.

  15. Alonso.Diaz #ForzaJules avatarı
    Alonso.Diaz #ForzaJules

    Can buddy iyimisin ? Bundan gonderem mi bir tane ? Seni kaybetmek istemeyiz canim benim 🙂 .

    1. Alonso.Diaz #ForzaJules avatarı
      Alonso.Diaz #ForzaJules

      Seni tansiyondan*

  16. 2009 sezonuna girilirken de Button’un F1’de olup olmayacağı uzun süre belli değildi sonra Brawn kurtardı adam da şampiyon oldu.Bu sezon da bu gazla iyi performans gelir ama Honda’nın ilk sezonunda mekanik problemlerden çok sık yolda kalacağını düşünüyorum.2016dan itibaren çıkışa geçip mücadelenin içine girerler diyorum bakalım.
    Yalnız Alonso-Dennis ikilisinin bu kadar içli dışlı olması profesyonellik mi dersiniz ne derseniz diyin bi tuhaf 🙂 2+1 ise garip sanki Ron Dennis Alonso’dan intikam almak için geri çağırmış gibi 😀 şu 2 senede Alonso’yla max puanları ve araç gelişimini max seviyede sağlayıp ondan faydalanıp,araç şampiyonluk için hazır olduğunda Alonsoyla sözleşme yenilemeyip Hamiltonu getirip kendi çocuklarını şampiyon yapacaklar gibi 😛
    Komplo teorimiz de hazır olsun eheh 😀

  17. Yeni direksiyon dersinden geldim ve haberi gördüm yorum yapmamak olmaz. Tüm McLarenci Hondacı arkadaşlarıma hayırlı uğurlu olsun. Tablo çok güzel hayırlısı diyelim ve kış sezonunu bekleyelim 🙂

  18. hayirli olsun herkese

  19. Onur Gentas avatarı

    Bu transfere olumsuz bakan tüm arkadaşları anlıyorum. Geçmişte yaşanan kötü deneyimler söz konusu fakat takımında böyle bir atak yapmasına ihtiyaç vardı. Alonso’nun karakterini beğenirsiniz veya beğenmezsiniz fakat daha şimdiden takıma bir heyecan getirmiş durumda bana göre. Eski McLaren araçlarıyla beraber çekilmiş fotoğraflar bile beni çok etkiledi.

  20. Hayırlı olsun güzel bir yıl olacak inşallah. Birde mercedes çok abartmazsa iyi bir yıl olabilir…

  21. 5milyon dolardan fazlası gereksizdi button’a
    sonra para yok diyorlar

  22. FerrariFanTR avatarı

    Alonso büyük adamsın vesselâm. Burdaki çoğu Mclaren fani 2007 de sana kin kusarken simdi senin gelmenle beraber zil takıp oynamaya başladılar

  23. Öncelikle tüm taraflara hayırlı olsun diyeyim.

    Şimdiii…

    Dediler ki; 2007’de Alonso’ya eşit davranılmadı.

    Dediler ki; 2007’de Alonso’nun aracına garajda sabotaj düzenleyip kaza süsü verildi.

    Dediler ki; 2007’de Alonso’nun çaylak takım arkadaşından hızlı olmasına rağmen kendisinin öne geçmesine izin verilmedi.

    Dediler ki; 2007’de Alonso’ya daha düşük beygir gücüne sahip motor verildi.

    Dediler ki; 2007’de Alonso mekanikerler kendi aracında çalışsın diye cebinden para verdi.

    Dediler ki; 2007’de mekanikerler garajda Alonso’nun yüzüne baka baka küfrettiler.

    Dediler ki; 2007’de …

    Neler demediler ki?

    Ben ve benim gibi düşünenler bu adamın yani “pistlerin en sürücüsü”nün sürüşünün çok iyi, karakterinin ise 5 para etmediğini söyledik. Şimdi görüyorum ki ya bu yukarıda bir kaç örneğini verdiğim şeylerin hepsi pistlerin en sürücüsünün çaylak takım arkadaşını yenemeyişine bir kılıf olsun diye söylenmiş yalanlarmış ya da tüm bu olanlara rağmen pistlerin en sürücüsü tekrar aynı takıma geldiyse gerçekten karakteri tartışmaya açıkmış.

    Adam olan kendisine yapılan davranışlar karşısında dik durur. Kendisine kötülük yapmış, zarar verici davranışta bulunmuş, namını lekelemeye çalışmış, en önemlisi onurunu kırmış kişinin ister parmağına kıymık batsın ister can çekişsin dönüp onun yüzüne bakmaz. Benden uzak olsun, isterse dünyanın en zengini, güçlüsü, şanlısı, şöhretlisi olsun isterse dünyanın en zavallı, en acınacak, en fakiri olsun der.

    2008’de pistlerin en sürücüsünün bir açıklaması vardı, diyordu ki, “McLaren’in hiç bir şey kazanmasını istemiyorum”. Hatta 2008’de elinden gelirse Massa’ya yardım edeceğini de söylemişti. Peki şimdi ne değişti?

    Daha 2 ay önce bu sayfalarda okuduk; Alonso 2007’de yaşadığı sıkıntının kaynağı olarak takımı ve Ron amcayı gösteriyordu. Peki şimdi ne değişti?

    Adama derler ki; denize düştün de yılana mı sarılıyorsun yoksa?

    http://cs540100.vk.me/c622531/v622531968/d427/hPWCuIpHk-k.jpg

    http://www.youtube.com/watch?v=vQsNFmnGzzo

    1. Açıkçası bende o dönemde Alonsoya çok kızmıştım çünkü Hamilton’un şampiyonluğun kaybetmesine neden olduğunu düşünüyordum ki hala öyle düşünürüm düşüncem değişmedi ama Mclaren bu haldeyken ve Alonso’da boştayken onu almamak ahmaklık olurdu. Hamilton’u geri döndürebilir miyiz? Hayır… O zaman geriye tek bir kişi kalıyor Alonso artık geçmişi geride bırakıp önümüze bakmamız lazım Mclaren’in gelişmesi lazım gerisi teferruat…

    2. F_Alonso Diaz avatarı
      F_Alonso Diaz

      Yılana sarıldı diyorsun yani..

    3. valla geleneklerden midir nedir bilinmez ama bu adamların bizler gibi düşünmediği açık. Sen ya da ben ya da herkes Alonso’nun karakterini bu hamlesinden dolayı sorgulayabilir. Ama gel gör ki onu da geri getiren kişi Ron Dennis.

      Madem o kadar şey yaşandı arada ve Alonso kötü karakterdi, karakterli olan Dennis niye Alonso’yu geri getirdi? Getirmek için bir seneyi aşkın süre uğraştı?

      İnsanlar profesyonel düşünüyorlar ve çok haklılar. Buna bizler karaktersizlik diyebiliriz ama onlar öyle düşünmüyorlar. O sene kaçan şampiyonluklara, 100 milyon dolar gibi devasa bir cezaya rağmen McLaren, Alonso’yu takıma katmak için bir seneyi aşkın süre çabalamış.

      Keyfini çıkar abi bu durumun boşver karakter mevzularını 😀

      1. Bak ekşi sözlükten “profesyonellik” hakkında bir kaç yorum Apocan’ım 🙂

        Yalancılığın, sahtekarlığın, acımasızlığın, başkası gibi olmaya çalışmanın modern ismi..

        Profesyonel davranmak adı altında paraya tapınılır. profesyonel bir avukat, katil olduğunu bile bile müvekkilini temize çıkarmaya çalışır; profesyonel reklam sektörü çalışanları solcu olmalarına rağmen zengin amerikan şirketlerinin ürünlerini yağlayıp ballayıp sattırmaya çalışır. kısacası profesyonel bir insan için para verdikten sonra her müşteri haklıdır. bu durumda yetenekli, zeki ama karaktersiz insanlar “ben profesyonelim” diye kendini avutarak hiç bir şekilde saygı duymadığı ama kendinden daha zengin insanların fikirlerini desteklemiş, hatta bu fikirleri başkalarına empoze etmiş olurlar.

        Genellikle takımını üç kuruşa satan futbolcuların ağzından duymaya alışık olduğumuz sözcük.

        Artık günümüzde bazı kişilerin, yaptıkları p.ştlukları masumlaştırmak için kullandığı kelime.

        Hırs ve acımasızlığın sempatik şekilde dile getirilmesidir sadece. belirli kurallara bağlı kalarak, sadece çıkar için uğraşanların mertebesidir. kendinden başkasını düşünmemektir ayrıca. varsa yoksa başarı, varsa yoksa mücadele. ağabeyler ne ara hayata karışacaksınız ? ne ara insanlarla sadece duygularınız sayesinde yanaşacaksınız? ne zaman içinizden geldiği için bir şeyler yapacaksınız ?

        profesyonelliğe sığınan insanlara uyuz oluyor arkadaş. mesela on sene bir takımda oynayan bir futbolcu, ezeli rakibe transfer oluyor ve arkasından ekliyor ”ben profesyonel bir futbolcuyum… ” tamam lafımız yok, herkes istediği yere gidebilir ama lütfen kendiniz olun. çıkın, diyin ki ”bu takım daha fazla para verdi, duygularıma göre hareket edemem ” inanın kimse gocunmaz bu laflara. ama siz insanları salak yerine koyup, ”çocukken tuttuğum takıma geldim ” gibi sığ yalanlara başvurursanız ve bunu profesyonellik olarak adlandırırsanız hassiktiri yersiniz.

        işyerlerinde de olur bu. ”profesyonellik böyle bir şey… ” lafını kullanan patronlara kafa atmak serbest olmalı bence. bu lafı duyunca hemen anlayın ki arkasından insanların önünde eğilmeniz istenecektir. müşteri ne derse haklı, ne isterse yapacaksınız… neden ? çünkü para lazım, senin gururun, haysiyetin hiç önemli değil. sana bağıran müşteriye ses çıkarmayacaksın, çünkü sen profesyonel bir pencereden bakmalısın olaylara.

        1. açıkçası ekşisözlükte yazılanlar pek bir şey ifade etmiyor. Bazen oyunu kuralına göre oynamak lazım. Hayat böyle.

          Formula 1’i baz alırsak kimisi karakter olarak diğerinden daha iyidir, kimisi yetenek olarak, kimisi reklam pazarlama, kimisi geliştirme, kimisi hız, kimisi istikrar vs vs. Bu böyle devam eder.

          Formula 1’in en başarılı takımlarından, en köklü takımlarından birisi McLaren. Son dönemde en başarıya aç ve başarılı olmak için en çok çalışan takımlarından birisi de McLaren. Bu kapsamda kimilerini gönderdiler ve kimi önemli isimleri takıma kattılar. Mercedes motoru harici diğer motorlardan mevcut kurallar altında bir şey olamayacağını gördükleri için Honda hamlesi ile ne olursa olsun mevcut şartlar altında en iyi hamleyi yaptılar. Mercedes’ten artık şampiyon olabilecekleri motor alamayacaklardı, Ferrari’den zaten motor alamazlar. Aynı şekilde Renault’dan da alma ihtimallerini 0 olarak görüyorum. En mantıklısı girmek isteyen bir motor üreticisini ikna etmekti ve bunu da başardılar.

          Yapılan tüm bu gelişmelerin ve son yıllardaki “düşük profil” yüzünden mevcut şartlarda en iyi sürücüyü istediler. Kim ne derse desin Hamilton’dan sonra McLaren zirveye oynayan değil, orta sıra takımı oldular.

          Honda ile gerçekten yeni bir proje başlıyor. Bu şartlar altında kendileri için en iyi seçim mevcut pilotlar içerisinde Alonso’ydu. Peşine düştüler ve aldılar. Ben her iki taraf için de kazan – kazan durumu olduğunu düşünüyorum.

          Formula 1’de başarıya bakmak lazım. Alonso babamın oğlu değil. haberlerini yapmak ve yarıştaki zevkli mücadelesini izleyip keyif almak dışında bir bağım da yok 😀 Ama sürekli olarak karakter konusuna inmek pek doğru bir şey değil bence.

          Adam pist üstünde başarılı mı? Başarılı. Olay budur. Tabi ki sivri dilli, bazen sert konuşuyor ve laf dokunduruyor. Ama bu adamlar peygamber değiller. Ya da robot da değiller. İstediğimiz gibi modlama şansımız yok. İllaki kimisini beğeneceğiz, kimisini beğenmeyeceğiz.

          Karakter olayına girersek hemen hemen her pilota bir kulp bulabiliriz. Senna’ya, Schumacher’e, Prost’a, Alonso’ya, Raikkonen’e, Hamilton’a vs vs.

          Bak Raikkonen Alonso uğruna kovulduğu Ferrari’ye geri döndü. Biz Türk milletine kalsa dönmeyiz geri çünkü bu karaktersizlik olur.

          Alonso pist dışında bir şey yapsa, bir taraftarı ona yaklaşmışken onu görmezden gelse ya da bir gazeteciyi hırpalasa Raikkonenci arkadaşlar basar kalayı, ya da basmaya çalışır karaktersiz, şeref.iz gibi. Ama bu saydığım olayları Raikkonen bir çok sefer yapmıştır.

          Raikkonen’in yaptığı bir çok davranış bana göre yanlış olsa da taraftarlarına göre “cool” olma sebebidir. Alonso’nun yanlış davranışları ise taraftarları için hırs göstergesidir. Ama yine bana göre yanlış bir davranış olabilir.

          Ben bu olayı şuna benzetiyorum. Geçen senelerdeki siyasetteki tape olaylarında bir bakan çıktı ve Kuran ayetleriyle dalga geçti resmen. Siyasete girmek istediğimden bu örneği vermiyorum ama çok benzer olay. o partinin seçmenleri bu olayı görmezden geldiler, parti içerisindekiler görmezden geldiler ancak olayın yapıldığı aşikardı.

          Aynı olayı diğer partinin bir üyesi söyleseydi, ne dinleri kalırdı, ne imanları…

          Bence bu konuda biraz daha dikkatli olalım. Beğenmediğiniz kişileri eleştirirken biraz daha sakin bir tutum sergileyelim.

          Bir de şahsi bir isteğim, site yöneticileriyle hiç bir bağının olmadığını açıkla lütfen 😀

          1. ikinizde haklı yorumlar yazmışsınız ,profesyonel liktede uygun olmayacak işler yapıldığında, o zamanda etik değil denir, :d neticede biraz da olsa, dürüst insan olmak lazım, ayrıca kimi Ferrari den kovulduğundan sonra hem de 2 senesi çöpe gitti ,Ferrari hakkında konuşmadı, hatta sorunum yok dedi, birkaç demecinde

          2. Abdullah kardesim kisa kisa cevaplar vereyim, cevap vereyim derkende polemige girmek gibi bir durum yok yanlis anlasilmasin 🙂

            -Eksi sozluk den ornekler vermemin sebebi olaya tek tarafli bakmadigimi, at gozlukleri ile yaklasmadigimi gostermek icinde, olcut olarak kabul edilebilirmi bilmiyorum 🙂
            -Bugun bir baska haberde ATA`nin bir sozunu paylastim; Ben sporcunun zeki, cevik ayni zamanda ahlaklisini severim.. Minik bir ornek Prost F1 efsanelerinden biridir dogrumu? Ama cogu F1 taraftarina Prost dendigi zaman icinden kufreder, bunun bir sebebi olmali..
            -Raikkonen hakkinda soylediklerine kismen katiliyorum, Cool tavirlarini bazen bende sevmiyorum ama hic olmazsa adamin ici disi bir, bahsi gecen sahsiyet gibi icten pazarlikli, duruma gore aciklama yapan biri degil, politik degil. Raikkonen`in Ferrari`ye geri donmesi de karaktersizlik olarak gorulebilir demissin ama bunu “tukurduklerini yalatma” anlaminda da dusunebiliriz..
            -Bazen yorumlarda seviyenin dustugunun farkindayim, 40 yasinda muhendisim, tabii ki bende coluk cocugun seviyesine inmek istemem ama onlara yaptiklarinin bir sonucu oldugunu birilerinin bildirmesi gerekiyor, kimse saga sola sallayip “oh bu yanima kar kaldi” mantigiyla hareket edemez, bazen onlarin anladigi dilden konusmak gerekiyor maalesef 🙂

            Son olarak site yonetimiyle baginin olmadigini acikla demissin, orda koptum ben 🙂 Abi bu nasil bir paranoyadir, bunu dusunenler sunun farkinda degiller; Ben yorumumu genel olarak direk yorumcuya yapmiyorum.. Yorumda direk muhatabim pilota, takima, takim muhendisine, takim patronu vs dir. Direk yorumcuya yaparsam zaten silinebilecegini bilirim 🙂

        2. Ben takımlarla, vurdumduymazca sürücülerle, grid dekilerle muhabbetlerine, hareketlerine çok bakmam bu adamların bugün A dersin yarın Z gibi bir hareket çeker altüst olur için o yüzden severken tedbirli olmak şart.:) Ancak Fernando da öyle birşey var ki ben atlayamıyor, unutamıyorum yamuk herif resmen seyirciye küfretti miktirsin gitsinler başka şey izlesinler demeye getirdi sıkıntısı, basının tavrı başka sözlerle de ifade edilebilirdi ama herif mal varlığının, zenginliğinin nelere ait olduğunu unutacak kadar umursamaz ayarsız bi tip. Ben bana küfreden herife yeteneği dışında nasıl saygı duyabilirim. Ha onu da Ferrari deyken yapıyor ha. İnsan diyor Renault’da ki Mclaren’da ki hali neydi de ne bekliyorsun. Herkes karakterinin ölçeğini sergiliyor. Bakıyorum sözcükleriyle de halen aynı. Kimi, Mclaren hakkında ki sözleri hep aynı ayarsızlığın eseri. Ne adamlar gördük ben hiçbirine odam da o kadar küfür etmedim 20 yılda hiçbirinden bunun kurduğu gibi bana ağır gelen laflar duymadım.

          1. Fernando Alonso’yu ve kariyerini, takımlarla ilişkilerini ne kadar takip ettiniz, yada ediyorsunuz ?

            1. Sence ? ne kadar etmişimdir.
              Bu kadar uzun senede, bu kadar uzun dönem yarışan adamı ne kadar takip dışı bırakmış olabilirim?
              Çoğu insanın atladığı yada sallamadığı sözlerini unutmuyor yada atlamıyorsam cevaplar ne olabilir.

    4. Dediler ki.. dediklerinin hepsi adı üstünde dediler… motor sporu bu sosyoloji veya filozof türetme yeri değil, tabıkı bunlarda karakter meselesi söylenırde, yanı bayatladı artık bu konusmalar, Abdullahında dedıgı gıbı bız tadını cıkaralım, aradaki fark onlar profsyonel yonetıcı ve pilotlar, biz ise cümle muhendısleri…
      dedilerdi, demişlerdi, diyeceklerdi, hıcbırsey ıfade etmıyor malesef.

      Adam olan dediğin şeyde gayet dogru, fakat bu prfsyonel ınsanlar gecmıstekı yaptıkları hataların farkına varıp karsılıklı durustce eskı defterlerı kapatması aynı derecede olgunlugu gostermezmı, bunu yapları aşşağılık adı pıslık ınsanlar oldugunumu gosterır?

      1. Onur Gentas avatarı

        @bertone bunu yapan bir çok sporcu ve takım var. Mesela Raikkonen ve Ferrari.

  24. F – E – R – N – A – N – D – O ————- A – L – O – N – S – O

  25. Açıkçası bir Mclaren fanı olarak Alonso’nun gelmesinden daha çok Button’un kalmasına sevindim hem aracın geliştirilmesi hem de daha iyi puanlar alınması açısından Button’un kalması çok iyi bir gelişme. Lewis ile yarışabilecek 2 pilotumuz var artık birde Mercedes’le yarışabilecek bir aracımız olursa tam olur. Lewis’i ve Mclaren’i seviyorum. 😀

  26. McLaren F1 (TEE) avatarı
    McLaren F1 (TEE)

    Alonso, McLaren’in kendisiyle 2013 yılından bu yana temasta olduğunu söylemiş. O zamanlarda hatırlıyorsanız Alonso-McLaren haberleri çıkmaya başlamıştı.

    Ron Dennis’te: Alonso’nun McLaren’e geri dönmesi sorun yaratmaz gibi bir açıklama yapmıştı.

    Adamlar işi çok önceden pişirmiş. 😀

  27. Magnusene üzülecegimi hic düşünmezdim , biraz tepeden girince beklenti büyük oluyor ve cuvallaması kolay oluyor. Button kararında Alonsonunda etkisi büyük bence. Doğru olan seçim yapıldı , bu kapışmayı iple çekiyorum , umarım button hayatının formuna ulaşır ve zevkle izleriz 🙂 , hayırlısı olsun…

  28. sonuç çok sürpriz değl.. malumun ilanı olmuş… benim dikkatimi giyim konusu çekti… mesela herkes ceketin sadece üst düğmesini iliklemiş… bu durumda bu ceketlere ikinci düğme niye konur ki? ikinci konu yöneticilerin ikiside kravat takmış, sürücüler kravat kullanmamış… button ceket içine yelek giymiş, zaten göreceli olarak yaşlı bu kendisini daha yaşlı göstermiş… yelek in 2 düğmesini kapatmış ki soyadı button ile uyumlu olmuş :)… elbise renklerine baktığımızda ise koyu-açık-koyu-açık-koyu şeklinde dizilmişler… bu da ilginç ? ya bu arkadaşlar herşeyi bilerek planlıyor veya bazı şeyler tesadüf… mesela bu uyumu sağlamak için magnussen ortada durmak zorunda kalmış ? tabii dedikodu çıkmasın diyede dennis ve alonso yan yana poz vermişler… ve son olara button ın ceket boyu, magnussen in pantolon boyu biraz kısa, en uygunu alonso seçmiş… tabii yorum formula 1 den çok bu tarz benim gibi oldu ama haberin yorum yapılacak çokbir tarafı yoktu 🙂

    1. Güzel detay. Bence de patronlar dışta, pilotlar hemen yanlarında, yedek pilotta arada kaynasın diye ortada 🙂

  29. şu haber geç kalmasın diye geçenlerde hazırladığım haberi Button’un açıklanacak olmasıyla bugün bir kez daha güncelledim. 12.30’da toplantı vardı ona yetişmem gerekiyordu. Geç kalmasın istiyordum. Tam da 12 buçuk gibi açıklanacak dediler. Diğer arkadaşlardan da kimseyi göremedim 😀 aşağıda fotosunu da ekledim ya arabada telefonda açtım twitter’ı ve sitenin panelini. haber zaten taslaklarda hazırdı. Tek bir işlemle yayınlanacaktı. Twitter’dan sürekli ışıklarda falan kontrol ediyordum ve resmi açıklamayı görünce tak diye girdim.

    Girdiğim en önemli, en kolay ve en maceracı haberlerden birisi oldu 😀

    1. Onur Gentas avatarı

      Eline sağlık. İş aşkı başka bir şey:)

    2. Sizin için guzel bir anı olmuştur. 🙂

    3. Abdullah sen de Alonso gibisin. Mücadeleci. 😀

  30. arif çelik avatarı

    Siteye bakın arkadaş Alo haberine herkes yorum yapıyor f1 bu adamsız olmazz

  31. Gerçek Mclaren taraftarlarının mutlu olduğunu sanmıyorum…

    1. Ron bile mutlu gerçek McLaren fanlarına ne oluyo?

      1. Lewis-Hamilton(#TeamLH) avatarı
        Lewis-Hamilton(#TeamLH)

        Ron Dennis’in mutlu olduğunu hiç inanmıyorum.

        Mecburluktan.

  32. pu 106 a 2014 WORLD CHAMPION avatarı
    pu 106 a 2014 WORLD CHAMPION

    2015 te gosterecez gununuzü

  33. 2007 de alonso gelmeden önce 2006 yazında açıklanmıştı mclaren e geçeceği ve ben bunu 1101’imin ufak ekranından efsanevi bir sevinçle öğrenmiştim.alonsoyu severim.umarım iyi bir araçla mclarende şampiyon olur.bu koltuklardan kimler geldi kimler geçti.herkes geçici mclaren kalıcı;)Hakinen,Raikonen,Montoya,Hamilton,Alonso,Button

  34. hayrılı olsun 2015 Mclaren ve Honda için öğrenme yılı olacak gibi duruyor Alonso ve Button gibi ıkı deneyımlı pılotla 2015te olusabılecek sorunları optımıze edip 2016ta cok iyi işler başarabilirler..Mclrenın cok yeteneklı muhendıslerı var ve ıllakı redbullun renaulta yaptıgı katkının bı benzerını her anlamda yapacaklardır ınsallah cok verımlı bır yıl gecer hem Alonso Button hem Mclaren Honda adına en iyi seçimi yaptılar bence

  35. McLaren F1 (TEE) avatarı
    McLaren F1 (TEE)

    Ron Dennis: 2 tane dünya şampiyonuna sahibiz ve griddeki bütün takımlardan daha iyi bir kadro ile yarışacağız demiş.

    Şu 3 ay nasıl geçecek bilmiyorum. 😀

    1. geçen sene de aynı hayali Ferrari taraftarları kurarken ben burada uyarmıştım araba daha önemli diye 😀 umarım sizin hevesiniz de kursağınızda kalmaz

      1. Haklısın yeri gelmişken bende söyleyeyim kimse şampiyonluk için yada galibiyet için çok hevesli heyecanlı olmasın.geçiş dönemi olacak sonuçta temkinli olmakta fayda var.

  36. ahmetcakar1987 avatarı
    ahmetcakar1987

    Yazıklar olsun diyorum ve çıkıp gidiyorum buradan.

    1. Hoooaydaaaaaa 😀

  37. Hadi Hayırlısı herkesin beklentisi gerçek oldu. Bazı insanlar ikinci defa boşuna bir araya gelmez demek ki eksik olanı Başarmak için gelinliği. Jensonunda devam etmesi daha iyi oldu. Buarada resimde herkes memnun bir tek Japon arai Şaşkın gözüküyor herhalde bu oluşumdan sonra en iyi motoru tedarik etme telaşı sardı Adam’ı 🙂

  38. Onur Gentas avatarı

    Hayırlı olsun. Fotoğraf güzel umarım güzel de bir sezon geçirirler ekip olarak.

  39. BİSMİLLAHIRRAHMANIRRAHIM …..

    1. eyvah eyvah 😀

    2. McLaren F1 (TEE) avatarı
      McLaren F1 (TEE)

      Anılarım canlandı resmen. Hey gidi 2007 sezonu hey! İzlediğim en keyifli ve en heyecanlı sezonlardan birisiydi. Belki de en keyiflisi. 🙂

    3. Onur Gentas avatarı

      Bu ne aşk böyle:)

    4. Çok iyi ya çok sevindim ikisinin de mutlu olmasına 😀

    5. Denize düşmüş alonso yılana sarılırken 🙂

      1. @sercan
        Haha..bu çok iyiydi…

    6. 😀 Bir ortak payda olmalı.

      Çok fazla ortak payda olmalı. 😀

  40. hayırlı olsun. aylar öncesinden söylemiştim Alonso ile yarışılacağını fakat ferrari kariyeri gibi hüsranla biten bir birliktelik olacak.. sonrasında Alonso ne yapar bilemeyiz tabi 2 WDC ile yetinmek durumunda kalabilir.

  41. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Alonso’yu zaten iyi kötü biliyorduk, Button’nun kalması da üstüne tuzu biberi oldu. İyi de oldu. Şimdi 93 gün bekeleyelim bakalım ilk yarışa 🙂

  42. Bence dogru olan karar gec de olsa alinmis. Kevin’in bu sene yapacaklari kariyerini dogrudan etkileyecektir bana kalirsa gurur ego yapmamali kendini gelistirme adina kullanmali bu seneyi. Button maksimum 2 yil burada kalabilir ki bence bu gecis yilinda Button’i kullanip gelecek sezon yollari ayiracaktir Mc Laren. Gelecek yil Vandoorne ve Magnussen’in sahne gerisindeki mucadelesi ilginc olacak bakalim kim kapacak 2016 koltugunu.

  43. Yakismislar 🙂

    1. Osman Yıldız avatarı
      Osman Yıldız

      Alonso’cuyum da bu adam biraz değişik konuşuyor arada 😀

      Ferrari’deyken diyordu ölürüm Ferrari için burası hayalim falan feşvan. Şimdiki demecinde “Senna çocukluk kahramanım, Mclaren’in önemi büyük vs.” bir şey demiş. Gerçekten insan hayret ediyor 😀 Neyse parası iyi ya yeter ona

      1. F_Alonso Diaz avatarı
        F_Alonso Diaz

        Denmesi gereken şeyleri söylüyor doğal olarak ne diyebilir ki. Mclarene geçip aklım ferraride diyecek hali yok adamın.

  44. Kadem Yasin Semiz avatarı
    Kadem Yasin Semiz

    Gerçekten çok güzel bir haber. Sürekli bu anlaşmayı bekliyordum en doğru karar. Gelecek yıl kesinlikle mclaren honda nın gelişimiyle birlikte mercedese rakip olacak. 2015 te güzel bir sezon bizi bekliyor. Şimdi Mercedes ve red bull düşünsün. Küçük bir not Mercedes çok güçlü bunu biliyorum ama gelecek yıl bu kadar Baskın olamayacaktır 🙂

  45. Alonso haberini girerjen ben 😀

    Hayirli olsun

    1. Chevrolet Aveo ? 😀

    2. mehmet ceviz avatarı

      ortalama 8,2 mi benzinmi dizelmi.hocam ortalama doğru ise senin arabada f1 araçları kadar yakıyor.

      1. Benzinli. Vallahi araba da yakıyor trafikte yaktırıyor. Sadece şehir içi 10 litre oluyor ve geçiyor da 😀 8 km’yi 8 kırmızı ışık ve trafikle 15 dkda zor yapıyorum. Maşallahı var benim arabamın yakıt konusunda 😀

    3. Araba vites yükselt diyor sen haber giriyorsun 😀

  46. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Olması gereken buydu.F1 Button’u kaybetmediği için çok şanslı..Alonso-Button ikilisini görmek güzel.Sevindim bu habere 😀

  47. Alpay Rüzgar avatarı
    Alpay Rüzgar

    @abdullah-celik hayırlı olsun seni de biraz yordular ama 🙂 en çok sen sevindin galiba bitmesine

  48. Alpay Rüzgar avatarı
    Alpay Rüzgar

    @abdullah-celik Hayırlı olsun seni de biraz yordular ama 🙂

  49. Lewis-Hamilton(#TeamLH) avatarı
    Lewis-Hamilton(#TeamLH)

    Umarım 2007 gibi olmaz 🙂

    1. Bu foto ne şimdi ?

      1. NE 2007 dekı ortam var nede 2007 yılındakı alonso… kımı ıle sorun yasamadılar hıc bırsey olmaz önemlı olan kazanan bı arac cıkarması mclaren ın.

      2. Lewis-Hamilton(#TeamLH) avatarı
        Lewis-Hamilton(#TeamLH)

        Ron Dennis Hamilton’ı seviyor ya ona atıfta bulunmuşlar.

        1. Lewis-Hamilton(#TeamLH) avatarı
          Lewis-Hamilton(#TeamLH)
    2. pu 106 a 2014 WORLD CHAMPION avatarı
      pu 106 a 2014 WORLD CHAMPION

      nasıl becerdın bu fotoyu muhteşem mesajı var

      1. Lewis-Hamilton(#TeamLH) avatarı
        Lewis-Hamilton(#TeamLH)

        Yapanlar sağolsun 🙂

  50. Hayırlı olsun…

  51. OtonomAktor #PrayForJules avatarı
    OtonomAktor #PrayForJules

    Sanirim alinabilecek en mantikli karar buydu. Hem magnusseni f1 den bagini koparmadik hemde puan toplama adina olabilecek en pilotlarla yarisacagiz. Geç oldu fakat doğru oldu kanimca. Hayirli olsun takimimiza.

  52. mclaren çok kaliteli bir kadroya sahip oldu,honda’da motor işini çözerse ki bence olmaması için neden yok kesinlikle çok güzel işler yapabilirler…

    1. Hayırlı olsun

  53. Super haber yakısır alondo fanı oldugum buttonda cok sevdıgım pilot. Harika pilot kadrosu ve ıyı bır aracla bırlesırse bu ıkılı puan almadan yarıs. Bıtırmez

  54. Sonunda. 🙂

  55. Osman Yıldız avatarı
    Osman Yıldız

    Takım elbise çok yakışmış..

    Evet artık McLaren’ciyiz biz de. Umarım Alonso’nun altına nispeten daha iyi bir araç verirler de. Podyumlar sıklaşır hatta arada sırada. Ricciardo’ya vuran şanslar gibi bize de şans vurur da galibiyet alırız. 2016 için zaten herşey muamma. Sonuç olarak Alonso yapabileceği en iyi tercihi yaptı. Yolu açık olsun.

    1. billy-bones avatarı

      alonsocuları, lebronsporculara benzetiyorum 🙂

      1. Osman Yıldız avatarı
        Osman Yıldız

        2012 Valencia 🙂

        1. billy-bones avatarı

          2012 interlagos 😀

          1. Osman Yıldız avatarı
            Osman Yıldız

            İşte aradığım tartışma 😀 2014 Silverstone 🙂

            1. billy-bones avatarı

              😀 😀 2008 singapur 😀

              1. 😀 😀 2007 :D:D hungaroring 😀

              2. billy-bones avatarı

                @ugurercan sende cevap ver butonu niye yok 😀 hmmmm 2004 monaco 😀

              3. 2015 Avustralya 😉

  56. billy-bones avatarı

    can, sen eğer bu adamın kazandığı puanlardan birine bile sevinirsen senden şüphe ederim….. mesela Fernando Alonso Diaz birinci sırada giderken ne düşüneceksin? heleki 2. sıradaki Jenson Alexander Lyons Button değilse?

  57. Alonso yu tekrardan MTC de görmek çok tuhaf geliyor 🙂

  58. McLaren F1 (TEE) avatarı
    McLaren F1 (TEE)

    Hayırlı uğurlu olsun. 😀

    1. Alonso yu tekrar MTC de Ron un yanında görmek dünya çok garip ya 😀

      1. McLaren F1 (TEE) avatarı
        McLaren F1 (TEE)

        Benimde garibime gitti ilk başta. Ama herkes mutlu görünüyor! (Magnussen hariç) 😀

        1. Osman Yıldız avatarı
          Osman Yıldız

          Adamlar ciddi baya yalnız. Beşimiz toplandık ortalığı karıştıracağız imajı vermişler. Japon Amca’yı hiç saymıyorum.

  59. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Araç güzel olursa Alonso Button karşısında ezilecektir Button Hamiltonu alt etmiş kalitede bir pilot. Şimdiden hayırlı olsun.

    1. Osman Yıldız avatarı
      Osman Yıldız

      Alonso’da Raikkonen’i alt etmiş bir pilot 🙂 Ricciardo’da Vetteli alt etmiş bir pilot 🙂

      Hele bir araba hızlı olsun da ortaya çıkar kimin ne kadar hızlı olduğu.

    2. 2014 sezonu baslamadan oncede Raikkonen Alonso yu ezecek sezon sonu bana bunu hatirlatin diyordun, hatirlatalim buyur:D simdide Button ezecek diyorsun seni seviyorum cidden 🙂

  60. Umarım iki şampiyona hakettiği aracı verebiliriz.

  61. Yusuf Hitay avatarı

    doğru karar verdiler, artık gayet iyi bir sürücü kadrosuna da sahipler. bakalım 2 yıllık sürünme sonrası neler olacak.

  62. Dün İngiliz basınında görünce zaten resmi olmuştu benim için, Hayırlı Olsun 😀 Gridin en tecrübeli pilotlarına sahibiz onlara yakışacak araç verirsek güzel olur. Magnussen’in takımda kalmasıda güzel oldu o çocuğu direk silmediler Button ayrıldıktan sonra tekrardan geçer McLaren alınabilecek en güzel kararı aldı.

  63. Vatana millete hayırlı olsun . Şubata kadar F1 sessizliğe gömülebilir 🙂

  64. Hayırlı olsun… alonso mclarene mclaren de alonsoya ıyı gelecektır… ben ınanıyorum şampıyonluk ıcın mucadele edeceklerdır 2015 olmasada 2016 inş.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir