McLaren Yönetim Kurulu Toplantısı Sona Erdi Ancak Sonuç Yok!

yazar:

kategori:

Son gelen açıklamalara göre McLaren yönetim kurulunun gerçekleştirdiği toplantı sona erdi ancak uzun süren toplantıda yönetim kurulu pilot kadrosu konusunda bir karara varamadı.

Uzun zamandır McLaren’in 2015 pilot kadrosu merak ediliyor. Fernando Alonso’nun geleceğine kesin gözüyle bakılırken takımın ikinci pilotu konusunda henüz bir netlik yok.

Şu ana kadar ne Jenson Button’a ne de Kevin Magnussen’e yarışıp yarışmayacağı kesin bir şekilde söylenmedi. Pilot kadrosu konusunda son kararın bugünkü yönetim kurulu toplantısında verileceği söyleniyordu.

Ancak McLaren sözcüsü yapmış olduğu açıklamada “Bugünkü yönetim kurulu toplantısı bitti ancak 2015 pilot kadrosu konusunda bir karar verilmedi.”

Bu gelişmeyle birlikte her iki sürücünün Formula 1 geleceklerini öğrenmeleri için biraz daha bekleyeceği anlamına geliyor.

Takımın bu konuda kararsız kalmasında, yetenek ve deneyimlerden ziyade ticari faktörlerin etkili olduğu düşünülüyor. Takımın Honda ile başlayacağı yeni dönemde daha fazla sponsor çekmek istediği söyleniyor.

button_magnussen

Bugün gerçekleştirilen Johnnie Walker etkinliğinde her iki sürücü de vardı. Etkinlikte konuşan Button “Gerçekten rahatım. Her ne olursa olsun gelecek sene harika olacak.”

“Yeni mücadeleler ister Formula 1’de McLaren’le, heyecan verici bir takım arkadaşıyla isterse başka bir yerde olsun, her zaman heyecanlıdır.”

“Bu yüzden iyiyim ancak artık ne olacaksa olsun istiyorum. Kararı duymak istiyorum. Hepimiz bunu istiyoruz böylece yönümüzü belirleyebiliriz.” dedi.

Çıkan haberlere göre McLaren takımı Danimarkalı oyuncak devi Lego’nun sponsorluğunu istiyordu. Bu sponsorluk anlaşması olsaydı Magnussen’in yerinin sağlam olacağı düşünülüyordu.

Ancak Lego’dan yapılan açıklamada McLaren’e sponsorluğun markalarına uygun olmadığı yönünde açıklama geldi ve bu sonucun Magnussen’in geleceğinde etkili olabileceği söyleniyor.


Yorumlar

“McLaren Yönetim Kurulu Toplantısı Sona Erdi Ancak Sonuç Yok!” için 24 yanıt

  1. Ron Kevini yedirmemekde haklı… Eğer kevin koltuğu kaptırırsa kariyeri mahvolma noktasına gelecek o yüzden bence kevin gelmeli.Herkes buralarda puan toplasuna bakıp buttonun gelmesini istiyor ama tam anlamıyla Kevini haksızlık yapılıyor.Buttonun kevine bu kadar puan farkı atmasının son 3 yarışda yakaladığı başarılı sonuçlar olduğu açık. Son 3-4 yarış hariç kevin buttondan hep hızlıydı.Ama acemiliği başına dertler açtı.Ben kesinlikle oyumu kevinden yana kullanırım. Buttonunda burdaki tutumu doğru değil biraz mikayı örnek alabilir. Emekli ol git hani istedigin tüm başarıları elde etmiştin…

  2. Rahatım diyorda Butonu hararet basmış yada Hakinen çok yaşlandı.

  3. alonso kafa.ama sadece button yada magnussen değil.mc laren in pişmanlık duyduğu mag yerine keşge takıma alsaydık dediği en büyük hatası bana görede hem mag dan hemde but dan şu anda daha iyi ve daha genç hemde yetenekli vandoorne var vede koltuksuz kaldı gibi olan bir hulkenberg var.ve … var.var oğlu var.alonso nun yanındaki pilot kim ? sorususun cevabı:vandoorne tecrübesiz f1 de ilk sezonunu geçirecek dolayısıyla çaylak alonsonun yanında sönük kalması mc larenin ona yaptığı yatırımların boşa çıkması demek.hulkenberg iyi bir seçenek olabilir ama genç ve yetenekli vandoorne a yazık olur.button zaten yaşlandı.magnussenden yana mc laren umduğunu zaten bulamadı onun yerine vandoorne u almadığına bin pişman oldu ama iş işden geçti.ispanya kralı alonsonun kendisine mc laren de yarışacağını söylemiş.doğrudurda bu devirde kralı takan varmı.demokrasi var,cumhuriyet var.kralda kim ne kralı benim ülkemin kralı olsa tanımam 🙂

  4. Honda’nın geleceği sezon başından beri belli.
    Alonso’nun Ferrari’yi istemediği 2013’ten beri belli.

    Bu bekleyişlerin tek sebebi Hamilton olabilir.
    Ne yapacağı tam olarak belli olmayan birtek o var. Evet, hepimiz sözleşme imzalayacak diyoruz. Ancak neden sene ortasında Rosberg’le bu işler halledilirken Hamilton ile halledilemedi. Hamilton kararını verdiğinde işleri biter.

    1. Hamilton aptal ya attan inip beygire binsin griddeki en güçlü araba altında kapalı kutu mclareni ne yapsın Hamilton 2015 de mercedesde bunu bilmiyenmi var imza atmaması hiç bir şeyi değiştirmez

      1. Onur Gentas avatarı

        @sercan haklısın. Geçen sene risk aldı Mercedes’e geçti. Büyük çoğunluk bu kararıyla dalga geçti. Şimdi en güçlü araca sahip ve bu durumdan olabildiğince faydalanacaktır. McLaren’e bu durumda geçmesi bana göre mümkün değil.

  5. McLaren 2015 kadrosunu 2016’da açıklayacakmış 😀

  6. Sizin açıklacağınız pilotların da… sizin deeee motorunuzun daa…. 🙂

    Yalnız çok bomba bir şey açıklarlarsa da şaşırmayacağım. Onlarda muhtemelen işlerin sarpa sardığını ve artık kendilerine zarar verdiğini biliyorlardır ama şartlar böyle gerektiriyordur. Sabır.

    Button yine F1’den fazlasıyla istediğini aldı. Ama Magnussen şimdi sinirden çatlıyordur.

  7. mclaren’de paralı pilotlara dolayısıyla paraya muhtaç demek. Arkaları boşmuş gerçekten. Her sene sponsor yalakalıkları yapıyorlar. Finansal güçleri çok az.

  8. Tamam Button ve Kevin arasın da gel gitler yaşanıyor olabilir de Alonso neden hala açıklanmıyor.Birşeyler dönüyor ya hayırlısı.

    1. McLaren F1 (TEE) avatarı
      McLaren F1 (TEE)

      O iş bitti bence Didem. Alonso’nun gideceği takım kalmadı McLaren’den başka. Ama açıklanmaması garip. McLaren muhtemelen 2 pilotu da aynı anda açıklamak istiyor. Ama sıktılar. Herkesin kadrosu belli McLaren’in kadrosu belli değil. İnsanın siniri bozuluyor.

      1. Belli birşeyler netleşmemiş olabilir hala ki açıklama yapmıyorlar.Bekleyip görelim daha çok var yeni sezona 🙂

  9. McLaren F1 (TEE) avatarı
    McLaren F1 (TEE)

    Size de, açıklayacağınız kadroya da başlayacağım şimdi. Çok mu zor lan bir kadro açıklamak? Tek kelime ile rezillik!

  10. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Kabak tadı verdi dedikleri bu olsa gerek.

  11. McLaren haftada bir toplanıp kısır ve yaprak sarması yiyor. Sonra da bir şey çıkmıyor ortaya.

  12. Bence Button ve Magnussen’den ziyade takim Alonso’nun getirilip getirilmemesi konusunda kararsiz. Hamilton’u 2016 da geri getirme planlari kapsaminda bu sene ayni kadro ile devam ederlerse sasirmayacagim..

    1. bende oyle dusunuyorum.Boyle bir supriz cikarsa kimse sasirmasin

    2. Ben de böyle bir ihtimali silemiyorum. İyice küçüldü ama hala mümkün.

    3. Alonso.Diaz #ForzaJules avatarı
      Alonso.Diaz #ForzaJules

      Alonso’nun Abu Dhabi’deki son Ferrari mücadelesini izlemeye geldiğini söyleyen İspanya Kralı Juan Carlos ödüllü gazeteci Antonio Lobato’ya verdiği demeçte “Alonso’yu izlemek için buraya geldim. Bana gelecek sezon McLaren’e gideceğini söyledi ve çok mutluydu” ifadelerini kullandı.

      Alonso hafta sonu yaptığı açıklamada gideceği yerin sürpriz olmayacağını söylemişti.

      Güncelleme: İspanyol pilot gazetecilerin Juan Carlos’un yorumunu belirtmesi üzerine “Kralın söylediğine karşı gelemem. Kral kraldır. Her zaman haklıdır!” dedi.

      K.bakmayinda, siz neyin kafasini yasiyorsunuz ?

      1. haberin tekrarini yazarak yorulmusun

  13. Umarım kimse bir daha McLaren’in yönetimsel başarısının süper olduğunu söylemez.

  14. İnşallah Avusturalya gp’sinden önce açıklanır Mclaren pilotları

  15. Lewis-Hamilton(#TeamLH) avatarı
    Lewis-Hamilton(#TeamLH)

    Button’ı çok sinsi gördüm 😛

  16. sövmek serbest 😀 şaka şaka

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir