Volkswagen Grubu F1’e Girmeyi Planlıyor!

yazar:

kategori:

Dünya’nın ikinci büyük otomobil üreticisi Volkswagen Grubu Formula 1’e girmek için bir ön araştırma çalışması yürütüyor. Söylentilere göre bu çalışmayı Audi’de çalışmaya başlayan eski Ferrari takım patronu Stefano Domenicali yürütüyor.

Ancak bunun gerçeğe dönüşmesi VW veya F1’deki yönetim değişikliklerine bağlı. VW Grubunun yönetim kadrosundan Ferdinand Piech ile Bernie Ecclestone’un uzun süredir iyi ilişkiler içinde olmadıkları biliniyor. VW’in spora girebilmesi için bu ikisinden birisinin görevinden ayrılması gerekiyor.

Volkswagen, bu sezon kullanılmaya başlanan turbo hibrid motorlara karar veren ekibe dahil olmuş otomobil üreticilerinin arasındaydı, ancak bu kez girmemeye karar verdiler ve resmi olarak da kararlarını değiştirmiş değiller. Ancak şimdi önemli kaynaklar F1’in diğer motorsporları programlarına göre daha küresel bir reklam aracı olduğuna inanılmaya başlanıldığını söylüyor.

Volkswagen’in markaları VW, Audi, Porsche, Lamborghini, Bugatti, Bentley, Skoda ve Seat olarak sıralanıyor. Firmanın üç ana motorsporu programı bulunuyor, Audi ve Porsche Dünya Dayanıklılık Şampiyonasında, Audi DTM’de ve VW de Dünya Ralli Şampiyonasında yarışıyor.

Mercedes’in bu sezon TV’de görünmesi karşılığındaki küresel reklam değerinin 2.8 milyar dolar olduğu hesaplanıyor ve uzmanlar Volkswagen’in spor otomobil ve binek otomobil serilerindeki reklam değerinin sadece 30 milyon dolar olduğunu hesaplıyorlar.

Mercedes F1’e net 130 milyon avro harcadı. VW ise DTM ve WEC için 320 milyon avro harcadı. Bazı kaynaklara göre VW, Red Bull ile spora girebilir, çünkü Piech’in Red Bull’un sahibi Dietrich Mateschitz ile yakın ilişkide olduğu biliniyor.

Ancak kaynaklar VW’nin Red Bull’un birkaç yıl önce yaptığı teklifi reddettiğini ve seriye girecekse, Almanya temelli kendi takımıyla girmek istediğini söylüyor.

Bir sözcü bu bilgiyi yalanlamasa da üreticinin mevcut yatırımlarıyla mutlu olduğunu söyledi: “Motorsporlarındaki markalarımız her zamankinden daha başarılılar, DTM’de Audi, Le Mans’ta Audi ve Porsche ve WRC’de Volkswagen ile bulunuyoruz. Gerçekten iyi konumda olduğumuzu düşünüyoruz.”

Audi sözcüsü Rupert Stadler bir Alman gazetesine verdiği röportajda Domenicali’nin hizmet ve mobilite alanlarında yeni iş alanlarını organize etmede görev aldığını ve motorsporlarında çalışmayı tercih etmediğini söylemişti.

 


Yorumlar

“Volkswagen Grubu F1’e Girmeyi Planlıyor!” için 32 yanıt

  1. şaka bir yana red bull ile bir şekilde ortaklıkla döneceklerini düşünüyorum

  2. Keske gelseler.Rekabet iyi olur.

    1. Katılıyorum standart reklam çalışması gibi bir durum var 🙂 bi girebiliriz belki bi araştıralım deyip spekülasyon ve reklamdan sonra yok ya biz düşünmüyoruz deyip reklam sona ermiş oluyor ve kaçıyorlar 🙂

  3. Bu kadat dusuk devirli motorlar oldugu muddetce bir cok firma f1 e girebilir.yuksek devir gunlerinde merc.kendi motorlarini yalniz uretemeyip ilmordan yardim aliyordu bmw ilk gunden beri kendi fabrikasinda uretti motorlarini ve ozellikle v10 doneminde “Bmw rules”durumu soz konusu idi ve bu cok ozel teknoloji tenault un 2000 li yillarda kendi takimi ile sampiyonluk kovalarken fransiz gizli servisi tarafindan korunuyordu.
    Velhasil kelam devir dustu mertlik bozuldu tabi gercekte kullanilan 12.000 devirlerde herkesin dogal olarak istahini kabartiyor.

    1. Ilmor.mercedesindi.Tipki zamaninda ciswortun Forda ait oldugu gibi.

  4. Bora Vardar avatarı

    haydaaaa çok ilginç ya o değilde daha önce de yineledim hadi GM den umudum hiç yok en son küresel krizde battılar bittiler senelerin en büyüğü toyata ya kaptırmıştı bugun öğrendim ki ww de geçmiş.Ford niçin girmiyor bu konuda bilgisi olan arkadaş varsa paylaşabilir mi benimle?

    1. Ford Jaguar fiyaskosundan sonra tövbe dedi F1’e, hatta o takımı RedBull’a 1 milyon dolar gibi sembolik bir fiyata satmışlardı, adeta arkasına bakmadan kaçmak gibi bir şey…

    2. Bora kardeş 2008 küresel kriz fordu da vurdu dogal olarak ve ford elindeki volvo binek araçlarını ve landroweri hindistanlı tata gruba sattı ellerinde şimdi sadece aston martin var durum vahim onlar içinde

      1. Ufak bir düzeltme ford volvoyu çinli geelye landrover ve jaguarıda hindistanlı tata gruba satmıştır

        1. Land rover Bmw ‘nin diye biliyorum.

          1. Bmw elden cikardi.

  5. Otomobil üreticileri arasında yapılan en büyük pr, reklam ve spekülasyon yaratıp marka ismini yükseltme çabasına hoşgeldiniz 🙂 böyle büyük markaları görmek güzel olur ama sürekli mi acaba modunda durup spekülasyon yaratıyorlar. Keske gelseler 🙂

  6. Reklam reklam reklam….yemezler gelmeye…Toyota gelsin daha ıyı…

  7. dunyanın en buyuk ikinci otomobil firması denmis haberde
    bilgi amaçlı soruyorum birincisi kim

    1. Toyota…

  8. Lewis-Hamilton(#TeamLH) avatarı
    Lewis-Hamilton(#TeamLH)

    O değilde En büyük rakibi Honda geldikten sonra Toyota ne düşünüyor acaba?

    1. Hondanın toyotanın rakibi olma günleri çok öncedendi toyota şimdi dünyanın en büyük motor üreticisi toyota dikiş makineleri portif (iş makineleri) araçlar üretiyor ve toyotanın lüx sınıf markası lexus hala değişmediyse dünyada paslanmama garantisi veren tek marka honda ise toyotayı taklit etmeye çalışıyor aslında iyi bir üretici hem araç hem motorsiklet olarak ama honda toyotanın yarısı büyüklükte ancak

  9. Periyodik olarak yayınlanan, VW grubunun F1 e girebileceği haberlerinden biri. Önemsiz.!

  10. Vw grubunun “F1’e gelmek istiyoruz” açıklamasına yorumum; Hadi Lennn..

  11. kesin memnunlardır yersen.. boşver girmesinler başarılı olurlarsa o havayla golfu 100bine satmaya kalkarlar

  12. Benim başbakan olma olasılığım bunların F1’e girme olasılığından daha yüksek. Sırf laf.

  13. hatta
    öpel porce audi bmw bunlarda gelsin

    bunlarda mercedes gibi mızmızsa yanarız

  14. mercedes’i motor alanında ancak onlardan daha büyük bir alman araba firması duman eder. O da belli –> VW.

    1. Arkadaşım şu an motor olarak mercedesi dünyada geçecek marka yok gibi amerikan markaları hariç diğer tüm markalar neredeyse periyodik olarak bir kaç ayda bir mercedes araçlarını alıp motorlarını kontrol ediyorlar motor dışındaki durumlarla geçebilirler ancak mercedesi ve bu kurallar böyle olduğu müddetçe ve yeni süper bir fikir bulunamadan kolay kolay kimsenin mercedesin karşısına çıkıp yenilmeyi göze alamaz bence

      1. şu motor gelişimi kalksın bak mercedesi yeniliyormu yenilmiyormu

        2009 2010 2011 2011 2013,de nerdeydi bu mercedes kardeşim

        1. Kardeş sana sadece şu bilgiyi vereyim mercedes tır üretiyor günde 300 tane ile rakipsiz vw nin elinde man ve scania var bu iki markanın günlük üretimi bile mercedes kadar değil scania 150 civarında man ise 100 ile 125 civarında gerisini sen düşün

        2. O yillarda motorlar dondurulmustu.Reno haric tabii.

        3. burdayız

    2. Mercedes Almanya’nın zaten en büyük ‘motor’ üreticisidir. VW ise en büyük ‘otomobil’ üreticilerindendir. İkisini karıştırmayalım.

      1. bu f1,e genaral motors,da girmesi lazım hatta toyota

        dünyanı en büyük bu otomobil üreticilerini çağırsınlar

  15. güzelmiş bekleriz belkide ileriki zamanda vw yada audi f1 girerse dominik ile alonsoda gelebilir ve sampiyonlukta gelirse harika olur

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir