Gene Haas: Ferrari’de Kimle Konuştuysam Kovuldu!

yazar:

kategori:

Formula 1’in en yeni takım sahibi Gene Haas Maranello’da esen fırtınaya dikkatli yaklaşıyor. 2016’da spora girecek olan Haas takımı Ferrari’den motorlar ve tüm diğer teknik hizmetleri satın alacak.

Ancak Haas’ın konuştuğu isimler olan Luca di Montezemolo ve Marco Mattiacci takımdan uzaklaştırıldılar.

“Neler olduğunu bilmiyorum, bence tepedekiler ne yaptıklarını biliyorlar. Umarım biz bazılarının işlerini kaybetmelerine sebep olmamışızdır.”

“Ferrari’de kiminle konuştuysam kovuldu. Artık insanlarla konuşmayı bıraksam daha iyi.”

“Ferrari’de çok fazla baskı var, elbette önemli bir otomobil üreticisiler ve Formula 1 onların ana yarış serisi, kazanmak istiyorlar. Bu yüzden çok fazla baskı var ve buna saygı duymalıyım.”


Yorumlar

“Gene Haas: Ferrari’de Kimle Konuştuysam Kovuldu!” için 9 yanıt

  1. Haas mecbur Ferrari ile anlaştı. Amerika’da satma olasılığı en yüksek marka o. Ferrari de Haas’ı kullanarak yol araçlarını satacak. Tamamen ticari amaçlı bir teknik birliktelik. Ferrari kökten değişse Haas’ı yarı yolda bırakamaz.

  2. Şimdi bu adam ferrariyle nasıl iş yapsın??? Allah bilir aklından neler gecıyordur 😀

  3. Ferrari nin o gün başındaki yöneticiler asıl kovulması gerekenlere yol gösteremeyince kendileri yolu gördüler. Başta gitmesi gereken isimlerin başındaki isim olan Tombazis dahi bu sezon ki ikinci takım patronuna dahi yol verildikden sonra gönderildi. Bir takım yöneticilerini bu kadar çabuk harcarken teknik adamlarında bu kadar sabretmesi çokda iyi değil.

    Newey aslında araçları kendisi tasarlamadı ama tasarlayacak ekibi iyi kurdu ve onların zihniyetlerini monokok a iyi birleştirdi.Herkesin bilgisini ve yaptıklarını alıp monokok u o şekilde inşa ettirdi ve sonunda ihtiyaçların en iyisi bir monokok oluştu. Sonra onu pistde çalışacak şekle getirdiler ve bunu yaparken pilotun tecrübesini yada verebileceklerini hiçbir şekilde umursamayacak kadar iyi bir çalışma yaptılar. Pilota sadece şunu şöyle kullan deyip şampiyonluk hediye ettiler.

    Kanımca Wurz olsa gerek… Newey in pilotun koltuğunun şöyle olsun böyle olsun talebini dahi dinlemediğini söyleyip dururdu. Newey, çaylaklık döneminde pilotların taleplerini inceleyip neye ulaşabileceğini zaten öğrenmişdir. Bazı insan beyni melekeleri vardır ; farzımeal 45*45 i birkez yapmışdır ve sonucunu ömrünün diğer kısımlarında tekrar işlem yapmadan direkt verir. Newey gibi insanlar direkt sonuç yazanlarken Tombazis gibiler Siesta fiestalardan hala uyanamamış teknik kişiliklerdir.

    Newey in tek başına herşey olmadığı açıkdır. Prodmou gibi insanların ne kadar güçlüolduklarını bilemiyoruz.Belkide Newey in organizasyon ve araç okuma özelliğini arrtıranların diğer teknik kişiler olma ihtimalide yüksekdir. Belkide Prodmou nun gidişi Newey in araç tasarımından el çekmiş olmasına sebepde olabilir.McLaren in özellikle kendinden ayrılma bu teknik adamı alması dikkat çekicidir.

    Kİm ne derse desin… McLaren , teknik elemanları ilk keşfeden olmayabilir ama iyileri muhakkak çalıştıran ekiplerin başındadır.

  4. formula 1’e gelmekten vazgeçmek için harika ve çok geçerli bir sebep 😀 yarın öbür gün haberleri duyarız

  5. tutmayin kücuk enisteyi herkezi kovsun 🙂

  6. Kimi_in_Rai avatarı

    Gene Haas: Ferrari’de kiminle konuştuysam kovuldu. Artık insanlarla konuşmayı bıraksam daha iyi.
    çok güldüm ya 🙂 Kısaca söyleyeyim: Doğru söze ne denir

  7. http://m.youtube.com/watch?v=5rDiNSejx9E

    Senlik bir şey değil Gene başkan.

  8. Ferrari elinden gelse diğer takımların çalışanlarını da kovacak.

  9. haci senle alakası yok sakin 😀

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir