Trulli: “Küçük Takımların Formula 1’e Hiç Katkısı Olmadı”

yazar:

kategori:

Eski Formula 1 pilotu Jarno Trulli, kendisinin de 2 sene geçirdiği Caterham gibi küçük takımların Formula 1’e hiç katkılarının olmadığını söyledi.

40 yaşında olan ve şu anda Formula E’de mücadele eden Trulli, Formula 1’deki son 2 senesini Caterham’da geçirmişti. Trulli Minardi gibi eski küçük takımların, modern dönemdeki küçük takımlardan çok farklı olduklarını söyledi.

Trulli “Küçük takımların her zaman sporda olduğu doğru. Ancak eskiden iyi takımlardı. Minardi’ye bakalım. Genç sürücüleri olurdu ancak onlar sadece paraya değil aynı zamanda yeteneklere sahip olurlardı.”

“O takımlarda yarışan sürücülerin çoğu Formula 1’de yükseliyordu ancak Caterham ve Marussia’da aynı adımların olduğundan şüpheliyim.”

“Formula 1’in yaptığı en büyük hata üreticilerin gitmesine müsade etmekti. Öyle olunca altın dönemin sonuna gelindi. Ben o dönemde olmanın şerefini yaşıyorum. Bugünse durum tamamen farklı. Artık çok az gerçek takım var. Bir çok küçük takım ayakta kalmaya çalışıyor.” dedi.


Yorumlar

“Trulli: “Küçük Takımların Formula 1’e Hiç Katkısı Olmadı”” için 7 yanıt

  1. İşe sonuçlar ve özetlerden bakınca pek tatmin edici olmuyor açıkçası gerçekçi olduğu da tartışılır.
    Döneme 1-2 tane sonuç üzerinden bakılması doğru değil zaten hep bu yüzden handikaplar ve hatalar telafi edilemedi. İş içinden çıkılmaz hal aldı. Grid’i bu hale küçük takımlar getirmedi büyükler ve F1’in başındakiler, federasyon getirdi. Motorsporlarında küçükler oyun kurmaz hiçbir zaman büyüklerin kurduğu sisteme adapte olurlar bu ne yeni birşey nede varlık yapısı değişmiş bir şey.
    Bütün dünyanın “only money” demesi bir hakikat. Şuna buna ona özel değil.

  2. Küçük takımların f1 e ve motorsporlarına birşey katmadıgını soylemıssın lakın belırsızlıklerle dolu bır lotu ta yarıstın,simdi de formula e de hıc sponsoru olmayan ve gelecegı belırsız bır takımın sahıbı ve pılotusun…

    Yanı senın su andakı konumunda da bahsettıgın durumdan farksız aslında…

    O kadar sporun gelısmesını ıstıyorsan dandırıkten formula e takımı kurup yarısmaktan zıyade aha su kobayashı ye vergne veya senın gozunde daha yeteneklı bır pılota destek olda oturt koltuga bızde senı tebrık edelım…

    Bızde farkındayız su f1 de yeteneklı surucu sayısı azaldı dıye…

  3. Minardi yarışları son sırada götürüyordu ama geleceğin yıldızlarını yetiştiriyordu resmen. Ne büyük pilotlar Minardi’de yarıştı. Şimdiki küçük takımlar ise sadece paralı pilot derdinde.

  4. Şarapçi Trulli Magny Coursta Barichellodan o tokatı yemeseydin, belki de şampiyon bir pilot olacaktın.

    Neyse Trulli’ye katılıyorum şuanki takımlar ile eski minardi jordan gibi takımlar çok farklı sistem takımlarıydi.Yarıştıklari dönemlerde ortaya farklı şeyler çıkaran başarı için çalışan ruhlu takımlardi.Sponsor bulmak da sıkıntı yaşamıyorlardi.Örnek jordan ana sponsoru Dhl idi.En azından yarışacak bütçeye sahip olmalı takımlar.Bu bütçeye sahip değillerse F1 de yerleri olmamalı.

  5. son paragrafina katiliyorum

  6. niçin büyük takımlarda koltuk bulamayınca gidip o dönemdeki lotus, yani bugünkü caterham adına 2 sene yarıştın Trulli? Madem yetenekleri keşfetsin istiyordun gitmeseydin o takıma. Glock da aynı şekilde…

    Marussia’da 2. senesini geçiren Bianchi seneye muhtemelen Ferrari’de olabilirdi ya da en kötü 2016’da.
    En erken giden HRT’de Daniel Ricciardo mücadele etti. Oradan Toro Rosso’ya geçti ve bu sene Red Bull’da şov yaptı.

    Onun dışında Lucas di Grassi, Charles Pic gibi isimler bu takımlarda mücadele ettiler. Bu dönemde yetenekli olan sürücüler takımda yeteri kadar para bulup yarış koltuğunu alamadılarsa bu takımlar ne yapsınlar.

    —–

    Ama bu takımların bir türlü 4 senede gereken ilerlemeyi kaydedemedikleri açık. O açıdan diyecek bir şey yok. 2. sınıf gibi kaldılar resmen.

  7. Marussia için en azından son dönemde söylediklerine katılmıyorum. Önceki dönemdeki küçük takımların evsafına girme adına bir parça da olsa yol almışlardı.

    Hata yapmış böyle demekle.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir