Grosjean Andros Trophy’e Katılacak

yazar:

kategori:

Lotus’un Fransız pilotu Romain Grosjean 19-20 arlaıkta düzenlencek Andros Trophy’e katılacak.

Fransa genelinde yer alan şampiyona, karlı zeminde gerçekleştiriliyor ve eski F1 pilotu Alain Prost’un dört zaferi bulunuyor.

Grosjean 2012 yılında Şampiyonlar yarışını kazanmayı başarmıştı.


Yorumlar

“Grosjean Andros Trophy’e Katılacak” için 10 yanıt

  1. Grosjean aslanım benim şu f1 ri izledim izleyeli en çok seni tuttum. iki tutuğum pilotta bazılarının ne kadar büyütüldüğünü gösterdi.

  2. Umarim bu yorumumu bircok yorumcumuz okur ve guzel diyaloglar gelistirmemize gebe olur. Ben Romain ile ilgili bir iki sey soylemek istiyorum oncelikle 2009 yilinda Renault tarihinin en kotu araclarindan biriyle, dogru duzgun test yapmadan 7 yarislik bir maceraya giristi en iyi derecesi 13.luktu herhalde R29 ile bu sartlarda cok cok daha iyisini kimse beklemiyordur. Tum bunlarin akabinde takim el degistirdi ve yeni sahipler Kubica yaninda parali bir pilot isteyerek Petrov ile yarismak istediler.

    Normalde bir insan kotu gecen 7 yarislik periyodun ardindan seriden uzaklasir daha baska serilerde kaybolur unutulur giderdi peki Romain o donemde ne yapti? Bilen bilir 2009 yilinda Hulkenberg ile GP2’de sampiyonluk mucadelesi veriyordu sezonun buyuk bolumunu lider goturmustu Formula 1 koltugu gelince GP2’yi birakmak durumunda kaldi o sezon Nico sampiyon oldu. Romain buna ragmen GP2’ye geri dondu en tepede yaristiktan sonra alt seriye tekrar inip orada mucadele etmek cok cok cok zordur ama o gurur yapmadi GP2’de de yaristi diger serilerde de cok fazla yarisa cikti 2009-2011 arasinda. Dahasi bir onceki yil kendinisini takimdan yollayanlarla bozusmak yerine takimin test pilotlarindan biri olmayi ve pilot akademisine de katilmayi secti. Egoyu gururu bir kenara birakti ve donem adiyla LotusRenaultGP ‘de yedek pilotlugun yanina GP2 sampiyonlugunu da ekledi. Tum bu azmi hirsi ona 2 antrenman seansinda takimla olma sansini da beraberinde getirdi. Bu seanslarda takim onun geri bildirimlerini cok yerinde buldu. Basarili insanlarin yaninda olmayi kendine misyon edinmis Total de onun destekcilerinden oldu. Takim uzun muzakareler sonunda Raikkonen’in takim arkadasi olarak Romain’i acikladi.

    2012 sezonu ruya gibi basliyordu. Ilk siralama turunda takim arkadasi dunya sampiyonu Q1’de elenirken Romain 3.oluyor biranda dikkatleri uzerine cekiyordu. Tabi ilk yarisinda kaza yapmasi ve akabinde gelen yarislarda da kazalarla on plana cikisi kazandigi podyumlari golgede birakiyordu. Allah var Lotus da arkasinda durdu o sezon baska bir takim Romain’e ikinci bir sans vermeyebilirdi. 2013’te Raikkonen’e gore tasarlanan arac ve guncellenmemis arac dezavantajlariyla baslasa da sezonun ikinci yarisinda ust uste podyumlarla dikkatleri uzerine cekti. Bu yil da berbat arac ve motora ragmen Ispanya’da alinan siralama 5.ligi ve toplanan 8 puan ile fena bir sezon gecirmemis oldu.

    Evet biliyorum Romain gridin en iyi pilotu degil en hizlisi da degil boyle iddialarim yok eline sampiyon olabilecek bir arac gecerse neler yapabilir umarim bigun bunu gorebilirim. Bunlari neden yazdigimi aciklayim size normal bir insan kotu tecrubeler sonrasi hayata kuser mucadeleyi birakir kaybolur gider Romain ise pes etmeyip gurur ego yapmayarak tekrar bu seriye donmeyi basarabilen ender pilotlardan. Nice pilot kayboldu gitti Petrov, Di Resta, Alguersuari,Bourdais, Nakajima, Montoya, Buemi, Piquet aklima ilk gelenler ama Romain tarzi geri donus yapabilmek buyuk bir basari oykusu bence ve hepimize ornek olmasi gereken bir davranis obegi diye dusunmekteyim.

    1. OtonomAktor #PrayForJules avatarı
      OtonomAktor #PrayForJules

      Diğer saydiginiz örnekler arasinda montoya absürt durmuş. Diğer isimler 1-2 sene yarışabilmiş ve yeteneklerini gösteremeden gönderilmiş isimler iken Montoya 5 buçuk sezon bil-fiil yarışmış ve 31 yasinda yani f1 de emekliliğe yakin bir yaşta kendi isteğiyle ayrilmisti. Ve geride f1 severlerin unutmadigi izler birakarak ayrılmıştır. Kisaca diğer isimler arasinda Montoya yanlış bir örnek olmuş.

  3. Bu Grosjean kadar bariz gelişim gösteren başka bir pilot görmedim. Adam dipten fırladı. Tam olarak nerede bilemiyoruz ama kötü sürmüyor.

  4. Sarı kafa bırak Andros u falan Lotud sneyede muhtemelen finansal ve griddede çöküşe girecek birazda sen kulis yap sponsorlarını kullan, kurtul şu takımdan.. ziyan olucaksın di resta dan sonra.

    1. Insanlar cogu zaman bilmeden yorum yapiyor. Romain’in hicbir zaman Maldonado gibi bir sponsorlugu olmadi. Total Romain’i destekliyor evet ama Lotus’a kurus para odemiyor. Romain’in maasini Total oduyor bunun yaninda yakit ve yagda Lotus’a kolayliklar sagliyor. Romain bildigim kadariyla 1m euro maas aliyor 1m eurodan bahsediyoruz gridde bunun 10 kati sponsora sahip pilotlar var mesela PDVSA Pastor’un yarismasi icin yillik 40 milyon euro oduyor. Ericsson’nun 20m euro civari sponsoru var Lotus Romain’i sponsoru var diye takimda tutmuyor bakin gelecek sene Total olmayacak Petronas’a gececek takim ve hala Romain takimda sandiginiz gibi sponsor sayesinde yarisiyor olsa coktan tekmeyi vurmuslardi.

      1. Arkadaşım sen çok farklı algılamışşsın beni 😀

        Ben adama ziyan olacaksın Lotus ta dıyorum sen kalkmış sponsolu pilot dedıgımı cıkarmıssın burdan… ziyan olucaksın dıyorsam demkkı bu adamın f1 pilotajlıgını begenıyorum demktır anladın ? Bilmeden yorum yapıyor diyene kadar önce anlaman lazım nedemek istedigimi..hayır anlamadın barı sor acıklayalım.. Yorumun bir kelimesıne takılıp kanaat getırme.
        iyi eglenceler.

        1. Ve hatta dedım kı ohh bos sayfa, bır destekcısı gelsınde guzel guzel konusuruz dıye sen daha bastan bodosloma gırıp apayrı boyutlara gecıyorsun.. hevesım kursagımda kaldı yokmu baska bır Gro destekcısı bır guzel konusalım :))

        2. Kotu bir sey soyledigini soylemedim zaten yorumuna saldirida da bulunmadim ek bilgi seklinde gectim. Okudugumu gayet iyi anlarim rahat olabilirsin sponsor konusunda insanlar yanlis bilgi sahibiler hazir boyle bir yorum gelmisken ek bilgi seklinde bilinmeyeni aciklamaya giristim

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir