McLaren-Honda Testlerdeki Sorunların Ardından İyileşme Planını Devreye Soktu

yazar:

kategori:

McLaren-Honda, sezon sonunda Abu Dhabi’de gerçekleştirilen ilk düzgün testlerinde yaşanan sorunların ardından iyileşme planını devreye soktu.

Yeni turbo motorun yerleştirildiği MP4-29H’yi ilk olarak film çekimi kapsamında Silverstone’da piste çıkaran McLaren, ilk gerçekçi testleri Abu Dhabi’de yapacaktı ancak bu testlerde elektrik sorunları nedeniyle çok fazla zaman kaybedildi.

Dünkü basın toplantısında konuşan Takım Patronu Eric Boullier, kaybedilen zamanı telafi edebilmek için bir film çekimi seansı daha düzenleyebileceklerini söyledi.

Boullier “Bir haftadır sıkı çalışıyorlar. Her şeyi bulduk ve iyileşme planı devreye girdi.”

“Sadece bir sorun yoktu. Yanlış yazılım kodları oluşturan donanım sorunları vardı. Bu yüzden yazılımdaki sorunu çözmek için donanımdaki hatayı bulmamız gerekiyordu.”

“Sorunların bir bölümü çoktan çözüldü ve bunları doğrulamak için dynoda test yapacağız.” dedi.


Yorumlar

“McLaren-Honda Testlerdeki Sorunların Ardından İyileşme Planını Devreye Soktu” için 2 yanıt

  1. McLaren F1 (TEE) avatarı
    McLaren F1 (TEE)

    Madem bir film daha çekilecek, kokpite Alonso oturmalı bence. 🙂

  2. “Sadece bir sorun yoktu. Yanlış yazılım kodları oluşturan donanım sorunları vardı. Bu yüzden yazılımdaki sorunu çözmek için donanımdaki hatayı bulmamız gerekiyordu.” Renault’un kış testlerinde yaşadığı problemlerin aynısı Honda’nın sorunu şimdiden bulup düzeltmeye başlaması kış testlerinde gelişime yönlendirecektir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir