Mercedes, Rakiplerinin Yaşadığı Sorunlarla Daha Rahat

yazar:

kategori:

Mercedes takımı, rakiplerinde yaşanan sorunlarla birlikte 2015 Formula 1 sezonunda şampiyonluğu koruma şansının yüksek olacağını düşünüyor.

Mercedes kadrosunu büyük ölçüde korurken Red Bull, Ferrari ve McLaren gibi rakiplerinin kadrolarında büyük değişiklikler oluyor.

Mercedes’in Tasarım Şefi John Owen “Rakiplerimiz şirketin yarısını göndermiş gibi görünüyorlar bu yüzden biraz zor durumda olduklarını düşünüyorum.”

“Kendilerini eleştirmek yerine stabil kalsalardı ve el ele verselerdi o zaman daha endişeli olabilirdik.” dedi.

Geoff Willis “Yeni proje iyi gidiyor ancak düzenli bir gelişme var. Bu konuda alçak gönüllü olmanız lazım. Bir sene elde ettiğiniz başarı gelecek seneyi garantilemez.”

“Güçlü olmamızı umuyorum. Güçlü olacağımızı düşünüyorum. Ne kadar güçlü olacağımızı bekleyip göreceğiz.”

“Bu proje daha eski olmasa bile 4 sene önce başladı. Şasi ve motor konusunda çok yakın çalışma yapmamız gerçekten bu sene dominant performans göstermemizi sağladı.”

“2011, 2012 ve 2013’te çok zor zamanlar geçirdik ancak o dönemde çok fazla ders çıkardık.”

“Birlikte çalışma konusunda çok şey öğrendik. Teknik sorunlar konusunda çok şey öğrendik. Bu yüzden 2014’te bu kadar başarılı olduk.” dedi.

Willis, Mercedes’in sadece motor konusunda baskın olmadığını söyledi.

Willis “Şüphesiz motorumuz çok güçlü ancak çok güçlü bir şasi ortaya çıkarmak da çok mücadele gerektirdi.”

“Kombinasyon önemliydi. En iyi motor ya da en iyi şasi olması gerekmiyor. Kazanmak için ikisinin kombinasyonu en önemlisi.” dedi.


Yorumlar

“Mercedes, Rakiplerinin Yaşadığı Sorunlarla Daha Rahat” için 8 yanıt

  1. Güçlü olmamızı umuyorum.
    Güçlü olacağımızı düşünüyorum.
    Ne kadar güçlü olacağımızı bekleyip göreceğiz.

    Fus ro dah!!!

  2. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Renault gibi sürekli izin istemediler..Renault ve Ferrari v6 gelmesini en çok isteyenlerdi..Mercedes şuan rbr takımı gibi kural değişikliğine kadar bu böyle devam eder.

  3. Sizin gibi ağlamadı kimse.2010dan beri kurallara ağlamakla ve gizli testlerle uğraştınız.Politikayı elden bırakmadınız.2016 sonrası için de size güle güle diyebiliriz.

    1. En çok ağlayan Ferrari’ydi diye hatırlıyorum. Diğerleri de ağladı ama üst üste koysan Ferrari’nin ağladıklarının ve ağlayacaklarının çeyreği etmez.

      1. Ferrari’yi durdurmak için kuralların getirildiğini hepimiz biliyoruz.Ama söylemek istediğim Mercedes’i yönetenlerin liderken bile rakipleriyle alay edici tarzda yorumlar yapması.Kendileri kurallar sayesinde üst sıralarda olduklarını biliyorlar ve hala böyle saçma açıklamalara devam ediyorlar.Red bull bile liderken böyle tuhaf açıklamalar yapmadı.

        1. Haklısın. Mercedes’in fabrika takımı olmasının da etkisi var. Reklam için çalışıyorlar. Avantajları başkasının iyi işiyle eridiği an Ferrari kadar ağlanmaya başlarlar elbette. Bunların ağlanmasını kabul edebilirim ama benim spordaki yerim ayrıdır diyen Ferrari’nin ağlanmasına katlanamıyorum. Bugün kaybettik, yarın daha hızlı olmak için çalışacağız demediler bir kez bile.

  4. 2011’den bu yana 2014 sezonuna hazırlandıklarının, 2011-2012-2013 sezonlarının tamamen bir vakit kazanma dönemi olduğunun, V6 motorlar gelmediği takdirde -Mercedes genel kurulunda da belirtildiği üzere-Formula 1’den çekileceklerinin kendi ağızlarından itirafı. Son cümle de 2010-2013 arasında Red Bull motora rağmen kazandı diyenlere verilmiş bir cevap. Başarı için en iyi motor ve şasinin kombinasyonu şart ve en iyi motor özellikle 2010-2013 sezonunda en fazla beygir gücüne sahip motor demek değildir. Nitekim 275 beygirlik Megane RS Trophy-R 360 beygirlik Mercedes A 45 AMGye pistte 1 saniye fark atmıştır.

  5. Mercedes takımı, Ross Brawn’ın vakti zamanında bu ekibi oluşturmasına da çok şey borçlular..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir