Silverstone Ziyaretçi Sayısı İle Coştu

yazar:

kategori:

2 hafta önce neredeyse boş tribünlere karşı yapılan yarışın ardından Siverstone’da yapılan Britanya GP’ye gelen izleyici sayısı ilgili kişileri memnun etti.

Türkiye’de yaklaşık 30 bin kişinin yarışı izlediği açıklanmıştı. Motor sporlarının anavatanı olarak adlandırılan Britanya’da ise yarışı izleyen kişi sayısı yaklaşık 120 bin kişi olarak açıklandı.

Yapılan açıklamara göre Britanya’da cuma antrenmanlarını 85 bin, sıralamaları 105 bin ve yarışı 120 bin kişi takip etti.


Yorumlar

  1. Ahmet  Keleş avatarı

    Yaz mevsimini bilmem ama Türkiye'de sayı olarak en çok turist gelen yer İstanbul tatil mekanları değil.

  2. massaraikkonen avatarı
    massaraikkonen

    arkadaşlar bu bir kültür-gelenek meselesi.ama o beğenmediğimiz macaristan daki yarışta bile pistin çevresindeki etkinlikler,eğlenceler inanılmaz.aqua parkından tutunda,roller coaster a kadar.eh burda ne var hadi dürüst olalım.pit stop yarışması ve play station oyunları.ayrıca keşke pist i izmir yada antalyaya yapsalardı.turistlerinde çokluğuyla bu sayı belki 120.000 olmazdıda 60.000 olurdu.pilot demişsinizde burdaki araba kültürü hala oturmadı.dünyanın dev ülkelerine ve giriştikleri mücadelelere bakın.trafik ve pist kültürüne bakın zaten anlaşılıyor.araba kültürü yuning yapıp caddede hız yapmak değildir.eh pilot neden çıkmıyor,bununda cevabı sanırım birazda para da yatıyor.şimdi futbolcu olsa 20 tl ye forma 50 tl yede ayakkabı alır sabahtan akşama kadar oynar.ama bir go cart a gitse en az saati 30 tl yada yarım saati.vs vs.yani o pistin etrafına acilen bir park yapılması lazım.trubinlerin üstünün kapanması lazım.fiyatların aşağıya çekilmesi lazım.standlarda ben hala 2007 den kalma t shirt ler,arabalar görüyorum nerde yenileri?ayrıca eğer mümkün olursa bir konser etkinliği olmalı pazar günü akşamı.daha iyi reklam yapılmalı.ve avrupadaki pistlere bakın.insanlar açık alanda eğleniyor.yemyeşil.kamp yapıyorlar.burda ise oradan alanı küçük görüyor,f1 i izlemeyen ama istanbula gelince izlemeye giden kenan doğulu gibi tipler.2005 te açık alanda 2006-2007-2008 de ana trubinde izledim.2005 te açık alan fena değildi ama 2009 da giden arkadaşım rezilliğin daniskası olarak değerlendirdi.orası sulanmazmı?ekilmezmi?yada suni çim yapılamazmı?vs vs ne diyeceksinki.

  3. keşke kaybetmesekte
    1.si biletler pahalı
    2.si ise kimseyi zorla izleyin güzel birşey diyemezsiniz sevmiyorsa sevmiyodur ya da gitmeyi vakit harcamak olarak nitelendiriyordur birşey diyemeyiz..

  4. Ahmet  Keleş avatarı

    formula da bizimde pilotlarımız olsun bak millet nasıl 5liyo ark sırayı 😀

  5. Türkiye'de bedava desen bu kadar giden olmaz. F1 kültürü işte, keşke Türkiye'de de buna sahip olabilsekte kaybetmesek elimizdeki değeri.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir