Teknik Analiz: 2009 Britanya Grand Prix

yazar:

kategori:

Ferrari F60 – Revize Edilmiş Ağırlık Dağılımı

30 kg’lık KERS sisteminin hareket ettirilememesi ile Ferrari’nin tek şansı F60’ın ağırlık dağılımını oldukça değiştirmek oldu ve ön aksın arkasına aldı. Süspansiyon kolunun açısını değiştirerek (önceki açı sarı renkte) bunu Silverstone için uyarladılar. Elbette, bunu yapmak için yeni bir ön kanat geliştirdiler, zorunlu çarpışma testini geçmesi gerekti.

Brawn BGP001 – Modifye Edilmiş Ön Uç Plakaları

brawn

Silverstone’da Brawn GP, son yarış İstanbul’da kullandığı ön kanadın uç plakasını modifiye etti. Uç plakasının dış bölümünde daha geniş esnek alan ve bu bölümün altında iki küçük plaka (kırmızı oklar) kullandı. Bu yeni çözüm yalnızca cuma günü kullanıldı, takım patronu Ross Brawn parçanın etkinliğini anlamak için daha fazla teste ihtiyaç olduğunu açıkladı.

Brawn BGP001 – 2010 Ön Şasi Gelişimi

brawn

Silverstone’da cuma sabahı, Jenson Button birkaç turunu gelecek yıl için kullanılması düşünülen bazı şeyleri test etmek için kullandı. Bu yıl Red Bull tarafından kullanılan ön şasinin (küçük resim) benzerini deneyen Brawn GP, ön süspansiyon biyelinin bağlantı noktasının etrafında burunun her iki tarafında da karoseri yükseltti ve pilotun görüş açışını inceledi.

Red Bull RB5 – Revize Edilmiş motor Kapağı

brawn

Red Bull’un ‘B’ versiyon şasisi Silverstone’a birkaç değişiklikle getirildi. Her iki aksta aracın ağırlık dağılımını değiştirmek ve çift katmanlı difüzöre daha fazla yer açmak için geriye kaydırıldı. Bununla birlikte üzerinde yeni bir sıcak hava çıkışı (küçük resim) olan biraz daha uzun motor kapağı kullanıldı.

Red Bull RB5 – Revize Edilmiş Burun

redbull

En belirgin farklılık Red Bull’un ‘B şasili’ aracının Silverstone’da daha geniş ve yassı burunu (alttaki ok) oldu. TV kameraları burunun hemen altına entegre edilmiş, Brawn GP’ye benzer iki küçük flap (üstteki ok) burunun her iki yanına eklenmiş.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir