Mclaren "En Kötü" Bölümün Geride Kaldığını Umuyor

yazar:

kategori:

Mclaren, sezonun geri kalanında gelecek yeni aerodinamik parçalar ve takvimdeki pistler ile bu sezon için en kötü yarışların geride kalacağını düşünüyor.

Takım Bahreyn GP’den bu yana tek bir puan ile kazanamadı ve genel olarak yarışlarda en arka bölümde mücadele edebildi.

Martin Whitmarsh “Kötü günlerin geride kaldığını çok fazla umuyorum. Silverstone’da hem yüksek hızlı virajlarda hem de bu virajların ardından gelen düzlüklerde çok kaybettiğimiz bir durumla karşı karşıya kaldık.”

“Barcelona da çok zordu. Diğer bazı pistler bize daha uygundu ancak bu sene için en büyük pişmanlık Monaco’da olacak. Orada gerçek anlamda rekabetçiydik ancak bu işe yaramadı. Yine de devam edeceğiz. Aracımızı geliştirmek zorundayız ve Macaristan diğer bir çok piste göre bizim için iyi görünüyor.” dedi.

Mclaren takımı sonuca yansımamış olsa da son yarışlarda nelerin yanlış olduğuna dair bazı şeyleri iyi anladıklarını söyledi.

Whitmarsh “Bazı şeyleri anladığımızı düşünüyorum. Bu hafta sonu KERS’i düşürdük ve bunu ağırlık dağılımı sorunları yüzünden düşürdük. Bu ilginç bir deneyim oldu.”

“Heikki’nin tüm sene sürdüğünden çok farklı bir aracı oldu, bu aracı ona cumartesi sabah verdik ve o araç ile baş etmek zorundaydık. Çok farklı ayarlara rağmen harika bir iş çıkardı ve sıralamalarda da koşullara göre çok iyiydi. Bu yüzden olumlu bakarsak çok şey öğrendik. Artık öğrendiğimiz bazı şeyleri uygulamalıyız ve aracı hızlandırmalıyız.” dedi.

Whitmarsh sezonun geri kalanında, önceki bölümlere göre yaklaşımlarında değişikliğe gidebileceklerini de söyledi.

Whitmarsh “11. haftada felaket bir şekilde gerideydik. Yapabileceğimiz her şeyi yaptık ve ben bunun için sorumlulukları üstleniyorum. Bu ilk yarışlarda çok zorladık ve gelişmek için bir çok şey yaptık.”

“Ancak bu şekilde mücadele ederken rekabetçi olmamanızı kabul edip daha büyük ve önemli adımlar atamayabiliyorsunuz. İlk yarışlarda her yarıştaki gelişimden keyif aldık ancak Barcelona’da büyük bir hayalkırıklığı oldu.”

“Ardından bizim için oldukça özel olan Monaco GP’ye odaklandık. Orası için çok fazla çaba sarfettik ve bunun Silverstone’da bir faydası olmadı. Ancak mümkün olduğu kadar kısa sürede ortaya çıkarmamız gereken oldukça büyük bir gelişim paketi yolda.”

“Bazen fabrikaya ya da rüzgar tüneline gittiğimde neler olduğunu ve yapılanların ne kadar değerli olduğunu soruyorum. Ve onların bir an önce hazırlanması gerektiğini söylüyorum.”

“Onlar gelişimin ortasında olduklarını söylüyorlar ve ben onlara gelecek hafta sonu için istediğimi söyleyebiliyorum. Bu olduğunda çok fazla kaynak ve enerji sarfediyorsunuz. Bu konuda dengeyi sağlamak gerekiyor. Bu işte olmak için yarış mentalitesine sahip olmanız gerekiyor ancak yine de dengeyi sağlamanız lazım.”

“Bunu doğru başaramadık ve analiz sürecinde çok fazla zaman harcayıp bize fayda sağlayacak konularda az atılımcı olmuş olabiliriz.”

“Nasıl çalıştığını bilmem ancak bu başka bir araçta var ve onu alıp bizim aracımıza koymalıyız! Bu eski ünlü bir yaklaşım ve belki biraz buna ihtiyacımız var.” dedi.


Yorumlar

  1. irfanyavuz-61 avatarı
    irfanyavuz-61

    aynen

  2. kimse kimseyi avutmuyor yavaş olduğumuzu herkes kabul ediyor ama burdan kurtulmak için bir şeyler yapılması şart ve takımda buna uğraşıyor yeni kurallar her şeyi zorlaştırdı büyük takımlar için

  3. Böyle boş hayallerle avutur kendini ancak Mclaren.

  4. yahu brawn gp aracını kopyalayabildiğiniz kadar kopyalayın 😀 geliştirin biraz da burnunun da mclaren burnuna benzetin biraz koyun logoyu boyayın gümüşe bakalım neler olucak 😀

  5. mesela brawn gp nin sidepodlarını bizim araca koysunlar eminim aero anlamında baya katkısı sağlicak en büyük sidepodlardan biri var aracımızda KERS bahane değil ferraride kers kullanıyor bundan sonra KERS i kullanmadan yolumuza devam etmeliyiz çünkü önümüzdeki sene KERS olmayacak.

  6. "Ancak mümkün olduğu kadar kısa sürede ortaya çıkarmamız gereken oldukça büyük bir gelişim paketi yolda." birden heyecan bastı… şimdi 3 hafta nasıl beklicem yaff:D

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir