Raikkonen: 2014’ün Zorlu Geçeceğini Biliyorduk

yazar:

kategori: ,

Kimi Raikkonen Lotus’tan Ferrari’ye katıldığı zaman 2014 sezonunun zorlu geçeceğini tahmin ettiğini söyledi.

Fin pilot 2001’de başlayan F1 macerasında ilk kez podyumsuz bir sezon geçirdi ve bu seneki 12.liği kariyerinin en kötü sonucu.

“Elbette yeni takımla işlerin yürüme şekli olarak zorlu olacağını biliyordum. Eğer araç size uymazsa, ve Ferrari’de daha önce de bu olmuştu, bunları değiştirmesi kolay değildir.”

“Yıl boyunca açık bir planları oldu ve Ferrari’yi olması gerektiği yere getirmek zorundayız. Her alanda büyük, büyük iyileşmeler olacağını hissediyorum.”

“Ne yazık ki bu benim, Ferrari veya taraftarlar için iyi olmadı. Ancak bunlar oyunun bir parçası. İlk kez sorun yaşamıyorum, bunlardan iyi şeyler çıkarmanız gerekir ve gelecekte olmamasını sağlamalısınız.”

“Şampiyonluk için savaşmıyorsanız bu hiçbir şeyi değiştirmez, tüm zamanlarda herşey daha zordu, o kadar.”


Yorumlar

“Raikkonen: 2014’ün Zorlu Geçeceğini Biliyorduk” için 31 yanıt

  1. sene başında başta mika olmak üzere tüm kimi fanı arkadaşlar bu senenin ve aracın kimiye uyacağını söyleyip durdular.
    sezon içinde ise kimi önde olduğu zamanlarda araç uydu dedi
    geride kaldığında ise araç uymadı rahat değildim gibi demeçler verdi benim gördüğüm.

    şimdi bu sezon bitti önümüzde vettel sınavı var ve ben diyorum ki vettel kimiyi geride bırakacak bu benim tezim araç uysada uymasada sorun değil.

  2. BurakBilgin avatarı

    Arkadaşlar kendinizi yormayın anlamayan anlamaz. Sadece bekleyelim ve Ferrari’nin Kimi’ye önü dansöz gibi oynamayan bir araç vermesini umalım.
    Tamam Alonso yendi hadi susun forza alonso o bir ispanyol samurayı 🙂

  3. Alonso.Diaz #ForzaJules #ThePowerOfDreams avatarı
    Alonso.Diaz #ForzaJules #ThePowerOfDreams

    Bu haberde 200 yorum potansiyeli görüyorum. Hadi gençler bastırın 😀 !!!

    1. cıkmaz o kadar yorum 😀

  4. Alo yanlısı her yorumu yayınlayıp, Raikkonen’i korumaya yönelik mesajlarımı sürekli sansürleyen site yönetimine de yazıklar olsun. Bunu da yayınlamayacaksınız muhtemelen ama yine de yazayım.

    Şu ALO fanlarının Justin Bieber fanlarından farkı yok. Tam olarak ne olduklarını çözemiyorsun yani. Yanardönerlikte zirvedeler, tahriklerde, kışkırtmada rakipleri yok. En basiti takmayacaksın.

    1. şaşmıyorum artık bize hakeretlerinize, her alonso haberinde adamın şerefinden namusuna küfür ediyorsunuz, royal hunt hakeret bile etmeden kimiyi yeriyor, siz yine hakaretler, aşağıdaki tartışma hariç ama mesela çok güzelce fikirlerini açıklamış iki kişide. BİZE hakaret etmeden önce biraz siz uslubunuza dikkat edin ve bize dediklerinizi kendiniz yapmayın,

      1. alonso’nun sürekli 19-0 yendim demesinden hiçbir farkı yok bu bahanelerin. biri yendim diyor, diğeri araç uymadı o yüzden, yoksa yenerim ağızları yapıyor. hesapta ferrari’ye alonso’ya dersini vermeye gelmişti. kendi aldı dersi.

        bu da genel bir özet olsun. fazla gaza gelenler olmuş, gazı alayım dedim.

        Bunlar mı gayet güzel bir eleştiri?? Gidin alın elinize bi eleştiri psikolojisi falan bişeyler okuyun, lütfen 🙂

        1. Afedersiniz, sizin gibilerin uslubunu gördükçe artık o düzgün gelmeye başladı.

  5. ferrari anlaşması açıklandığı gün rai fanları “yea alonso’yu yenecek” diye rüya görürken söylemiştim, yenilecek, hatta durum massa’dan bile kötü olabilir. sonra da araç uymadı, kol bozuk, santander diye bahaneler çıkacak diye. dediklerimle olanlar arasındaki 5 farkı söyleyin 🙂

    sezon boyunca alonso’ya yakın olunca hep araç uydu, fark yedikten sonra araç uymadı dedi. nasıl bir araçsa artık, bir uyuyor bir uymuyor. bir ara grosjean’a geçiliyordu, ki ben grosjean’a pilot demem, o zaman da direksiyon uymamıştı. 2008’de aracın uymadığına nasıl inanırım? 2007’de massa’yı ezer geçersin, 2008’de birden tablolar tersine döner, ki böyle birşey olmadı. massayla 2007de de performans açısından eşitlerdi zaten. 2009’da massa kaza geçirene kadar yine öndeydi.

    alonso’nun sürekli 19-0 yendim demesinden hiçbir farkı yok bu bahanelerin. biri yendim diyor, diğeri araç uymadı o yüzden, yoksa yenerim ağızları yapıyor. hesapta ferrari’ye alonso’ya dersini vermeye gelmişti. kendi aldı dersi.

    şu “hizaya dizdiği” pilotlar da grosjean ve montoya ha, başka yok! 😀 montoya ki bilmeyenler arkadaşlar için söyleyeyim: bugünün maldonadosu. sağa sola çarpıyor biraz da radyodan bağırıyor diye hızlı “zannedilen” bir pilot. massa’ya yenildi zaten, coulthard’a ilk sene yenildi, sonra yenmişti, ilk senesinde heidfield’e yenildi vs vs.

    2012-2013’te iyi sürmediğini söylemiştim. sürekli lastik koruyarak lotus’un da gerçekten iyi araç yapmasıyla -ki grosjean’ın bile defalarca podyuma çıkmasından ve sıralamalardan anlıyoruz bunu- iyi puanlar aldı. aldığı 2 zaferin biri hamilton’ın yarış dışı kalmasıyla, diğeri 1 pitstop az yaparak geldi.

    bu da genel bir özet olsun. fazla gaza gelenler olmuş, gazı alayım dedim.

    1. 2012-2013 sezonu nu ac tekrar ızlede en güzel geçişleri kim yapmış.drs ile bile öndeki aracı gecmekte zorlana bir lotus ile.ne kadar boş ve gereksiz yorum yapıyorsun.geçmişi kurcalarsan senin alonso nun yaptıkları bi dunya eder.bozuk plak gibi her habere aynı yorumları tekrar edip duruyorsun…

    2. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
      Berkhan Oğulcan Akçay

      Bana neler yazdı o zamanında sen rahat ol. Hak ediyor merak etme.

    3. La bu Kimi size ne etti… 😀

    4. Eğer herşey senin sandığın gibi olsaydı, F1 de tek gerçek istatistik olsaydı en basiti bugun Kimi’nin yerinde Heidfiled, Kvyatın yerinde Vergne olurdu.Tabiki takımlar senin kadar bilmediği için yanlış kararlar alıyorlar.

      Kimi hiçbir zaman sonuça göre iyi veya kötü demedi, iyi hissediyorsa iyi hissediyorum kötü hissediyorsa kötü hissediyorum dedi.Bunu nereden anlıyoruz geçilmesine rağmen iyi hissettiğini söylemesinden.

      Ferrari siyasi partiden daha çok politika ve oyunların olduğu bir takımdı, dı diyorum eski Ferrari böyleydi.O eski Ferrari kadrosunun takımı ne hale getirdiği çok açık.

      İlk yarıda sürekli antrenmanlarda sorun yaşayan, stratejilerde dizboyu hatalı kararlar Kimi için verilirken, Monaco’da podyumu yenilen vs vs pilotdu Kimi.Maşallah ScuderiaFernando da hiçbir sorun olmuyordu taş gibi bir araç, iyi stratejiler onun için işledi.He bu dönemde Kimi’nin yine performansı belki Alonso kadar iyi değildi ancak çok uzakda değildi, bunu böyle gösteren birazda scuderiafernando ekibiydi.

      Ne zaman Ferrari de derin temizlik başladı, Kimi’nin araç antrenmanlarda bozulmamaya başladı, beş yıldır durmayan scuderiafernandonun aracı durmaya başladı.Bunu gören Fernando topuk yapma zamanının geldiğini ipliğinin pazara çıkacağını anlayınca ne sebepse ölü Ferrari’den daha kötü olan Mclaren’e ŞAMPİYON OLMAYA gitti 😀

      Bizim için olayların iyi yanı öncelikle Luca’nın gidişi oldu.Başarılı veya başarısız bence yöneticiliği iyi bir adam değildi, Fernando zamanında dibi gödrü kendi fişinide çekti.Diktatör tarzında ben ne dersem o olur anlayışı yeni dünya düzeninde artık karşılıksız bir bakış açısı.

      Yeni gelen takım patronunun ilk açıklaması Ferrari’nin starlara ihtiyacı yok şeklinde birazda bu duruma atıfta bulunmuş.Bekleyip göreceğiz.

    5. Kimi_in_Rai avatarı

      Ferrari’le 5 sene ard arda yarışan Alonso’nun yerine atıp söylüyorum Gutiérrez ve ya başka pilot kim olursa olsun yine Kimi yenilirdi.Şurda Alonso’nun Kimi’den ve ya başka pilotun iyi olması konusu gitmiyor ve ya tam tersine Kimi’ni kötü pilot olması anlamına gelmiyor.
      Raikkonen bırak Alonsonu veya herhangi pilotu o zaten kendi arabasıyla mücadele ediyordu.
      Ferrari F14T kast ederek söylüyorum sadece biraz zamana ihtiyac var

      1. Evet biraz zamana ihtiyacı var.Bir 5 sene daha geçerse Ferrari şampiyon olabilir.Bırakın şu araç masallarını da Raikkonen’in ne kadar rezil sürdüğünü kabul edin.Grosjean ile puan farkı o kadar da fazla değildi.Demek ki Lotus gerçekten sağlam araç yapmış ki bu kadar puan toplamış.Yavaş araçta bu sene Raiyi gördük.Force India pilotlarından az puan topladı.Magnussen bile geçecekti daha kötü Mclaren ile.

    6. Lomen Milor avatarı

      Montoya’ya bugünün Maldonado’su demiş…

      sadfdsfsghhjgsakdfhsdagfshfdjhfdksfjdffs

  6. “Elbette yeni takımla işlerin yürüme şekli olarak zorlu olacağını biliyordum. Eğer araç size uymazsa, ve Ferrari’de daha önce de bu olmuştu, bunları değiştirmesi kolay değildir.”

    bizimde tahminlerimiz bu yöndeydi zaten, lotus gibi bir takım bile 1.2 aydan sonra direksiyon ve ayarları uygun hale getirmeyi başardı , koskoca Ferrari bir sorunu çözemedi demek isterdim ama bence çözmedi ,demecinde de belirtmiş zaten , bu sene güçlü olacaktır önümüzdeki sezon güzel rekabetler izleriz

  7. http://youtu.be/ExhPp_rzxeU
    Kimi’nin limit falan bırakmadıği bir sıralama

    Alayıni hizaya soktuğu bir yarış
    http://youtu.be/Hx3xfnsaY98

    1. Arac hizli, McLaren’in birinci pilotu, takim arkadaşı boyuna kaza yapıyor kem küm. 🙂

      Kimi’yi sadece 2014’e bakarak değerlendirmemek lazim. Bu sene kendine yakisan performansı sergileyemedi, ama bu onu çok kotu bir pilot yapmaz.

    2. Alonso.Diaz #ForzaJules avatarı
      Alonso.Diaz #ForzaJules

      Çok iyimisss…

    3. Adamlar yarışları izlemiyor sadece kazanan kaybedene bakıyorlar kimi hiç bir zaman ikili oynamadı netti tavrı aracı rahat sürdüğü zamanlar kötüyüm demeyi bildi azıcık bile kazanacağını hissettiği arabalarda bile harikalar yarattı lotusta yaptıkları gibi ama tabi popüler kültürün insanları bunları göremez

    4. Raikkonen iyi bir pilot degil diyen zaten ben gormedim, senin tezin iyi bir Raikkonenin herkesi hizaya sokacagi bunda hem fikiriz, fakat aradaki fark;

      Sen her haberde Raikkonenin en iyisi oldugunu kanitlama cabasi icindesin 🙂
      Iyi gununde olmayip normal halinde ALAYINI HIZAYA sokan pilotlar var suan gridde Hamilton, Fernando gibi, hicbirinin taraftarida 2005 ten videolar yayinlamiyor ki ikisininde oladar eskiye gitmesine gerek yok her sezon muhtesem yaris cikardiklari zaten malum,
      Raikkonenin en iyi dediginiiz donemin sampiyonuda Fernando ki ayrica ayni donem schumacher in oldugunu anlatmama gerek bile yok..
      Sanirim biraz refleks olmus sende bu durum..

      Iyi eglenceler.

      1. Normal halinde Massa ile çarpışan araba oynayan Ham, yine normal halinde takım arkadaşını geçemeyince telsizden takım emri isteyen Alonso mu ALAYINI HİZAYA sokuyor ?

        Bir de Kimi fanıyken; kötü bir sezon geçirdi diye hoop 180 derece dönüp Diaz ve Ham fanı olmak da moda oldu. İyi de oldu, Diaz ve Ham tam size göre.

        1. Normal halinde Massa ile çarpışan araba oynayan Ham,

          Normal hali değil di o anormal haliydi çarpışan arabacılık oynadıgı sene bile 4 yarış kazandı adam.Örnek verecekseniz 2010-12-13 senelerin den örnek verin bir zahmet.

        2. Raikkonene bir cok kisiden daha cok sempati duydugum dogrudur, keza baska pilotlarada oylede, bunu sen kendi kafana gore yorumlayip beni evvelden Kimi taraftari, daha sonra Ham, Alonso taraftari yapmissin 😀 simdi karar veremedim ben kimin taraftariyim 😀 ama en azindan bir pilota bagli kalmayip 1 den fazla pilotu yani f1 i sevdigimi cikarabiliriz senin yorumundan yani buda iyi bisey tesekkurler :))

          1. Dün vaktim olmadığı için yazamamıştım. O yüzden gecikmeli yazıyorum.

            Bakın @bertone ne demiş:
            Yemin ederim sizler yuzunden raikkonen’in 5 senelik spa daki hamilton ile kapismasindan sonraki yurus masa ustu resmimi degistim taraftari oldugum pilottan soguttunuz yahu…

            Alın bu da link: http://www.trf1.net/formula1_haberler/73985-raikkonen-ayar-sorunlari-tekrar-ortaya-cikti.html

            Evet, yalan söylediğin de ayyuka çıktı. Bu kadarı yeterli sanırım?

            1. Herhangi bir yalan söylediğimimi çıkardın bu yorumdan, aynen de öyle 5 senedir Raikkonenide destekledım, Hamiltonuda, Fernandoyuda, hatta demısım ki 5 senelik Raikkonen masa üstü resmımı, sen gibi bir kaç arkadas yuzunden değişmek zorunda kaldım, bu taraftar gurubu ıle aynı ısım altında yer almamak ıcın…

              istiyosan Vettelin, Hamilton’nun kazandıgı yarıslarda attıgım bravo naralarınıda ben gostereyım sana, ozamanda dekı Vettel fanısın Hamılton fanısın 🙂 en ıyının pesınden gıdıyorsam neden bu sene bır cok yarısta Fernandodan bahsetmısım ? yada neden Rosberg avatarı koymadım ?
              iyi olan pilota hakkını vermek, kıvırıp fan değişmek ise peki arkadasım ben yalancı, her sene kım ıyıse onu destekleyen ezık buzuk bırıyım 😉

  8. Lotus günlerinde de önce direksiyon sonra belim diye aglamistin

    1. Fakat bu neticeye etki etmedi.

    2. sizde 5 senedir araç diye ağladınız? bu mudur?

  9. İyi bir Kimi’nin alayıni hizaya sokacağıni biz biliyoruz.

    2013De Eccelstone tarafından en iyisi olarak gösterilmiştin, bir senede sorgulanır hale geldi Kimi gibi bir yetenek, burada çoluk çocuğun eline düştük.

    Eğer bir pilot için sadece gözetilen istatistik olsaydı, bunun birçok örneği var ki Redbulla Kvyat değil Vergne geçerdi.

    Önemli olan taşıdığı potansiyeldir, takımlarda buna dikkat ederek yapar tercihlerini.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir