2014 Şampiyonlar Yarışı – Şampiyonlar Şampiyonu Coulthard!

2014 Şampiyonlar Yarışı mücadelesinde pilotlar şampiyonasında kazanan isim eski Formula 1 pilotu David Coulthard oldu.

Dün finalde Uluslar Kupası’nı İskandinav’lara kaptıran İngiliz ekibi adına mücadele eden Coulthard, tüm hafta sonu boyunca güçlü performans göstermesinin ardından bugünkü pilotlar mücadelesinde en başarılı isim oldu ve mücadeleyi kazandı.

Finalde Pascal Wehrlein’e karşı mücadele eden Coulthard, her iki yarışı da kazanarak şampiyon olurken Mercedes’in sürücü programında yer alan genç Wehrlein 2. olarak hafta sonunu tamamladı.

Finalde ilk yarışta Buggy araçları kullanıldı ve bu yarışı Coulthard 1.5 sn farkla kazandı. İkinci yarışta ise Ariel Atom’lar kullanıldı ve Coulthard bu yarışı 2.7 sn farkla kazanarak beraberliği rahat bir şekilde engelleyerek organizasyonu kazanmış oldu.

Coulthard çeyrek finalde Polo RX ralli aracıyla Petter Solberg’i yenerken yarı finalde Avustralya V8 Supercap şampiyonu Whincup’ı yenerek finale kaldı.

Wehrlein ise yarı finalde Avrupa F3 Şampiyonu Esteban Ocon’u rahat bir şekilde yenerek finale kaldı.

 


Yorumlar

“2014 Şampiyonlar Yarışı – Şampiyonlar Şampiyonu Coulthard!” için 9 yanıt

  1. Arkadaşlar..

    Çok basit birşey söyledim.

    Şampiyonlar yarışıysa bu organizasyonun adı..Bu adamlar burada ne yapıyor.

    Ben izledim..Tom’un David’i yendiği ana denk geldim..

    Ardından underground bir sahne göründü..

    Üstü açık arabada pati ata ata bir araç üstünde bir kadın..Susiemiş o sonra gördüm..Ne oluyor dedim..
    Kapattım.

    Şampiyon falan yoktu ortada.

  2. Coulthard vaktiyle Schumacher ve Hakkinen gibi iki devasa isimle mücadele etmiş bir adam. Kendisi bir ikinci pilot değil. Formula 1’i yeni izlemeye başlayan, geçmiş seneleri puan tablosuna bakarak yorumlayan bebeler bilmez bunu.

    Adam kaç yaşına gelmiş, yine de yarışıyor, yine de mücadele ediyor, yine de kazanıyor. Helal olsun demekten başka yapacak bir şey yok.

  3. niye küçümsüyorsunuzki bu adamı.sonuçta o kadar yarış kazandı ve şansızca yolda kaldı.msc olmasa 2001 de şampiyondu.

  4. Şampiyonlar şampiyonu mu?

    Arkadaşlar ben bu etkinliği anlamadım.

    Kim kime karşı yarıştı ki? Coulthard bir şampiyon değil yendiği zaten çömez..Ne oldu ben anlamadım.

    Açıklarsanız iyi olur.

    1. Evet bu organizasyona daha çok bizlerin bilmediği sürücüler katılıyorlar. Peki ya desteklediğiniz sürücüler katılmıyorsa, katılanların suçu nedir? Bir Raikkonen, bir Alonso ya da bir Hamilton kaç kere katıldı bu organizasyona ya da katılmayı hiç düşündü mü?

      Bu mücadelenin müdavimleri de var. Michael Schumacher onlardan birisiydi çünkü adam yarışmayı seviyordu. Geçen sene yanlış hatırlamıyorsam Vettel de mücadele etti. Grosjean da geldi şampiyon oldu. Yanlış hatırlamıyorsam Kovalainen de oldu.

      Mücadele eden diğer isimler de boş isimler değil. Bu senenin GP2 şampiyonu, F3 şampiyonu, Rallycross şampiyonu, Avustralya V8 Supercup şampiyonu, WTCC şampiyonu oradaydı. Tom Kristiensen, David Coulthard, Petter Solberg, Mick Doohan gibi çok büyük isimler oradaydı. NASCAR’ın ünlü sürücülerinden Kurt Busch, Indycar’dan Hunter Reay oradaydı. DTM’de yarış kazanan ve gelecekte muhtemelen Formula 1’de olacak genç Wehrlein oradaydı. Bu seneki mücadelelerde yer alan kamyonlarla ünlü Robby Gordon oradaydı.

      Daha ne olsun. Bir çok seneye göre daha sağlam bir kadro vardı. Susie Wolff en zayıf halkası gibiydi.

      Ben izlerken keyif aldım açıkçası. Amaç yarış izlerken keyif almaksa orada yer alan hepsi o keyfi verdi. O şartlarda en iyi mücadele eden sürücü şampiyon oluyor tabi ki.

      Beğenmediğiniz o sürücülerin içerisinde Alonso, Hamilton ya da Raikkonen’i koysanız kazanma garantileri yok onu da bilin 🙂

      1. İzlerken keyif veriyor mutlaka, ama yarışmanın ismi “Şampiyonlar yarışı” olmamalı…

  5. Coulthard sonunda bir şey kazanabilmiş 🙂 Tebrikler…

  6. Coulthard çok iyiydi. Gerçekten hak etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir