Hamilton MP4-23'ü İlk Sürüşünden Sonra İyimser (Güncel)

yazar:

kategori:

Lewis Hamilton, bugün (Perşembe) Jerez pistindeki yeni McLaren MP4-23 ile yaptığı testin ardından iyimser.

Dün test pilotu Pedro de la Rosa ve Heikki Kovalainen’in yeni aracı kullanmasının ardından bugün Lewis Hamilton direksiyona sabah erkenden geçti.

Geçen sene şampiyonluk mücadelesinde ikinci olan İngiliz pilot, yeni araçla olan ilk denemesinin ardından memnun kaldığını ifade etti.

Hamilton: "Bu sabah Jerez’de MP4-23’ün direksiyonuna geçmek harikaydı. Aracın tamamlanmış halini ilk kez Stuttgart’taki tanıtımda görmüştüm ve o andan beri sabırsızlanıyordum"

"İlk sürüşüm 09:10’daydı ve ilk izlenimim iyi. Bir kaç turdan araç hakkında gerçekten bir şeyler bilemezsiniz. Ama hisler olumlu"

Hamilton, öğleden sonra 2ye kadar toplam 34 tur attı ve en iyi derecesi 1:19.132 oldu.

—- Gün Sonu —-

Lewis Hamilton ve Heikki Kovalainen, bugün Jerez’de MP4-23 ile yaptıkları çalışmalarını tamamladı. Hamilton günün sonunda toplamda 103 tur, Kovalainen ise 107 tur attı. İngiliz pilotun en iyi derecesi 1:19.132 olurken Fin pilot 1:19.462 yaptı.

Kovalainen: "Hâlâ aracç hakkında bir şeyler öğrenmek ve ona alışmak için zaman harcıyoruz. Bugün toplamda 204 tur atmamız, kesinlikle araçla ilgili çalışmalara ve bir şeyler öğrenmemize yardım edecektir."

"Özellikle benim için araç geçen seneden çok farklı ve bu şeyler üzerine odaklanmış durumdaydım"

"Takım içine yerleşmek çok kolay oldu ve gelecek Salı günü Melbourne için hazırlıklarıma devam etmeyi dört gözle bekliyorum"

Hamilton: "Bugün aracın pistteki ikinci günü olduğunu göz önüne alırsak, durumdan oldukça memnunum. Yapacak çok işimiz var ama şimdi nereden başladığımızı gerçekten anladık"

Her iki pilot, çalışmalarına yarın devam edecek.


Yorumlar

  1. ben bu sene için tecrube kazanıcaktır diyorum tabi bu brlli olmaz ama olasılıgı daha yuksek en azından.tc siz falan zor olcaktır elbet.ama bu sene de tecrubeli pilotlar asılırlar sonuna kadar.fernando kimi felipe den bahsediyorum.

  2. Kovalainen ve Hamilton güçlü ikili olacaklar ama Kovalainen de kolay lokma değildir asla… Takım olarak McLareni tutmaya devam. 🙂

  3. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    kovalainen gerçektende hemen alışmış hamiltonla arasında salise fark var iyi iş yapmış.

  4. Mc_LaReN_MeRcEdEs avatarı
    Mc_LaReN_MeRcEdEs

    Hem yapılan tur zamanları çok iyi hemde 2 pilotun gün sonunda toplam 204 tur atması mükemmel. mp4-23 ün pistte test edildiği 2.gününde 107 ve 104 tur atılması gerçekten mükemmel :))Heikkide aracı tanımayı hızlı bir şekilde sürdürüyor.McLaren aracını henüz 2 gün kullanan Heikkinin Lewis gibi bir pilottan sadece +0,330sn geride kalması takıma ne kadar hızlı adapte olduğunu belirtiyor.

  5. Yanılmıyorsun haklısın.O testlerden daha iyi derece geldi hamiltondan.Hemde Tcsiz.Bu aracın üstüne birşeyler katılacağını düşünürsek yeni sezonda oldukça rekabetçi olacağımızı düşünüyorum.

  6. 1:19:132 geçen ayki jerez testlerinden +001 daha iyi sanırım.mclarenin süresinden bahsediyorum..yanılmıyorsam tabi yeni bir araç için bence dereceler çok güzel…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir