Raikkonen: "Esas Tehdit Yine McLaren"

yazar:

kategori:

Ferrari pilotları Kimi Raikkonen ve Felipe Massa, Fernando Alonso’nun Renault’a geçmesine rağmen bu sene asıl rakiplerinin yine McLaren olduğunu düşünüyor.

Raikkonen geçen sene McLaren pilotları Hamilton ve Alonso’nun birer puan önünde şampiyonluğa uzanırken Ferrari ise McLaren’in bütün puanlarını kaybetmesi ile şampiyonluğunu sezon bitiminden önce ilan etmişti.

Daha sonra İspanyol pilot Alonso, McLaren’den ayrılarak 2005 ve 2006’da şampiyonluğu kazandığı Renault’a geçti.

Raikkonen: "Şüphesiz McLaren, geçen sene olduğu gibi meydan okuyor olacak. Ama tam doğru fikre sahip olmak için ilk iki yarışı beklememiz gerekiyor."

"(Alonso için) Renault’un ne kadar iyi araç hazırlayacağına bağlı. Şüphesiz hızlı sürebiliyor"

Alonso’un ayrılmasının ardından McLaren’de yerine Renault’tan ayrılan Heikki Kovalainen geçti.

Raikkonen, vatandaşının rekabet edebileceğini ve Alonso ile Hamilton arasında geçen seneki tatsız rekabetin tekrarlanmaması yönünde durumun McLaren adına iyi olduğunu düşünüyor.

Raikkonen: "Şüphesiz Kovalainen’in iyi olacağını düşünüyorum. Onun için seviniyorum. Geçen sene McLaren, şampiyonada işlerin biraz daha karışık hale gelmesine neden olan iki pilotun mücadelesini yaşamıştı."

Raikkonen, 2006 sonunda Michael Schumacher’in ayrılmasının ardından McLaren’den ayrılıp Ferrari’deki koltuğa oturmuştu. Fin pilot, iki takım arasındaki farkı açıklamada biraz çekimgen.

Raikkonen: "En büyük farklılık (Ferrari ve McLaren arasındaki), burasının İtalyan takım olması. Herkes, farklı bir çalışma şekline sahip. Ama şüphesiz şimdi olduğum yerde mutluyum. Bazı insanları üzebilecek bu tip şeylerin içinde olmak istemiyorum"

Geçen sene sıralamada dördüncü olan Felipe Massa, Lewis Hamilton’un ilk senesinde uzun süre lider gidip son yarışlarda şampiyonluğu kaybetmesinin İngiliz pilota tecrübe olduğunu ifade etti.

Massa: "Formula1’deki ilk senesinde çok hızlıydı. Öğrendikleri ders oldu, son iki yarışta olanlar. İnanılmaz bir sezon geçirip onun gibi sezona son vermek iyi değildi"


Yorumlar

  1. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    tabi getirilen sınırlamalara karşı yine takımlar hızlı gitmenin yollarını bulunca max mosley efendi 2010da 2.2 litre V6 10.000 devir çeviren motor kuralını getirerek yavaşlatmaya çalışacak bunun bahaneside 'pilotların güvenliği'ymiş :))) masraflarda tekrar düşüş olmayacağını ve teknolojinin önüne geçilmeyeceğini bildiği halde saçma sapan kurallar getirmeye devam edecek. mosley efendi harbidende defolsun gitsin artık F1den

  2. Bunun da çözümü var. Saçma kural değişiklikleri olmadan önce F1 ne kadar güzeldi. Ferrari, McLaren, Benetton Renault, Williams Renault zirveyi kovalardı Jordan Peugeot, Stewart Ford gibi takımlar muhteşem yarışlar çıkartıp bazı sezonlar büyük bütçeli takımları geçerdi. 99 yılında Frentzen Jordan'ıyla nerdeyse şampiyon oluyordu mesela. Artık bu imkansız. Aşırı sınırlama ve aşırı saçma kurallar maliyeti arttırıyor çünkü hem en iyiyi yapman hem de kurallara uydurman gerekiyor. Bu da aşırı teknoloji üretimi ve aşırı masraf demek. Ferrari ve McLaren'in yıllık masrafları toplamı 2 milyar doları buluyordur (resmi rakamlar yarısı ama kim inanır?) Oluklu lastik yüzünden bile teknoloji devrimi yaşandı. Şu anda araçların elde ettiği downforce'la slick lastik birleştiğinde tüm pist rekorları tarih olacak ve bazı pilotlar F1'de yarışamaz hale gelecek çünkü sürat artacak, g kuvveti artacak, risk artacak vs..vs.. tek çözüm Max Mosley'in yerine adam gibi birinin geçmesi.

  3. evet ama McLaren şasi üreticisi olarak kuruldu. Yıllar boyunca Porshe TAG, Peugeot, Lamborgini, Honda-(muhteşem)- ve Mercedes motorları kullandı. Zaman içinde garaj takımları FİA'nın kötü politikaları nedeniyle teker teker yok oldu son iki örnek Williams (toyota'dan motor alıyor) ve McLaren (mercedes'ten hem motor alıyor hem de takımın görünmez sahibi %40 ortak) var. Leigier,Arrows,Forti,Minardi,Jordan,
    Stewart,Footwork gibi takımlar bu kötü politika karşısında YOK oldular. Artık toyota,honda,renault,ferrari,bmw gibi fabrika takımları ağırlıkta hem şasi hem motor üretiyorlar ve 60 yıllık ferrari dışında istikrarlı bir şekilde başarılı olan yok. Tıpkı WRC'de olduğu gibi. 80'li yıllarda garaj takımları yarışıyordu sonra fabrika takımları reklam ve pazar amaçlı takımlar kurunca garaj takımları tarih oldu. Sonuç: Kurtarılmaya çalışılan bir WRC organizasyonu haline geldi.

  4. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    aslında McLaren, Mclaren F1 gibi bir süperspor otomobil yapmış hala en iyi otomobillerden biri. F1de de motorları kendileri üretse fena olmazdı. işte o zaman tam bir ''yarışmak için otomobil üreten'' takım olurdu.

  5. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    evet sadece mclaren olarak yarışmak için F1'de ama motor destekçisi mercedes otomobil satmak için F1'de

  6. McLaren F1'i unutmayalım milyon dolarlık makine ve Mercedes SLR F1.

  7. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    FERRARI YARIŞMAK İÇİN OTOMOBİL YAPAR, DİĞERLERİ SATMAK İÇİN YARIŞIR dahası varmı yaaa 🙂 yani o satmak için yarışanlar kendi reklamını yapar…

  8. mika hakkinen adlı arkadas ne alaka çok saçma konusmussun bir kere kamyon otobüs üreten bir marka daha iyi bir markamı olur her markanın kendine göre ayırdıgı konsepti vardır!bazıları spor arabalar üretir bazıları ticari araçtan otobüsü kadar üretir!

  9. Olayı saptırmayalım. sonuçta herkes kendine uygun olan neyse onu ister değil mi? Raikkonen eski takımını kötülememiş, o bize saygı duyuyorsa ben de ona saygı duyarım. Ayrıca hangisi daha iyi dye sorarsanız hepsinden azar azar bulunan bizim milletimiz en iyisidir Metehan'dan günümüze…

  10. mika_hakkinen avatarı
    mika_hakkinen

    bizden iyisini Tanrı yapar.

    dahası var mı?
    ferrari:kısaca sadece hız arabaları üreten bir markadır

    mercedes:tırından,kamyonundan,hız arabasından,jeep, her tür araç üretilmekte.işte aradaki farkı görebiliyormusunuz.

    kırmızı eşek olayı aynen nbadeki jordan olayı gibidir. 2000den sonraki schumi olayıda böyledir.
    mclaren senna o kadar ! gerisi hikaye

  11. RottenStern avatarı

    İtalyan lar içkici, kadın düşkünü ve bilmem ne bilmem ne öylemi? … ingilizler de zeki öylemi? Öyle ya nasıl unuttuk? Hatta Rönesans bile bir ingiliz akımıdır:))) O yüzden değilmi medeniyetin beşiği ve sanatın anayurdu ingilteredir! dimi arkadaşlar? zuhahah!

  12. yasin kardeş, bi kıyaslama yapabilmen için 10 sene de italyanlarla çalışman lazım.

  13. mükemmeliyetçi almnalar, zeki ingilizler bunlardan faydan olur ama akdenizin eğlence, içki ve kadından başka bişeye pek öenm vermeyen insanlar daha üçkağıtçı olur. ben almanların el sanatlarına bayılıyorum dünyanın en güzel arabalarını almanlar yapıyor. italyanların ferrarileri bile hepsi aynı stil. almanların bmw si, porsche si, wolksvageni, audi si mercedesi hepsi ayrı bi tasarım ve hepsi ayrı bi güzeller. işte böyle bi birleşimi ürünü olan mclaren-mercedes gridin en karizma arabası olmayı başarıyor.

  14. sinsi ve içten pazarlıklıdan dostun olacağına buzdolabı yada disiplini seven den düşmanın olsun. 🙂 hadi bunu geç, 10 sene ingilizlerle çalıştım, buzdolabı dediğin adamlar entertainment denince italyanları 100 e katlar.akdenizli olmakla iş bitmiyor 🙂

  15. şüphesiz italyanların akdenizliliği, sıra dışı karakterdeki Raikkonen'in hoşuna gitmiştir. Buzdolabı ingilizlerden ya da mekanik almanlardansa… değil mi?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir