Kubica: Dönüşümün Bir Anlamı Yok

yazar:

kategori:

Robet Kubica, Formula 1’e dönüş fikrinden uzaklaşmaya yakın olduğunu itiraf etti.

2011 yılında Ralli kazasında neredeyse kolunu kaybeden Kubica, uzun süren ameliyatların ardından Ralli’ler ile birlikte motor sporlarına dönmüştü.

Geçtiğimiz aylarda açıklama yapan Polonyalı pilot, Formula 1’e dönebileceğini söylemişti.

Ancak 2008 Kanada GP’sinin galibi, bu fikirden uzaklamış gibi görünüyor.

Kubica “Formula 1 atmosferini kaçırmıyorum, ancak aracı özledim. Bu benim hep hayalimdi. Yarış yapmak için doğdum ve bunu başardım ve sonra birşey oldu”

“Fiziksel olarak hala araç sürebilirm. Geçen yıl bazı simülatörlerde test yaptık. Sonuçlar negatif değildi, ama geçmişteki gibi güçlü de değildi. Sonuç olarka tekrar başlamanın bir anlamı yok. Bu yüzden ralliye odaklandım” dedi.

Kubica Hamilton için “Çocukken beni en etkileyen adam Hamilton’dı. O 2014 yılında yaptıklarından dolayı büyük bir tebriği hakediyor” ifadelerini kullandı.

 


Yorumlar

“Kubica: Dönüşümün Bir Anlamı Yok” için 8 yanıt

  1. Adamın eli araçtan inince ve dışarıda gerçekten iyi görünmüyor. neden iyi görünmüyor; F1 düzeyi, araçları için iyi görünmüyor malesef. Adam zorlanarak da olsa kaldırır belki ama bu grid düzeyi, basın affetmez. Basit bir hatada, kötü bir pozda asarlar adamı. Uzun saatli olmamak kaydıyla “rallyde limitte gittiğine göre yoruculuğa zorlanır mı bilemem” LMP’leri rahat halleder bu adam.

  2. Wrc çünkü f1den sonra en popüler Motor sporu.
    Ben kubicanın wrc de başarılı olacağına eminim.

  3. Acaba hala neden ralliyi tercih ediyor? Citroen ile WTCC’de, BMW ile DTM’de yarışabilir.

    1. Rally den daha ileride olmadıklarından olmasın sakın.:) O 2 verdiğin örnekte tip-düzey yönüyle ERC, WRC’den daha yukarıda, makineleri daha ileri değil üst GT serileri desen neyse derdim 😛 seyirci kitleleri büyük olabilir ama Kubica düzeyinde biri için gerçekten hafif o 2 seri.

      1. Ben başına daha fazla bir şey gelmesin diye demiştim. Adam zaten sakat, yine uçmasa bari bir yerlere. Pist yarışları daha güvenli diye düşünüyorum.

        1. Evet güven yönüyle öyle. De ihtiyarla yeni yetmelerin arasında uykusu gelir bu adamın oralarda. 🙂 Adamı basit bi rally aracı ne hale çevirdi.

  4. Kubica Hamilton için “Çocukken beni en etkileyen adam Hamilton’dı.

    O kadar yaş farkı var mı yahu 🙂

    1. Kubica, kendisi de küçük yaşlardayken, kendi yaş aralığında rakip olarak gördüğü ve en inanılmaz işleri başardığına inandığı Hamilton’ın bugünlerde çifte F1 şampiyonu olmasının güzel bişey olduğunu söylüyor. Yani ikisi de küçükken daha o zamanlar Hamilton’ın yaptıklarını farkedip etkilenmiş Kubica sanırım.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir