Alonso’nun McLaren’e Dönüşü Karmaşık Duygulara Sebep Oldu

yazar:

kategori:

McLaren’in Patronu Ron Dennis, Fernando Alonso’nun kendilerine anlaşmadan erken ayrılmasını sağlayacak maddelerle katıldığı iddialarını reddetti.

Alonso’nun McLaren’de bir sene geçirip 2016’da Mercedes’e katılmak istediği, İspanyol sürücünün anlaşmasında gerekli performansın gösterilememesi halinde ayrılabileceği yönünde maddenin olduğu iddia ediliyordu.

Ancal El Mundo Deportivo’ya konuşan Dennis “Açık bir şekilde 3 senelik anlaşması var. Ayrılma maddesi ya da geçtiğimiz günlerde medya çıkan hikayeler gibi şeyler yok.” dedi.

Alonso’nun McLaren’e dönüşünü değerlendiren Jacques Villeneuve “Her şey yolunda giderse harika olur. Ancak işler kötü giderse 6 ay sonra tekrar berbatlaşır.” dedi.

Robert Kubica “Ben Alonso’nun bir arkadaşıyım ve onun aksi birisi olduğunu düşünmüyorum.”

“Ferrari’de geçirdiği yıllarda belirlediği hedeflere ulaşmak için elinden gelenin en iyisini yaptı. Şimdi onun için büyük mücadele başlıyor. McLaren’i zirveye döndürürse bu kariyerindeki en güzel başarı olur.” dedi.

Alonso ise “İlk sene öğrenme senesi olacak çünkü son 2-3 senede çok güçlü McLaren görmedik.”

“İyi bir kış geçirmeyi umuyoruz. Ardından rekabetçi olursak, podyum ve galibiyet mücadelesi verirsek mutlu olacağız.  dedi.


Yorumlar

“Alonso’nun McLaren’e Dönüşü Karmaşık Duygulara Sebep Oldu” için 6 yanıt

  1. Seneye şartların gelişimine göre işler epey karışabilir. Alonso giderayak Ferrari’ye kazık attı. Mclaren’de rahat durur mu bilemiyoruz.

    1. Alonso Ferrariye kazıkmı attı Ferrarimi Alonsoya kazık attıı sen bari deme bunu..

      1. Anlaşılana göre Alonso Mattiacci’ye ‘kontratımdaki maddeyi kullanıp ayrılacağım‘ demiş. Mattiacci de bunun üzerine gitmiş Vettel ile sözleşme imzalamış. Alonso bu sözleşmenin imzalanmasını bekledikten sonra çıkıp ‘kontratım var ve ayrılmayacağım, şimdi siz beni kovmak zorundasınız‘ demiş. Vettel anlaşması da tamam olduğu için Ferrari Alonso’yu tazminatını ödeyip resmen kovmak zorunda kalmış. Mattiacci’nin de takımdan gönderilmesinin sebebinin bu olduğunu söylüyorlar.

        Alonso planlarım var diyordu. Bundan başkası olamaz.

  2. wheel to wheel (spä2000) avatarı
    wheel to wheel (spä2000)

    ilk önce ilk yarışına çıkabileceğinin garanti edilmesi lazım.
    dünyanın binbir türlü hali, kaderin Schumacher üzerinden hepimize gösterdiği değişik mesajları var.

  3. Alonso Ferrari’deki gibi çaba sarfedip takımı ileri taşımaya çalışır ve yıkılmadan ayakta durmaya devam ederse yaşına rağmen 3 5 sene daha, McLaren’de çok, hem de çok başarılı olma ihtimali var yalnız. Tabi ki en verimli yıllarından 5 seneyi Ferrari’de heba edip şampiyonluk alamaması onun için büyük talihsizlik olsa da, dediğim gibi özverisinden ödün vermeden çalışmaya devam ederse, o çok önem verdiği 3 şampiyonluk alan pilotların arasına girmesi mümkün olacaktır McLaren’de bence.

  4. McLaren F1 (TEE) avatarı
    McLaren F1 (TEE)

    Alonso’nun McLaren’de bir sene geçirip 2016’da Mercedes’e katılmak istediği, İspanyol sürücünün anlaşmasında gerekli performansın gösterilememesi halinde ayrılabileceği yönünde maddenin olduğu iddia ediliyordu.

    Ancak El Mundo Deportivo’ya konuşan Dennis “Açık bir şekilde 3 senelik anlaşması var. Ayrılma maddesi ya da geçtiğimiz günlerde medya çıkan hikayeler gibi şeyler yok.” dedi.

    3 yıl için net 150 Milyon $. Ayrıca bu saatten sonra Hamilton 3 yıllık Mercedes kontratına imza atacaktır.

    Alonso için en mantıklı seçenekte McLaren’di. Alonso’da 2017 sonuna kadar McLaren’de.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir