Ecclestone: “F1 Yarışları Youtube’da Yayınlanmayacak”

yazar:

kategori:

Formula 1’in Patronu Bernie Ecclestone, Formula 1 yarışlarının internet üzerinden yayınlanması ihtimalini reddetti.

Ecclestone’un sosyal medyaya karşı olan tavrı biliniyor. Ecclestone, kendisinin karşı olmasına rağmen bu alanda gelişme kaydetmeleri gerektiğini söyledi.

Forbes ile olan söyleşisinde Ecclestone, daha iyi uygulamalar daha etkin internet sitesi, Twitter ve Facebook hesapları için çalışmaların sürdüğünü ancak yarışların Youtube’dan yayınlanması gibi bir durumun söz konusu olmayacağını söyledi.

Ecclestone “Yarış görüntüleri asla Youtube’a yüklenmeyecek çünkü bu televizyon haklarını mahveder.”

“Bizim için önemli olan televizyonu öne çıkarmak. Biz televizyondan izleyici gitmesini istemiyorum. Kesinlikle televizyondan izlemelerini istiyoruz ancak aynı zamanda pistte, tribünlerde insanların deneyim kazanmasını istiyoruz.” dedi ve Youtube’da açılacak Formula 1 hesabına asla yarış görüntüsü yüklenmeyeceğini söyledi.

Ecclestone, sadece söyleşi tarzı videoların Youtube’a ekleneceğini söyledi. Ecclestone “Bir röportaj yapıldığında bunu kaydetmeliyiz ve Youtube’a koymalıyız çünkü bu kimseye zarar vermez. Anında olacağı için iyi ve ilginç olabilir.


Yorumlar

“Ecclestone: “F1 Yarışları Youtube’da Yayınlanmayacak”” için 7 yanıt

  1. Geçmiş yarışları koyun abi, kime ne zararı var?

  2. Sanırım Bernie işin önünü alamamak yada sonunu kontrol edememekten korkuyor aslında haklı da olabilir. Internet faydalı, kolay bir mecra olduğu kadar yapay da bir mecra. Gelirleri de tv, canlı katılım vs düzeyinde değil halen. Youtube demek biraz bedava demek işin bir sonrasını da gençliğin dangalaklığı sayesinde kestirmekte çok güç. FIA’da pek taraftar görünmüyor bu işlere. Motorsporları canlı, aktif katılımına ihtiyaç duyan bir dal tribünlerin popülasyonu biraz da bu yüzden yüksek. Çok maliyetli bir spor ve bazı sporlar gibi yerinde takip etmek çok zor değil mesela golf, tribun sayısından tenis gibi…. Internet büyük bir kazanç kapısı ancak işin sonu kontrol edilemediğinde gelirlerini azaltır. Tv gelirlerini daha fazla katlayamazlar tribün seyircisine ihtiyaçları var. Sıkıntısız, beleşe izleme bir süre sonra kolaylığı ile bir miktar insanın daha ayağı kesebilir belki bilemiyorum. Diğer spor dallarının youtube canlı yayınları ne durumda bilmiyorum. Özetler olabiliyor ama tam süreli müsabaka kayıtları ne oranda var bilenlerle incelemek lazım. Streaming yayın bu kadar kolay yayılıyorken bir önceki kayıtları su içme rahatlığında vermekte onların gelir kaybına sebep olacaktır mutlaka. Ancak 5-10 yıllık arşiv görüntüler mutlaka youtube olmasa bile insanlara açılmalı. Sadece F1 değil motorsporlarının insanlarda veri açlığını kapatamaması söz konusu bu ilgi düzeyinin teknik yönlerden çok popüler ikon malzemelerinde kalmasına sebep oluyor. İnsanlara biraz daha fazla birşeyler sunsalar “ki işin meraklıları derinlemesine araştırsa dahi pek az şey çıkıyor ortaya” makineleri biraz daha yakından görmeyi, dokunmayı arzulayacaktır gençler.
    Üzerinde düşünülmesi için de bir örnek vereyim. Rallivideo isminde bir sitemiz var buraya üyelik ücretlidir. İçeride ki yayınları dışarıdan görme imkanı yok. Ralli özetlerini tv den de görürsünüz ancak daha ayrıntısına ulaşmak istediğinizde bu özel siteye gitmek zorundasınız başka bir seçeneğiniz yok. Onlar ise bunu youtube gibi ulu orta açamazlar. Konu rally’e gelir elde etme dışında etap kayıtları için ciddi harcama yapıyorlardır bunun geri dönmesi gerekli. Yoksa bu işleri yapamazsınız.

  3. McLaren F1 (TEE) avatarı
    McLaren F1 (TEE)

    Ölde kurtulalım artık.

  4. En azından ‘Youtube ne?’ dememiş 😀

  5. jules bianchi fan club avatarı
    jules bianchi fan club

    Ağır konuşucam Allah belanı versin be bunak adam bitirdin sporu be.

  6. hd yi bile yeni yapabildiler neyin formula 1 ‘i bilen eden yok

  7. böyle böyle yok olup gideceksiniz işte

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir