Fisichella: "Force India Rekabetçi Olabilir"

yazar:

kategori:

Giancarlo Fisichella, takımın rekabetçi olabileceğine inandığı için Force India’ya katıldığını söyledi.

34 yaşındaki İtalyan pilot, Renault’un pilotlarını açıklamasının ardından koltuksuz kalmıştı ve Force India takımına geçeceği yönünde söylentiler başlamıştı.Bugün ise takım tarafından yapılan resmi açıklamayla beraber Fisichella, Adrian Sutil ile birlikte takımın yarış pilotu olacak.

Fisichella, yarışmaya devam etmek için Force India’nın tek seçeneği olmadığını söyledi ve takımın ileri yönde gitmeye potansiyelinin olduğunu ifade etti.

Fisichella: "Gelecek sezonda Force India’ya katılmayı dört gözle bekliyorum. Jerez’deki testte takımın profesyonelliğinden ve ileri gitmeye sadakatlarinden çok etkilenmiştim. Umarım tecrübem, onların bu amacına yardım eder"

"İnsanların düşüncelerinin aksine bu benim tek seçeneğim değildi ama yeni sahipleri ve rekabetçi bir bütçeyle en iyisiydi. Gelecek sene işleri şekillendirebileceğimizi gerçekten düşünüyorum. Kendimi motive olmuş ve Force India’nın düzenli bir şekilde puan almasına yardım etmeye hazır hissediyorum"

Pazartesi günü 35 yaşına girecek olan Fisichella, 194 yarışa katıldı.

Vijay Mallya: "O, işinde en iyilerle yarışmış biri."

"Mühendislik takımını desteklemedeki tecrübesi ve kabiliyeti kilit gereksinimdi."

Fisichella ile gelecek sezon takım arkadaşı olacak Adrian Sutil de sezonun başlamasını bekliyor.

Adrian Sutil: "Force India ile bir başka sezon daha geçirecek olmaktan dolayı mutluyum. Başka takımlardan gelen ilgi vardı ama güçlü bir tutkuya sahip gelişen bir takımda kalma fırsatı, kariyerimin bu bölümünde benim için çok olumlu"

"Ayrıca Fisichella ile çalışma fırsatı bulduğum için de heyecanlıyım. Çok tecrübeli ve dünya şampiyonluğu kazanan bir takım adına yarıştı. Bu da bana ve takıma, yeni bir şeyler öğrenip ileri gitmede yardımcı olabilir"

Takım ayrıca Liuzii’yi de takımın test ve yedek pilotu olarak açıkladı.

Liuzzi: "Bu sene Force India’nın test ve gelişim programında yardım edecek olmaktan memnuniyet duyuyorum. Artan kaynaklarla birlikte takımın testlerine çok daha girdi ve önem olacak ve test pilotunun görevi, işlemlere yardım etmesi için önem arz edecek"

"Takımın gelişmesinin büyük bölümünü oluşturabileceğimi biliyorum, bu da benim ileri gitmem için iyi bir fırsat"


Yorumlar

  1. massathebest avatarı

    fisichella'nın kişiliğine ve yarışçılığına diyecek sözüm yok ancak, force india'nın rekabetçi olacağına inandığı için takıma geçtiğini söylüyorsa buna kimse inanmaz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir