Mosley: "Kurban Değilim"

yazar:

kategori:

Max Mosley ekim ayında FIA başkanlığı görevinden çekilmeye her zaman niyetli olduğunu söyledi ve ayrılacak olmasının F1’e barış getirdiği iddialarını yalanladı.

The Time gazetesi Mosley’in kurban edildiğini ve görevinden ayrılmaya zorlandığını yazarken, Guardian da Mosley’in muhalif takımları yatıştırmak için aday olmayacağını yazdı.

The Independent ise ‘Kurban Mosley’ diye başlık atarken İspanyol El Mundo da Mosley’in pes etmesiyle F1’in kurtarıldığını yazdı.

16 yıllık görevinin ardından Mosley bu senenin sonunda görevinden ayrılacağını daha önce de hissettirmişti.

Mosley, “Buradaki birçok kişiye seçimlerde yeniden aday olmayacağımı söylemiştim ama bu kararın otoritemi zayıflatmasını istemedim.” dedi ve ayrılığın kesinlikle daha önceden planlanmış ve karar verilmiş olduğunu söyledi.

F1’in patronu Ecclestoneda Mirror gazetesine verdiği demeçte sorunun tamamıyla saçma olduğunu söyledi.

“Max geçen sene ayrılmak istedi ama ben ondan sorunlar çözülene kadar kalmasını istedim. İnsanlar onun zamanında neler başardığını çabuk unutuyorlar. Olumsuzluklara karşı olumlu işleri unutuyorlar. Biz 40 yıldır arkadaşız. Sporu çok iyi anlıyor ve işlerin nasıl yürütülmesi gerektiğini biz çok iyi biliyoruz.”

Mosley de Ecclestone’u övüyor: “Bernie’nin anlaşma üzerinde çok katkısı oldu.”


Yorumlar

  1. Max gidecek ama çözüm olmayacakmış gibi geliyor. Olay FIA yönetim kurulunda, takımlar ve WMSC gizli müdahalelerle kurulu ufak ufak değiştirmezse motor sporları aynı hatalarla devam eder.

  2. gider ayak yinemi konusuyosun sen yaa!!! kaybettin işte buda sana kapak olsun.. FOTA ile inatlaşmak seni koltugundan etti.

  3. Bora Subaşı avatarı
    Bora Subaşı

    Hani şu iki bunağa neler diyecem de.. Neyse, aralarında artık nasıl bir bağ varsa..

    Artık ne itibarın kalmış nede adamlığın.. F1 in itibarına fena hasar verdiniz, FOTA sizi fena çizdi,, Kimbilir BayE elaltından neler verdi takımlara.. Sen hala hindi gibi kabarmaya devam et

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir