Mosley, Todt'u Adaylar Arasında Gösteriyor

yazar:

kategori:

Max Mosley’in ekim ayında FIA başkanlığı görevini bırakacak olmasıyla dikkatler FIA’nın yeni başkanın kim olacağı sorusuna yöneldi.

Başkanlık için en olası ihtmal Monako Otomobil Kulübü başkanı Michel Boeri olarak görülüyor ancak Mosley Alman Auto Motor und Sport gazetesine yaptığı açıklamada, “Boeri’nin (FIA başkanlığıyla) ilgileneceğini düşünmüyorum. Ayrıca o çok da yaşlı.” dedi.

Alman medyasında FIA ikinci başkanı Hermann Tomczyk’in de kendisini başkanlık tartışmalarının dışında bıraktığı haberleri yer aldı.

Jean Todt’un ismi ise uzun zamandır adaylar arasında gösteriliyor.

Mosley de, “Ben olsam onu yok saymazdım.” diyerek Todt’un da ihtimaller arasında yer aldığını söyledi.

Birçok F1 takımı arasında Todt popüler bir seçim olabilir ancak Mosley takımların söz hakkı olmadığını söylüyor.

“Eğer bir adaydan fazlası varsa ben tavsiyeler verebilirim.”


Yorumlar

  1. Gökhan Demir avatarı
    Gökhan Demir

    Bu arada bu isim tabi ki McLaren' den de olmamalı işte o zaman objektif kararlara imza atılabilir.Mosley gibi yanlı olmamalı.

  2. Gökhan Demir avatarı
    Gökhan Demir

    Yıllarını kırmızı takıma vermiş bir insanın tarafsız olabileceğini düşünmek gerçekten ilginç bir fantazi.Bence de Prost bu iş için iyi bir öneri.Kesinlikle Ferrari'ye yakın bir isim olmamalı.Çünkü zaten yeterince kollanılıyorlar, bir de adamlarını başkan yapmasınlar yani.Yani Todt için bu sporun içinden birisi safsatalarınıda geçelim lütfen.

  3. İşte bende bu tedirginlik ve önyargıyı anlayamıyorum, profesyonellik yok hiç bu düşüncelerde. Biz çevremizle birşeyler tartışırken Ferrari markasını sevdiğimiz için Todt'un gelmesini istediğimizden değil bize sporun içinden birisi gerekiyor. FIA tüm motorsporlarında ticari hareket ediyor bununda kısmi önüne sportif bir şahsiyet geçebilir ancak. Prost'u becerebileceğinden ve gönülden istemem o sebeple idi misal. Sadece Todt değil Mclaren olsun Williams olsun nereden olursa olsun o mevkiye sporun içinden birisi gelsin. Bir grup taraftarında kaygılarına bakmayalım artık yani.

  4. Erkan Ozkaya avatarı

    Bence Şenes ERZİK gelsin FIA'nın başına. 🙂 Tarafız olur böylelikle.
    Ayrıca Todt'un Brawn'a yakın olmayacağını kim garanti edebilir? Veya tarafsızlık adına Ferrari'ye negatif offsetle bile yaklaşabilir. Bir de Ferrari International Assistance lafını duymaktan baygınlık bile gelebilir Tifosilere.

  5. Todt'un başkanlığa gelmemesindeki istek kişisel değil sadece ismi. Yoksa kimsenin onun bu işi çok iyi yapacağından şüphe duyduğunu sanmıyorum. Aslında Todt'un yanlı davranmasından çok yanlı davranma ihtimali insanları tedirgin ediyor. Yani Todt deyince mutlaka bir ön yargı olacaktır ki buradaki yorumların bazılarında da görüldü, anında Ferrari ile ilişkilendirilip, Ferrari'nin bir tezgahı olarak yorumlandı. Daha aday bile olmadan bu kadar byük tepkiler geliyorsa eğer, verdiği kararlardasürekli oalrak 'ne de olsa Ferrari'de çalıştı' muhabbetleri olacaktır. Benim istememe sebebim de bu yüzden yalnızca ismi ve geçmişte Ferrari ile olan birlikteliği. Yaptığı her şey, verdiği kararlar, attığı her adım ister istemez sürekli olarak Ferrari ile ilişkilendirilcek. Mosley zamanında bile FIA ile Ferrari'nin adı yapışık ikizler gibiydi, Todt gelirse eğer en ufak bir şeyde kıyamet koparabilecek kişiler var. O yüzden her ne kadar tarasfızlığına sonuna kadar güvensem de isminin ağırlığı nedeniyle başkan olmasını istemiyorum.

  6. Benim bir adayım var Professor Alain Prost ama getirmezler. Sportif manada mükemmel kararlara imza atardı ve şuanki hatalı yapıyı düzeltebilirdi.
    Diğer bir konu Todt'un geçmiş görevi dolayısıyla yanlı olacağı düşünülüyor. Kişiliği bilmeden bu yapılan önyargıdır. Dünya düzeninde, pozisyon adaylarının markalarına değil bulundukları görevlere ve yaptıklarına bakılır! Fakat şayet o gelirse bu Ferrari lehine değil aleyhine bile olabilir kimse bunu düşünmüyor. Jean'ın Luca ile büyük problemleri oldu ve hiç de iyi ayrılmadı. Ferrari bugüne Luca ile o müthiş 3 lünün büyük tartışma ve kavgaları ile geldi. Pek de öyle iyi anlaşamıyorlar. Brawn ile daha iyi arkadaşlar. Tarafsızlıksa Ferrari taraftarlarıda bunu düşünmeli. Tabi yinede bizim Mclaren taraftarlarına koz vermemek, şüphelerine mahal vermemek adına getirilmemeli.
    Fakat FIA başkanlığına yönetici kariyerinden daha çok sportif kariyeri iyi olanlar getirilirse pilot, takım yetkilisi, mekanik uzmanı vs. parasal kararlar alınırken sportif yönünden ağır basması sağlanırdı. Hem taraftarlar hemde sporun geleceği için iyi olurdu.

  7. Arkadaşlar sonu etkileyebilsek keşke diyorum ama bu bizim tekelimizde olan bir şey değil yani taraftar olarak demek istiyorum.Fakat Todt gerçekten o koltuğa çok yakın duruyo çünki çok kişi hatta buradada Todt un ismini zikredenler oldu.Bence herkesin tarafsızlığına inandığı biri o koltuğa oturmalıki önceki senelerde olduğu gibi bir sürü şey yazılıp çizilmesin.

  8. Gökhan Demir avatarı
    Gökhan Demir

    Oldu olacak Montazemalo olsaydı daha iyi olurdu.F1' deki F' in Ferrari' ye doğru gittiğini düşünmek bile çok iğrenç bir duygu.

  9. mert merter avatarı

    ne mclaren -ne ferrari nede diyer büyük takimdan eski yeni yönetici gelmesin FIA nin basina yoksa baska bir tartisma baslar taraftarlar arasinda biktik artik tartismadan bizler harbi yaris istiyoruz o kadar ..

  10. Öyle bile olsa çok para harcamanın kime faydası olmuş.Toyotaya mı faydası oldu da Ferrarari ye olacak.Önemli olan doğru yere harcama yapmak BrawnGp gibi.Adamlarda sanki milyar dolarlar varda uçuruyolar o aracı.Tek avantajları 1 yıl önce gelişime başlamaları.

  11. mclarenci mp4 avatarı
    mclarenci mp4

    bakın arkadaşlar diyer konulardada belirtmiştim todtt geliyorr FIA başkanlıgnıa adım adım. Yine eski politikalar geliyorr. herşey ferrari için. bir sürü gizli anlaşmalar var. Ferrari cıkarına hatta ferrari istediği kadar harcayablir anlaşmasıda kesin vardırr.

  12. bencede FIA nın başına kesinlikle tarafsız bir isim getirilmeli Todt gelirse ferrari taraftarları dışında herkesin kafasında soru işareti olur

  13. Aysel Cildaş avatarı
    Aysel Cildaş

    Allah korusunnnnn.

  14. kaan kaanhan avatarı

    umarım olmaz, Ron Dennis adaylığını koysa onuda istemem. tarafsız olmalı.

  15. ForzaJenson daha ortada fol yok yumurta yok sen hemen adamı oturttun FİA başkanlık koltuğuna ve bitaraftanda Ferrari ye çamur atmaya başladın.Bunun için hiçbir Ferrari taraftarı Todt un O koltuğa oturmasını istemeyecektir.

  16. Ya ne alakası var konu hemen Ferrari'nin Todt'u başa geçirmek için yaptığı ayak oyunlarına dönmüş. Formula 1'in bizim istediğimiz şekilde ve daha izlenilebilir olacak olmasının en büyük etkeni Luca di Montezemolo'nun FOTA başkanlığıdır. F1'de kalmasalardı yeni seri kuracaklardı zaten. Şu haberi nasıl oluyor da böyle yorumluyorsunuz aklım almıyor. Adamlar sporun geleceği için endişelenirken hala Ferrari'nin çıkar ilişkileri içinde olduğunu söylüyorsunuz. Todt'un daha adaylığı bile açıklanmadı, henüz ilk haberde Todt'u başkan seçip Ferrari'yi üç kağıtçılıkla suçluyorsunuz. Bu zihniyetle size FOTA takımlarının olmadığı F1'i izlemek yakışır ama yine şanslısınız…

  17. burak bocek avatarı

    Bencede Todt hem iyi hem kötü.+ ve – yönleri var.Artısı çok iyi ve başarılı bir yönetici ayrıca deneyimli ancak negatif yönü malesef tarafsızlığı sorgulanacaktır.Ve pek çokları gibi bende Fia-Ferrari ikilemesinden kurtulmamız için daha başka ve tarafsız birini görmek isterim

  18. Ferrari nin neden yaygara çıkardığı ortaya çıktı.Kukla Mosley gidecek yerine yerine daha beteri gelecek.Kusura bakmayın Ferrari yi sevsem de gerçek bu.

  19. Todt'u başkanlıkta görmeyi çok isterim çokta gurur duyarım ama senelerdir FIA=Ferrari tartışmaları ayyuka çıkar ve sürekli olarak FIA'nın tarafsızlığı sorgulanır. Spor son üç yılda çok kan kaybetti, daha fazla Formula 1 isminin zarar görmesini istemiyorum. O yüzden Todt'un seçilmesi halinde yarışta alınacak en ufak bir karar bile sorgulanacak ve yine tartışmaların yaşanabileceği ortamlar oluşabilecektir. Todt'un her ne kadar bu işi iyi yapabileceğini düşünsem de ismen de tamamen tarafsız birisinin başkan olması taraftarıyım.

  20. • Mc Laren²  avatarı
    • Mc Laren²

    tecrübeli ve güçlü birisi olmalı. Fia da büyük değişiklikler yapması gerekiyor.
    Todt değilde, herkesin tarafsız olduğuna inanacağı birisine ihtiyac var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir