McLaren: "Kurallar KERS'i Katletti"

yazar:

kategori:

McLaren takım patronu Martin Whitmarsh yeni kurallar nedeniyle ortaya çıkan şartların KERS’i anlamsız kıldığını düşünüyor.

Whitmarsh KERS için yapılan yatırımın boşa gittiğini düşünse de yeni kurallar nedeniyle sistemin işe yaramadığını söylüyor.

“KERS konsepti, F1 için muhtemelen doğru olandı ama iki yıl önce Silverstone’da teknik açıklık konusunda kontrol altında olmadığı görüldü.”

“Kuralların ucu çok açık ve herkes sistemi ağırlık limitine göre, güç ve enerji limitleriyle geliştirmeye çalışıyor ve performans elde etmek zor.”

“Geriye dönüp bakarsak; bu endüstri kesinlikle çok fazla parayı boşa harcadı. Özellikle de gelecek yıl KERS ile yarışmayacağımızı düşünürsek.”

“McLaren ve Mercedes olarak biz bu noktaya kadar geldiğimiz için KERS ile devam etmek istiyorduk ama F1’de şu anda FOTA ile devam eden birliktelik ruhu anlayışı içinde veto kararımızı kullanmadık.”

“Yazık olacak çünkü çok büyük çaba sarf ettik bu konuda.”

“Aero gelişimi açısından geride kaldık çünkü KERS üzerinde çok zaman harcadık ama F1 ona önem veriyordu. Geriye baktığımızda daha farklı kararlar verebilirdik ama bunlar artık önemi sonradan anlaşılmış görevler oalcak kalacak.”


Yorumlar

  1. umutntm sünger avatarı
    umutntm sünger

    Kers bir tuşa basıp rakibini geçmek değildir boşa giden enerjiyi kazanmak için geliştirilmiş. Belki bir kaç sezon daha kullanılsaydı çok daha gelişmiş versiyonlar yani daha az ısıyı daha fazla enerjiye çevirebilen versiyonları bizim kullandığımız araçlarda da olacaktı. Ben kullanılmayacak olmasına çok üzüldüm.

  2. Zaten bütün sezonu bu kers denen sistem ve difüzör belirlemedi mi? Ferrari renault ve mclaren neden bu kadar gerilerde? Bazıları difüzör konusunu dile getirdiğimizde neden o zaman redbull bu kadar iyi diyordu. Sebebi çok basit KERS. Bu üç takım bu sistmele uğraşırken diğerleri hafif olan aracını istediği gibi safralarla ağır hale getirdi. Yani istediği aeroyu bu sayede elde etti.

    Şimdi bu sistemleri bu araçlardan çıkarsan bile pek farkı olmayacak hatta dezavantajı olacak. Tıpkı Mclaren ve renault da olduğu gibi. Yazık o kadar paraya o kadar emeğe, giden şampiyonluğa

  3. Bir tuşa basılıp araç geçilseydi şimdi liderlik koltuğunda BrawnGp nin pilotları değil Ferrari,McLaren yada BMW nin pilotları olurdu.

  4. bende aynen katılıyorum Whitmarsha zaten 2008 sezonunun sonuna kadar takım Mp4-23 üzerine odaklandı haklı olarak ve yeni kurallara adapte olmakta zorlandı KERS e çok zaman ve para harcandı diğer takımlar ise KERSle uğraşmak yerine aracın aerosuna odaklandı direkt olarak ve öne çıktılar bence McLaren ve Ferrari önümüzdeki sene zorunlu olarak KERS kullanılmalı diye diretseydiler eminim 2 takım başa güreşirdi çünkü çok daha bilgili ve tecrübeli olacaklardı KERS odaklı yapmıştı 2 takımda aracını o yüzden aero konusunda çok geri kaldılar buda geriye düşmelerine sebep oldu BMW kına yaksın.

  5. • Mc Laren²  avatarı
    • Mc Laren²

    pilot mu belirliyor aracın hızını:D bu sadece pilotların yarışı değil. Formula 1 kural 1

  6. cokk haklısınn Whitmarsh.

  7. valla cok doğru söylüyor benzer şikayetleri ferrari ve bmw dende duyduk.silverstone da mclaren kullanmadı almanyada kullanırmı bilmiyorum ama kers işi ölü.aero ya önem lazım.cünkü mercedes motoru iyi.almanyada mclarenden yeni şeyler bekliyorum

  8. dünyanın en iyi pilotlarının bulunduğu bir seride üstüne üstük pilotaj bencerisinin öne çıkılması istenen bir seride KERS bence çok saçma bişey 1 tuşa basıp rakibini geçmek..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir