ŞAmpiyonlar Yarışında Heikki, Marcus ile Birlikte

Japonya’daki yarışta ilk podyum zaferini kutlayan The Race of Champions’ (Şampiyonların yarışı) 2004 galibi Heikki Kovalainen, bu sene Londra’da Wembley stadında yapılacak olan aktiviteye katılacağını doğruladı.

2004 senesinde Şampiyonların Yarışı’nda Michael Schumacher’e karşı gösterdiği performansı hâlâ unutulma sa da Kovalainen’in Japonya’da aldığı sonuç, kariyerinin en iyisiydi.

Kovalainen: "Michael’i yenmek benim için çok güzel bir şeydi. Ben henüz kart serisinde iken, onu Ayrton Senna’ya karşı yarışırken izlediğimi hatırlıyorum. Bu yüzden onu yenmek inanılmazdı ve aracın üstüne çıktığımda stadyumdaki taraftarlardan gelen tepki inanılmazdı"

"Bir çok taraftara çok yakın bir şekilde sürmek, çok özel bir atmosfer yaratıyor ve Wembley stadında yarışmayı gerçekten dört gözle bekliyorum. Geçen sene Şampiyonların Yarışı’nı kazanan İsveçli Mattias Ekström’e karşı yarı finalde 0,002 saniye farkla kaybetmiştim. Bu yüzden 2004 aldığım şampiyonluğu tekrar geri almak için gerçekten motive oldum"

İki müsabaka olacak. Birincisi Şampiyonların Yarışı, bireysel bölüm; ikincisi Uluslar Kupası, aynı ülke pilotlarının diğerleri ile mücadelesi. Kovalainen, bu seneki organizasyonda Dünya Ralli Şampiyonu Marcus Grönholm ile takım arkadaşı olacak.

Kovalainen: "Ulusunuz için kazanmak, motorsporlarında nadir olan bir şey. Bir çok büyük pilota sahip olan Finlandiya’yı temsil etmek harika ve motorsporu çok populer. Marcus ile beraber Finlandiya adına şampiyonluğun savunması için elimizden gelen herşeyi yapacağız"

Şampiyonlar yarışı 1988 yılında Fredrik Johnsson ve dünyanın en iyi kadın ralli pilotu Michèle Mouton tarafından yaratıldı. Konu basit: Aynı ekipman ve pisti kullanarak pilotlar, sadece yetenekleri ile kendilerini kanıtlayabilir. Pilotlar, kendi sınıfının şampiyonunu belirlemek için kendi liginde bir eleme serisinde mücadele ediyor.

Ardından, kazananların kafa kafaya geldiği süper bir filande bir eleme ile de motorsporunun galibi tayin ediliyor. Kazanan, "Şampiyonların Şampiyonu" ünvanı ile ödüllendirilir.

Bu aktivite 3 senedir Paris’te Stade de France’de yapılıyordu ve her yıl 50.000 seyirci bu heyecana tanıklık ediyordu.

2006 senesinin ŞampiyonlarınYarışı, 200’ü geçkin ülkede 186 milyondan fazla insan tarafından izlendi.

2007 senesi için doğrulanan pilotlar şu şekilde;

Yedi defa Formula 1 Dünya Şampiyonu olan Michael Schumacher
Formula 1 yıldızı Jenson Button
Gezi araçları Son Şampiyonu Andy Priaulx
Red Bull Racing pilotu David Coulthard
Üç Champ Car Şampiyonluğu bulunan Sébastien Bourdais
Yedi defa Le Mans galibi olan Tom Kristensen
Eski DTM Şampiyonu Mattias Ekström
Son NASCAR Şampiyonu Jimmie Johnson
Sekiz defa X-Games Şampiyonu Travis Pastrana
İki DÜnya Ralli Şampiyonluğu bulunan Marcus Grönholm
Renault F1 pilotu Heikki Kovalainen


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir