"2007 Button'un En İyi Sezonu"

yazar:

kategori:

Patronu Nick Fry’a göre 2007 Formula 1 sezonu Jenson Button’ın kariyerindeki en iyi sezonu oldu.

Button 2007’de zor bir sezon geçirdi ve şuanda pilotlar klasmanında 6 puan ile 15. sırada bulunuyor.

İngiliz pilot geçen sene kazandığı ilk yarış galibiyetinin ardından bu sene başında şampiyonluk için mücadele etmeyi amaçlıyordu ancak Honda RA107 beklediği gibi bir araç değildi ve orta sıralarda mücadele etmek zorunda kaldı.

Fry’a göre Shangai’da yaptığı sürüş onun mükemmel bir sezon geçirdiğini gösteriyor.

Fry "Bana göre Çin’deki performans birkaç şey gösterdi bizlere. Öncelikle Jenson’ın ne kadar iyi bir pilot olduğunu gösterdi."

"İronik olacak ancak bu bana göre Jenson’ın en iyi sezonu. En iyi sürüşlerini gerçekleştirdi, kusursuzdu ve iyi bşr araca sahip olmadığını kabul etmesine rağmen kararlılığıyla padokta herkesi etkiledi."

"Açıkçası bu sonucu beklemiyorduk. Sadece yağmur olursa ya da bir karılıklık olursa puan kazanabileceğimizi düşünüyorduk. "

"Kuru zemin lastiklerine erken geçerek çok üstün oldu. Sürekli pembe oluyordu (En hızlı sektör zamanlarının zaman tablosunda gösterilmesi). Ona radyoda ‘Massa’yı yakalıyorsun, Massa’yı yakalıyorsun, devam et’ şeklinde sözler söylüyorduk. Fantastik bir iş çıkardı." dedi.

Fry ayrıca Çin’de elde edilen sonucun Honda’nın bu sene umabileceği en iyi sonuç olduğunu, bu 5.liğin 4 puandan daha fazla anlama sahip olduğunu söyledi.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir