Mosley: "FIA'nın Güçlü Bir Başkana İhtiyacı Var"

yazar:

kategori:

Motorsporlarının yönetim kurulu üyelerine seslenen Max Mosley, Formula 1 takımları karşısında daha sert durabilmek için güçlü bir başkana ihtiyaçları olduğunu söyledi.

FOTA’nın medyaya karşı yaptığı açıklamalar sonrasında kızgınlığını ifade eden Mosley şimdi de FIA üyelerine bir mektup yazarak hislerini ifade etti.

FIA Başkanı, FOTA’nın sadece kendisinin F1 ile artık ilgilenmeyeceğini söyleyen ifadelerinden değil, bunun yanında takımların, bağımsız bir başkan istemelerinden de üzüntü duymuş.

Yazdığı mektupta Mosley, takımlara karşı yönetim kurulunun haklarını savunmak için güçlü bir başkanı hazır tutmalarını söyledi ve bu şekilde kendisinin tekrar aday olacağının sinyallerini verdi.

Mosley: “FIA Başkanı sorusu, sizi yani FIA’nın üye kulüplerini ilgilendiren bir mesele, kesinlike FOTA’yı kuran araç üreticilerinin değil”

“Araç üreticilerinin etkisi altındaki bir FIA Başkanına sahip olmak, daha iyi bir güvenlik ve araçlarda çevreye duyarlı sonuçlar elde etmek için kulüplerinizin ve organizasyonlarınızın bütün mükemmel çalışmalarında risk oluşturacaktır.”

“Hiç değilse bu hareket, FIA’nın özellikle Formula 1 olmak üzere motorsporları ve genel motorsporları meseleleri ile ilgili tecrübeye ve bilgiye sahip güçlü bir başkana ihtiyacının olduğunu ortaya koymaktadır.”

“Sporda zorluklara meydan verse de FIA’nın bağımsızlığını savunmaya devam etmeliyiz”

Bir sonraki FIA başkanının bu tercih edilen özellikleri, eski Ferrari takım patronu Jean Todt’u da yönetim kurulu üyeleri gözünde bir aday olarak ortaya çıkarabilir.

Mektup ayrıca, FOTa ile anlşaşmaya varılarak Mosley’in yenildiği yönünde öne sürülen iddiaların da gerçek dışı olduğunu belirtiyor.

Mosley: “Bazıları bu sonucu, FIA için bir geri adım, benim de görevimden ayrılmamla takımların başarısı olarak değerlendirdi. Başkanlık rolümün derhal tamamıyla biteceği yönüdne ifadeler bile oldu. Bunlar bütünüyle yanlıştır”

“Ekim ayındaki Genel Kurultay’ımız dahil o zamana kadar FIA Başkanı olarak görevime devam edeceğim. Benim aççin aksini yapmak, başkanlık göreviminin Olağanüstü Genel Kurultay’da FIA Kulüpleri tarafından desteklenmesine hıyanet olacaktı”

“FIA’nın, takımlar tarafından boyun eğmeye zorlandığı ifadelerine gelirsek sadece şunu söyleyebilirim ki FIA, kendisine koyfuğu iki amacı yerine getirmiştir; çok önemli ölçüde maliyetlerin düşürülmesi ve ilave takımlar”

Mosley’in önerileri, FOTA Başkan Yardımcısı ve Toyota F1 Patronu John Howett’in açıklamalarının bir güna rdından geldi. Howett, takımların bağımsız bir başkan istediğini söylemişti.


Yorumlar

  1. ne oldu yavrucum senin gücün yetmedimi sen git abin gelsin.

  2. f1 alo || viva la vida avatarı
    f1 alo || viva la vida

    bunun güçlü başkandan kastı çene gücü galiba boş boş konuşma milleti sıkıntıya sokma gibi güçlü karakteristik özelliklere sahip birisi olmalı değil mi bunak mosley? ya bir sus def ol git:@

  3. Fia sadece formula 1 değil ama okadar seri var..

  4. Abi bi sus artik ya..

  5. massaraikkonen avatarı
    massaraikkonen

    kene sokar belki 😀

  6. Ertan Akkaş avatarı

    ya şu sitenin saygınlığı olmasa bu adama söylenecek çok söz var ama neyse…

  7. elif çivici avatarı

    evet senin gibi kıvırmayan biri lazım…

    "FIA Başkanı sorusu, sizi yani FIA'nın üye kulüplerini ilgilendiren bir mesele, kesinlike FOTA'yı kuran araç üreticilerinin değil"
    adam resmen rütbeni bileceksin demiş :D:D

  8. O baş o gövdeye ağır geliyor anlaşıldı Mosley.Tez başı vurula.Yaw arkadaşlar biz bu adamdan nasıl kurtulacaz bilen varmı yaaa.:((

  9. mert merter avatarı

    de git ya manyamis herif

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir