F1 2014 Spa-Francorchamps \ Sanal Yarış 19.12.2014

bscap0007

 

Herkese merhaba,

Online yarışlara alışıyoruz sanırım. Geçtiğimiz akşam fazladan bir pilot ile Spa’da 11 turluk bir yarış düzenledik. Yine herkes için her şey yolunda gitmedi ama, eminim ki aksilik üstüne aksilik yaşayan Kemal bile çok eğlenmiştir. Öyle olmasa bile yaşadığı aksilikleri anlattığında ben çok eğlendim. İzleyeceğiniz bu yarış, o akşam için tamamladığımız tek yarış da değildi. Elbette diğerlerinin de sırası gelecek.

Aslına bakarsanız biraz sabırsız yarışıyoruz galiba. Atak yapmak için aceleci davranıyor, rakibin kapattığı iç taraftan geçmek için resmen sondaj yapıyoruz. Start sonrası ilk viraja sanki sekiz yaşındaymışız gibi giriyoruz. Hele bizi bir de ıslak zeminde görün siz…

Tüm bunlar dışında ikinci videomuzda da yarışı sadece benim aracımdan izlediğinizin farkındayım. Kuvvetle muhtemel birkaç videoda daha böyle olacak. Ancak bilmelisiniz ki, yarışan diğer sürücüler de kayıt yapmak için hazırlıklarını yapıyorlar. Tüm kayıtları birleştirip kurgulayarak daha izlenebilir bir video hazırlamayı istiyoruz. Ancak F1 2014 Online’da replay mod olmadığından TV scene durumuna giremiyoruz. İzlediğiniz tüm videoların araç üstü kameralardan olması muhtemel.

Bir istisna var ki; Kanada ‘da yaptığımız yarışta 3 tur içinde diskalifiye edildim ve böylece tüm yarışı dışarıdan izleme ve bu şekilde kaydetme fırsatım oldu. Güzel bir video kaydı oluştu. Bunu beklemenizi öneriyorum.

Yarışımıza dönersek, piste çıktığımızda genel olarak aracımızın içinden hep diğerlerinin hatalarını görüyoruz. Kendi aracımızdan her şeyi kitabına uygun yapıyor gibi hissediyoruz. Yarış sonunda birbirimize lakaplar takıyoruz…  Uzun lafın kısası henüz aslında pek de yarışmıyoruz. Sadece eğleniyoruz, öğreniyoruz. Tabi bu durum, sürekli kaybettiğim için işime geliyor 🙂

Bir de tabi benim pek aşina olmadığım ama Freeman’in söylediğine göre online (bu sözcük yerine “sanal” sözcüğünü kullansam?) oyunlarla iç içe olan herkesin bildiği “lag” durumları var. Şu ana kadar yaptığımız her üç yarışın birinde bunu yaşadık.

İkinci videomuzun altına yarışı sadece benim sıkıcı olabilen gözümden izlemeyesiniz diye pilotların demeçlerine yer vermek istedik. Ancak Freeman’in mailleri bir türlü elime geçmedi, maalesef. O demeçler elime ulaştığında aşağıya ekleyeceğim. Tabi kendisi haber altına ileti olarak da ekleyebilir. Oradan alıp buraya ekleyebiliriz.

Bu arada elbette sizler de sürüşler hakkında yorum yapabilirsiniz. Kızmayız! (Tamam kızabiliriz, sonuçta egoları yüksek Formula 1 pilotlarıyız…)

Yarış sonu demeçleri :)))

Kemal Şengül: “İyi bir start aldım ancak ilk virajda frenajı kaçırdım. Daha sonra Eau Rouge’dan çıkıp Kemmel düzlüğünde Freeman GT’yi yakaladımsa da düzlüklerde aracı daha hızlı gibiydi.

Les Combes’e geldiğimizde Soner’in fazla fren yaptığını gördüm ve nispeten geç frenajla içten atak yaparak kendisini geçmeye çalıştım. Soner’i geçemedim ama Freeman’ı geçtim.

Turun geri kalanında Soner’i yakaladım ancak ona yaptığım atak nedeniyle 10 saniye ceza aldım ve kanadımın yarısı olmadan tura devam ettim. Birkaç hata yaptıktan sonra üçüncü turda  Eau Rouge’a girdiğimde kolum masadan kaydı ve game pad elimden düştü, pilotsuz kalan aracım elbette pist dışına çıktı  ve diğerleriyle 15 saniyelik bir fark oluştu.

Stratejiyi değiştirdim ve tam 9 turu yumuşak lastiklerle tamamladım. Herşey iyi görünüyordu ama son turumda lastiklerim bitmişti iyice. Piti tutturamadım ve Maldonado Modu’na geçip duvara girdim. Piste geri dönene kadar öndekilerle fark zaten yine 15 saniye olmuştu. Mediumlarla tek tur attım ve yeniden pite girip yumuşak lastik taktım. Son turumda 1.51’lere kadar indim ve en hızlı turu kaydettim. Yapabileceğim tek şey buydu, artık önümüzdeki yarışlara bakacağız.

Tebrikler Freeman, tebrikler Soner!”


Yorumlar

“F1 2014 Spa-Francorchamps \ Sanal Yarış 19.12.2014” için 32 yanıt

  1. assetto çorsa yı geçen denedim açıkçası sürüşü Project cars dan daha kolay grafikler çok daha kötü pr cars a göre, bence gelmiş geçmiş en iyi yarışş simülasyonu olacak Project cars aytıca assetto çorsa da yarış pistinde olduğunuzu hissetmiyosunuz ruh yok oyunda sesler gerçekçi değil forever Project cars pc için Project carsı i5 işlemci 8 ram ram gt 720m 2 gb ekran kartıyla 30 45 fps oynuyorum

  2. 512 mb ekran kartı bu oyunu kaldırır mı ?

    ve bu oyunu nasıl indirebilirim bilen var mı?

    1. torrent sitelerinden arayıp bulabilirsin.

    2. 256 mb ve 128 bit bir ekran kartı oyun için minimum ihtiyacı karşılıyor. Yani bahsettiğin kart buy oyunu taşıyabilir. Görüntü ayarların biraz düşük kalabilir tabi.
      Bir de sistemin en aşağı DirectX9 destekliyor olmalı.

  3. Lewis-Hamilton(#TeamLH) avatarı
    Lewis-Hamilton(#TeamLH)

    F1 2014 oynamak isteyenler başlık açtım burada toplanalım oynayalım 🙂

  4. ReyizHamilton avatarı
    ReyizHamilton

    yağmurlu spa yı ve 35 turluk kanadayı da bekliyoruz çok güzel yarışlardı

    1. Yağmurlu Spa yarışını eklemeyi düşünmüyorum. İlk turda hiçbirimiz çizgisinde kalmadığı ve birbirimizle didişmeyi bırakmadığımızdan piste sığışamadık bir türlü.. Daha turun yarısı olmadan diğer araçlarla itişip kakışmayı bırakmak için ayağımı gazdan çektim. Dolayısıyla o anda geri kalan tüm araçlar uzayıp gitti. Arkada tek başıma kaldım.
      Bu yüzden yarış boyunca benim aracımdan başka görünen yok gibi.
      Ancak Kanada yarışı yayınlanacak.

  5. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Soner sen süremiyon kardeş ayrıca ideal çizgiler falan açık olmamış. Bende orjinal 2012 var 2014 ü kaçak kullanıyorum sesleri hiç beğenmedim. 2012 olan varsa V8 ler işle kapışalım 😀

    1. 2012 de var 2013 te 2014 üde alırım. ekran kartım uctu yenisini alınca bir kapısma ayarlarız 😀

  6. Ben asetto corsayı şuan indiriyorum.İyi göründü videolarda.Deneyelim bakalım.
    Açıkçası rfactor u tercih ediyorum en azından codemasters dan daha iyi sürüş 😀 eğer biraz oyuncu sayısı artarsa rf2 de alabilirim.

    1. nereden indiriyorsun demo felan mı ?

      1. crack indiriyor sanırım 😀 bende orjinali var ama biraz pahalı oyun, gerçi bu ara baya ucuz sanırım indirim var, 50 lira şuan. cracklı versiyonunu ben de indiririm eğer organizasyon yapılırsa.

        1. Napalım öğrenci adamız zamunda kral 😀 Oyun yardımlar olmadan zor geldi bana özellikle de yavaş virajlardaki dengesi hoşuma gitti önümüzdeki birkaç ayı bunu oynayarak geçirebilirim

          1. indirdiğin site linkini verebilirmisin ?

            1. Faceden atayım özelden çünkü üyelik her zaman açılmıyor o sitenin Ahmet Demircan face profilim

  7. Lewis-Hamilton(#TeamLH) avatarı
    Lewis-Hamilton(#TeamLH)

    Orjinal olmayanlar için Tunngle’dan birleşelim oynayalım.

    Gerçi klavye ile fazla tadı olmuyor ama yine idare eder 🙂

    1. +1 hacı gün belirleyin saat falan yapalım ya..sen ayarlasana bi gun saat solede gelelım

      1. Lewis-Hamilton(#TeamLH) avatarı
        Lewis-Hamilton(#TeamLH)

        Biraz oynayıp silmiştim.

        Tamam o zaman ben oyunu tekrar kurayım ayarlayalım 🙂

    2. Oğuzhan Toprakcı avatarı
      Oğuzhan Toprakcı

      +1

    3. bende varım. gün saat belirleyelim oynayalım

  8. Kemal Dostum, Schumi Fanı olduğun sürüşten ve başına gelen olaylardan nasılda belli :))

    Schumi’nin DRS’si takılı kalır, seninde game pad düşer :))

    1. Sorma Üstadım şanssızlıklar peşimi bırakmıyor 🙂 Ama olsun Schumacher ile aynı kaderi paylaşmak bile benim için bir zevk 🙂 seni de aramızda görmek isteriz. Eğer istersen nasıl yarışabileceğimizi de anlatırım, mesaj atmanız yeterli 🙂

  9. Oğuzhan Toprakcı avatarı
    Oğuzhan Toprakcı

    Online oynamak için orjinale gerek yok arkadaslar indirimde diye de steamden almayın sakın. İnternetten indirin ve tunngle sayesinde lan game den rahatça oynayın.

  10. Alpay Rüzgar avatarı
    Alpay Rüzgar

    orijinal oyun şart mı ? Şartsa hemen alırım steamde %50 indirimli

  11. biz neciyiz burda bilader! kendi aranızda oynamayın server falan açın küçük bir yere haber gibi girin saatini vs. biz de gelelim 🙂 eğer crack değil de baya aldıysanız verdiğiniz paraya yazık. başka bir platform bulmak lazım. codemasters f1 serileri çok fazla arcade.

    rfactor 2 rezalet zaten. fizikleri iyi diyorlar ama adamlar kullanıcı dostu bir menü yapmayı bile becerememişler, oyun 90’lardan kalma görünüyor. project cars çok fazla grafik, ama o da malesef arcade olacak, çünkü simulator olunca satmıyor.

    en iyisi assetto corsa şuan. oynayanlar steamda birleşelim! 🙂 trf1 sunucu açsın, yarışalım.

    1. Sabırlı olun… Çalışıyoruz 🙂
      Bizim de isteğimiz birlikte yarışmak…

    2. Project Cars ertelenmişti. Belki de arcade olan fizikleri değiştirmek için ertelediler.

      Asetto Corsa’yı bende gerçekten merak ediyorum.

      1. Şuan indiriyorum videolarını izledim gayet iyi göründü sürüş fiziği ama denemeden bilemeyiz tabiki.

        Açıkçası rf nin fiziği hoşuma gidiyor.En azından codemasters değil yani 😀 fazla kullanıcısı olursa ilerde para verip rf2 alabilirim.

    3. Furkan Ozcan avatarı

      Katılıyorum. Codemasters serileri gerçekten arcade ama bu demek değil ki sürüş ve limitlere ulaşmak kolay. Ayrıca Assetto Corsa gibi biraz daha simülasyona yönelik oyunlara yöneldiğimizde kaç kişinin sırf ekipmandan(direksiyon, klavye, gamepad) dolayı elenebileceğini düşündünüz mü? TrF1 bu oyunu kullanarak kendi arasında bir organizasyon düzenlerse ilgi çekecektir.

      1. assetto corsa’da mouse ile aracı yönlendirebiliyorsun. o yüzden klavyeyle oynamaktan çok daha eğlenceli ve gerçeğe yakın oluyor. direksiyonlara karşı çok da dezavantajı olmuyor. bende g27 var ancak yerim ve zamanım olmadığı için kenarda duruyor, düzenli oynamadığım için arada girip fare ile oynuyorum. F1 serisi ise ne assetto corsa gibi tam simulatör ne de NFS gibi tam arcade olmayıp ortalarda gezdiği için bence hiçbirşeye benzemiyor.

      2. ekipman elbette etkiliyor.Fakat aslında bu sizin oyuna ne kadar uyum sağladığınıza bağlı.Bizim bu sene rfactorda düzenlediğimiz ligde asistansız 2-3 pilot olmasına rağmen şampiyonluğu klavye kullanan Ahmet abi kazandı.Üstelik domine etti sezonu diyebilirim 😀 Kendisini buradan da tebrik ederim. Fsone 2009 da yapmıştık ve moda çok iyi uyum sağladı.Yani iş aslında oyuna ne kadar uyum sağladığınıza bakıyor ama elbette ekipmanında etkisi var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir