Mosley: "Kalmam İçin Dünya Çapında Baskı Var"

yazar:

kategori:

Max Mosley, sadece kişisel olarak incinmediğini bunun yanında FIA’nın başında kalmak için kendisine baskı uygulandığını yineledi.

Geçen hafta Çarşamba günü FOTA ile varılan anlaşmanın ardından Mosley, takımların medyaya verdiği beyanatlardan hiç de memnun kalmamış ve sert tepki vermişti.

Daily Mail ile bir röportajında Mosley: “Takımların, ben hayatta iken öldüğü ve toprağa verildiğimi söylemek için bir halkla ilişkiler ajansı haline gelmesi iyi değil.”

Mosley, takımların tepkisinin, federasyonun yetkilerine karşı bir tehdit olduğunu söyledi ve bu nedenle şu anda seçimlerde yeniden aday olması için dünya çağında üzerinde bir baskı olduğunu belirtti.

Bununla birlikte anlaşma ile ilgili olarak medyaya verilen bilgilerin de tamamıyla yalanlar bütünü olduğunu tekrarladı.

Mosley: “Kesinlikle çok sinir bozucu bir şeydi, sadece benim için de değil. FIA’nın üye kulüpleri, başkanın neler yapması gerektiği ve kimin başkan olabileceğini dikte eden otomobil endüstrisinin ifadelerinden etkilendi. Bu da (FOTa çaıklamalrı) kargaşaya neden oldu”

FIA Başkanı, Çarşamba’nın ardından olanları kendisinin görevinde kalması için mazaret olarak kullandığı yönündeki iddiaları da reddetti.

Mosley: “Gerçekten bırakmak istiyorum. Ama eğer otomobil endüstisi ile büyük bir sürtüşme olacaksa, ne yapmam gerekiyorsa onu yaparım. Bir kavgadan kaçıp gitmek benim doğamda yok”

Mosley ayrıca, barış anlaşmasının yürürlüğe girmesi için FOTA’nın Williams, Force India ve yeni gelen 3 takımla bir anlaşmaya varması şartını da açıkladı.


Yorumlar

  1. Ahmet Bridges avatarı
    Ahmet Bridges

    Abi ben avusturya da yasiyorum ve almanya avusturya hic bir ülkede bu adami sevmiyolar herkez nefret ediyo artik hele almanyada ouu
    evet dogru diyosunuz daha bir kac motorspor kategorie leri de fia ya ait WRC gibi ve onlar da bu adam dan nefret ediyo cünkü WRC yi nerdeyse öldürdü bu sapik adam

  2. Gitmen için baskı yapan F1 taraftarlarını hiçe mi sayıyorsun sen yoksa.

  3. uçmuş bu adam ya hala konusuyoo!!! siteyi her actıgımda karsımda mosley morugu oluyo delircem artık.

  4. galiba bay e fotaya siz susun o konussun ekimde ben onu uçurcam sözü verdi ses çıkarmıyorlar bu da konusuyor=) ama fia f1 den ibaret değil=)

  5. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    bu kadar olaydan sonra millet bu adamın nasıl kalmasını ister? insanları anlamak zor gerçekten

  6. Ayrıca adam tüm skandallardan güven oyu alarak döndü, uluslararası konseyler falan Mosley'e güven oyu vermişti. F1 dışındakiler'in Mosley'i desteklediği ortada bence.

  7. evet tüm motor sporları fia'ya bağlı nerdeyse o sadece formula 1 e bağlamayın..

  8. arkadaşlar FIA'nın sadece F1 den oluşmadığını hatırlayalım lütfen..
    Yani hiç sanmıyorum ama belki gerçekten baskı vardır başka yerlerden ..

  9. mert merter avatarı

    konus konus bunlar son konusmalarin :))

  10. çapsız adam seni dünya çapında isteseler nolur ki

  11. Bora Subaşı avatarı
    Bora Subaşı

    Bence yazılı bir anlaşma ihtimali yüksek.. Mosley'in çıkışlarına FOTA'dan ses çıkmadığına göre; bırakalım kendini tatmin etsin düşüncesi içindeler ..

    Mosley'in başkanlığını yaptığı FIA tarafından yönetilmek zaten FOTA nın istemediği ilk madde bence..

  12. yazılı bir anlaşma yokmu ortada yani, başkanlığa aday olmayacaksın diye hüküm koydurulmamış mı anlaşma metnine, öyle gözüküyorki bağlayıcı bir anlaşma yapmamışlar

  13. ulan fantazi manyağı moruk. takımlar seni istemiyor başkası istese ne yazar? formula 1i takımlar oluşturuyor. onları çıkart kalmanı isteyenleri koy yerlerine bakalım ne kalıyor formula 1 den geriye.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir