McLaren – Honda da Motorların Gelişimine İzin Verilmesini İstiyor

yazar:

kategori:

McLaren’in Yarış Direktörü Eric Boullier, Formula 1’in geleceği için en iyi çözümün Mercedes’in rakiplerinin motorlarını geliştirmelerine izin verilmesi gerektiğini düşünüyor.

Mercedes’in gerisinde kalan rakipleri sezon içerisinde motorların gelişimine izin verilmesini isterken Mercedes bu konuda isteksiz davranıyor.

Boullier “Biz harcamaları salakça arttıracak şeyler yapılmasını istemiyoruz. Ancak bu bir mücadele ve araçları istediğimiz kadar değiştirebiliyoruz.”

“Kurallar dahilinde bana göre üreticiler, motorlarını geliştirdikten sonra motorlar dondurulmalı.”

“Mücadeleyi engellerseniz bu sefer sporun ruhuna aykırı davranmış olursunuz.”

“Onlar motorların dondurulmasıyla kilitlenen kurallar konusunda çok iyi iş başarmalarından faydalanıyorlar.”

“Kazançlarının çoğu motordan ve diğerlerinin onları yakalaması bir kaç sene sürebilir.”

“Şu anda bundan faydalanıyorlar. Ancak motorların gelişimine izin verirseniz bazıları yakalayabilirler.”  dedi.


Yorumlar

“McLaren – Honda da Motorların Gelişimine İzin Verilmesini İstiyor” için 15 yanıt

  1. 2015 farklı bir yıl olabilir güçlü motoru olan kazanacak seneler geçtik ce mercedes gücünü kaybedecek bence sezon ici motor gelisimine izin verseler spora heyecan ve tutku gelir kim ne yaptı merak edersin ilgi çoğalır her yarışı iple çekersin ama bu mercedesin işine gelmiyor f1 i f1 likten cıkartıyor iyi o zaman en iyi motoru sen yaptın diye üst üste 5 yıl sampiyonmu olacaksın ne kadar basit yapıyorlar bu sporu neden çünkü sporu terk ederler izin verilse f1 yönetimide mercedesi sporda tutmak istiyor o yüzden ne dese kar oluyor spor için bu olmamalı hiç zevk almıyorum su kurallardan ve motorlardan ne ses var ne rakabet motogp f1 den daha iyi su anda yada lemans 24hours daha cok zevk veriyor bana ..

  2. Honda motoru nasıl olacak öncelikle bunu ilk yarışta göreceğiz testlerde olan durumu güçlü bir marka ilk yarışa kadar toparlayabilir bunu bu sezon gördük.

    Şimdi Honda motorunun Mercedes den kopya olduğunu söyleyenler var ben buna sadece gülüyorum yahu arkadaş Honda söylentisi 2011 de çıktı 2012 de resmiyet kazandı ve Japon Otomobil üreticisi motor departmanını faaliyeti geçirdiğini duyurdu ve McLaren’in eline Mercedes motoru geçmeden Honda motoru çalıştırdı ve sesini duyurdu motor tasarlanmış parçalar üretilmiş ve kendi motor programlarına göre ilerlemişler 2015 motoru için. Mercedes 2014 motoru Honda’nın hiçbir işine yaramaz çünkü biri 2014 motoru biri 2015 motoru arada dağlar kadar fark var kaldı ki Mercedes zaten bütün veri akışını gelişimi McLaren ile kesti. Diyeceğim şu çorap üretmiyorsun ya da bir ev projesi çizip ev yapmıyorsun ki bakıp çıkartıp üretesin aynısını motor üretiyorsun kardeşim motor şakaya gelmez…

    Renault-Ferrari dedi ki kardeş biz izin istiyoruz Mercedes başta tamam dedi çünkü kendide üstüne ekleyebilecekti mevcut motorun sonra vazgeçti sonra Renault-Ferrari bastırdı ve 2016 için köklü kural değişikliğini kopardı Mercedes ne dedi izin verilsin motor gelişimine bu sefer diğer iki dev dedi ki hadi oradan ve durum buraya kadar geldi. Dünya devi korkmayıp izin verseydi mevcut motorları herkes bir şekilde kabullenecekti ama iyi oldu ( Yakıt akış sınırı olmayan motor geliyor yarışta 10500 rpm yi aşan motor geliyor çift egzoz çıkışına sahip motor geliyor ve iki yıl gelişime serbest motor geliyor 2016 için en iyisi oldu.

  3. Ben olaya başka açıdan yaklaşacam. Honda turbo motorlar var diye tekrar geri döndü ve bna göre hazırlık yaptı vevyapiyor. Şimdi motorlar gelişime açılsın diyen bir Ferrari ve RBR var olmadi yanlarına yaşlı bunagida alıp motorlar tamamiyle değişsin diyorlar. Bu mercedes kadar honda nın da işine gelmez. Bunu önlemenin yoluda gelişim izninin önünü acmaktir. Yoksa çalışmaları ve okadar para boşa gider. Yada herkesin dediği istedikleri gibi güçlü bir motor yapamadilar

  4. “Kurallar dahilinde bana göre üreticiler, motorlarını geliştirdikten sonra motorlar dondurulmalı.” cümlesi; motorların geliştiğine kim karar verecek…Honda motorunu geliştirince ben geliştirdim mi diyecek yada Renault ve Ferrari…Sezon başlayınca bu sefer bir üretici ben yeteri kadar geşliştirememişim derse tekrar mı gelişime izin verilecek..Sonuç olarak tüm motor üreticilerinin motorlarını yeteri kadar geliştirdiğine kim karar verecek..

    Bu motor dondurulması kuralı ya baştan kabul edilmemeliydi ya da baştan hiç konulmamalıydı…
    En iyisi tek bir motor üreticisi motor sağlasın F1’e 🙂

    En üst seviye deki motor sporları organizasyonunda bu kadar çok kural her sezonda değiştirilmemeli veya değiştirilmeye çalışılmamalı…

  5. Motor dondurma kuralı devam ederse Honda dezavantajlı çıkabilir. Tüm üreticiler motorlarını geliştirdikten sonra bir sezon yarıştılar ve 2015 için sorunlu kısımları yeniden tasarlama şansları var. 2015’te daha fazla parça dondurulacak ve Honda’nın motorunu test etmek ve sorunlu yerleri geliştirmek için diğerleri kadar fırsatı olmayacak. İstediğin kadar gelişim yap, pistte gördüklerin kadar veri elde edemezsin.

    Renault motorun yazılımının berbat olduğunu pistte farketti, nereleri geliştirebileceklerini yarışlarda test etti.

    Honda için garip bir yaklaşım benimsenmiş olabilir, geçen Dennis dayanıklılık önemli diyordu. Efendim şimdi kurallar motor gelişimini performans amaçlı olarak yasaklıyor. Ancak motorunuzda dayanıklılığı bozan bir parça varsa performansı artırmayacak şekilde gelişimine sonuna kadar izin veriliyor. Honda bir şekilde çok güçlü ama arıza yapacağı garanti parçalarla motor yapar ve sezon içinde gelişim izni alarak dayanıklılığı artırmaya yönelebilir. Bir seneyi çöpe atmış olurlar ama ellerinde diğerlerinden daha güçlü olabilecek bir motor olur. Bu sene Ferrari’nin motorunu zerre geliştirememesinin sebebi sorun çıkaran bir parçanın olmamasıymış. Adamlar yememiş içmemiş sağlam motor yapmışlar, ama arıza çıkmadığı için gelişim izni alamamışlar 😀

  6. Haberin içeriğinde bir tane Honda lafı geçmiyor yalnız. Çok farazi yuvarlak cümleler söylemiş. Başlık enteresan olmuş. Direk hedefe yönelik.

  7. Honda’nın tek avantajı diğer takımlar motorlarını bir yıl erken çıkarırken kendilerinin gelişimi sürdürebilecek olmasıydı. Buna rağmen herkes için gelişime izin verilmesini istediklerine göre motor fos çıktı herhalde.

  8. SCUDERlA FERRARI avatarı
    SCUDERlA FERRARI

    sanırım honda da fos çıktı, ama bu f1 için daha iyi diğer motor üreticileri birleşip istediği kuralları getirebilirer, mersoda alabildiği 2 şampiyonlukla evine yollanır

    1. O yeni kurallarda Mercedesin daha iyi motor gelistirmeyecegini dusunduren nedir?

      1. SCUDERlA FERRARI avatarı
        SCUDERlA FERRARI

        öyle bişe olsa hodri meydan derlerdi, ama köşe bucak banane işte banane diyip kaçıyolar

        1. Adamlar Turk degil.Eminim rakiplerinin boyle yalvar yakar olmasi hoslarina gidiyordur.Ellerinde boyle bir koz varken bundam vazgecmeleri dupeduz aptallik olur.

        2. pu 106 a (2014 world CHAMPION) avatarı
          pu 106 a (2014 world CHAMPION)

          35 40 hp dıyorlar aradakı farkı ama bana gore 80 90 hp var

  9. Bunu Ron Dennis veya Honda şefi Yosuhisa Arai söylemiş olsaydı ciddiye alırdım. McLaren’de Honda motorunun detaylarını bilen 2-3 kişi vardır. Ama Eric bunlardan biri değildir sadece bazı verilere sahiptir. Oyüzden bu açıklamasının nedenini anlayamadım belkide bu kuraldan rahatsız olduğu için kendi fikrini belirtmiştir.

  10. hondanın geri dönüş kararından beri söyledim hala da söylüyorum eğer honda mercedes motorunu izleyerek en az mercedes kadar iyi veya ona çok yakın bir motor yapamazsa başarısızdır … açıkamalar da mercedes kadar olamadılar gibi bir izlenim veriyorlar ama hala gözle görmeden kesin konuşmayalım …

  11. Lewis-Hamilton(#TeamLH) avatarı
    Lewis-Hamilton(#TeamLH)

    Honda’dan yavaş yavaş ümidimi kesmeye başlıyorum,çünkü kurallara bel baglıyorlar.

    Oysa ki 1 sene geç girmelerinin bir çok avantajı olacağını düşünüyorduk ama Abu Dhabi performansından sonra telaşlı açıklamalar Honda sorunları çözecek teknolojiye sahip gibi.Şimdi de Kurallara bel baglamaları.

    Mercedes gibi iyi bir Güç ünitesi tasarlasalar kuralların değişmesini istemezler.

    Demek ki güç ünitesinden tam performans alamıyorlar bunlar da Reno ve Ferrari gibi kuralların değişmesini istiyor.

    Umarım ilk yarış McLaren Mercedes savaşır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir