Williams: Massa Beklentilerimizi Aştı

yazar:

kategori:

Williams Formula 1 takımının teknik şefi Pat Symonds, Felipe Massa’nın bu yıl gösterdiği performansın beklentileri aştığını itaf etti.

Massa 8 sene boyunca Ferrari’de yarışmış ve 2008 yılında şampiyonluğa çok yaklaşmıştı. Ferrari’de Michael Schumacher, Kimi Raikkonen ve Fernando Alonso gibi şampiyon pilotlar ile mücadele eden Brezilyalı pilot geçtiğimiz sezon sonunda takımdan ayrılarak Williams’a geçmişti.

Williams’tan Pat Symonds’a göre, takım değişikliği Massa’nın yeniden güçlü performans göstermesine yardımcı oldu.

“Felipe uzun zaman önce neredeyse şampiyonluğu kazanıyordu. Bu yüzden onun hızlı olduğunu biliyorduk”

“O bize gelmeden önce kendisini çok iyi bilmiyordum. Ama artık onun büyük bir adam ve büyük bir takım oyuncusu olduğunu görüyorum”

“Aslında göstermesini beklediğimiz performanstan daha hızlıydı”

“Bence bu insanların iyi bir çevre edinerek kendini göstermesi için iyi bir örnek”

“O şuanda mükemmel bir yerde. Takımda öyle”

“Biz ona gerekli özgürlüğü sağladık ve o da bize karşılığında hız ve puanlar getirdi”

Symonds Massa’nın yılın ilk bölümünde yaşadığı problemler nedeniyle şanssız olduğuna inanıyor ve buna örnek olarak Avustralya ve İngiltere’yi gösteriyor.

“Avustralya’da Kobayashi ona arkadan çarptı. Orada ne yapabilirdi ? Hayatta bazen kaçınılmaz şeyler vardır.”

“Mesela Silverstone. Reaksiyonları sayesinde Raikkonen ile çok kötü bir kaza yapmaktan kaçındı. Herkes bu kazayı yapardı”


Yorumlar

“Williams: Massa Beklentilerimizi Aştı” için 3 yanıt

  1. Bora Vardar avatarı

    bakın arkadaşlar bottas gelecekteki şampiyondur.Bunu buraya yazıyorum ama pek tabiki şu anda massa bottastan daha iyi şansızlıkları kazaları vs olmasaydı şüphesiz ki williams redbull ıle 2. lik için savaşırdı.Bana kalırsa williams en az 2 sene daha kese doldurmakla meşgul olucak o yüzden takımlar şampiyonluğu beklemeyin.Ha 2-3 sene sonra Frank Amca işini bilir, kafaya oynayacak takım kuracaktır,motor tedarikçisi değiştirerek.Bu arada claire williams’a selamlar..

  2. Massa: Williams Beklentilerimi Aştı

  3. Bence de Massa bu sene gayet iyiydi. Performans olarak Bottas ila kafa kafaya, bazen de Bottas’tan iyiydi. İlk yarıdaki şansızlıklar olmasa idi istatiksel olarak çok daha iyi bir konumda olurdu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir