Alain Prost

1955 yılında Lorette’de dünyaya gelen Prost, Formula 1 macerasına 1980 yılında Arjantin’de başladı.

Formula 1’de mücadele ettiği 13 sezonda Williams, Ferrari, Renault ve McLaren takımları adına yarışan ve 199 yarışa çıkan Fransız pilot, 4 dünya şampiyonluğu, 4 dünya ikinciliği, 51 galibiyet, 33 pole pozisyonu, 41 en hızlı tur, 106 podyum ve 798.50 puan kazandı.

Damon Hill, Jean Alesi, Nigel Mansell, Stefan Johansson, Ayrton Senna, Keke Rosberg, Stefan Bellof, Niki Lauda, Eddie Cheever, Rene Arnoux ve John Watson ile çalışma fırsatı yakalayan Prost, 59 kez yarış dışı kaldığı kariyerini 1993 Avustralya GP’sinin ardından sonlandırdı.

 

 

 


Yorumlar

“Alain Prost” için 11 yanıt

  1. Herkese nasip olmaz bu kariyer 4 dünya şampiyonluğunun yanında 4 ikinciliği var ki biri yarım puanla Lauda’ya mağlup olduğu Mclaren’da ki ilk yılı oluyor azmini ve yarış günlerinde ki istikrarını her zaman takdir etmişimdir çok büyük bir isim

    1. Aslında 5 oluyormuş da ya yarım, ya da 1 puanla kaybetmiş.

  2. Yetişebildiğim döneminde adammımdı. Hatıratı halen kuvvetli. Hak ettiği değeri göremeyen dev bir adam.
    Yaşarken ve yarışırken professor hitabı herkese nasip olmaz. Kendi ve son dönemin Niki, Michael ile birlikte eli anahtar tutabilir, mühendis kafası ve teknisyen aklına sahip birkaç isminden birisi. Eskiden bazı pilotlar yoldaşlarına şanzıman toplarken yardım edermiş şimdikiler simulasyonlarda oyalaşıyorlar.

    1. Kesinlikle. Her ne kadar kendisini sevmesem de çok önemli bir kişiliktir. Kendisinden çok güzel stratejist olur bence. Çok zeki birisi çünkü.

    2. O zamanın araçlarıyla şimdikiler çok farklı ama. Şimdiki arabaların içinden mühendisler çıkamıyor, pilot ne yapsın 😀

      1. 1. yaklaşım: O da doğru tabi çok da aciz görmüyorum pilotları o yüzden 🙂
        2. yaklaşım: niye? o zamanın binekleri, sportlarıyla o zamanın yarış araçlarını kıyasla şimdinin sportlarıyla şimdinin yarış araçlarını kıyasla 🙂 Rally de pilot bireysel katkısı halen var oturup şanzıman söküp takabilecek adamlar var. Takıp takmamak ayrı an gelince noktayı mühendisin suratına koymak, eline somunu vermek ayrı.
        Diğer notlar 🙂 o sayılan 3 adamın olayı pistler itibariyle değil ki 3 üde teknisyen düzeyinde araçlardan anlayabiliyor. Tabanı bilmeden hooop diye F1 cars bilinmez hani. Schumacher yol ve XX programme araçlarına katkı sağlarken 1980’lerde yapmıyordu ki. Mclaren street legallerini paketlerken Lewis katkı sağlamış mıdır sanmam 🙂 he işin diğer tarafı Mercedes Schumacher’e birşeyler sormuş mudur sanmam Mclaren Lewis’te olsaydı sorar mıydı bak onu da bilemem.:)
        Bazı şeyler var olursa az çok birşekilde duyuluyor. Mesela f1 gridinden geçmiş Sim. oynayan adamları az yada çok duydum, biliyorum. 🙂 Mesela senin sevdiğin Hakkinen de otomobillerden iyi derecede anlar pek eli değmiş midir yağa bulanır mı onu bilemiyorum tabi.

        1. Şöyle bir örnek geldi enter dan sonra aklıma ileri mühendislerden kaçı yarış aracı performansı çıkarabiliyordur yada bir yarışa sırıtmadan katılabilir? Adrian Newey bunu yapabiliyor işte fark burada. 🙂

        2. Eskiden telemetri yokmuş birşey yokmuş. Araçlar manuel, temel elektroniğe sahip ve tamamen pilotun ellerindeymiş.

          Şimdi ise pilota sürmeyi grafiklere bakan mühendisler öğretiyor. Yeni pilotların da bu yetiye sahip olmamasının sebebi bu zaten.

          Hani bir işe yeni başlarsın ya, hiçbir şeyden anlamazsın, bildiğin işi bile yeni yerin kurallarına göre yapmak zorunda olduğun için mal mal bakınır durursun. Yeni pilotların hali de böyle işte. Bir dünyaya giriyorlar ve mühendisler sürüş konusunda onlardan daha fazla bilgiye sahip. Ancak işinde ustalaştıktan sonra belki birşeyler söyleyebilir hale gelebilirsin, ki o zamana kadar o mühendisler ne hale gelir bilemiyoruz.

          Son dönemde F1’in kaynak yönetme sporu haline gelmiş olması bir diğer etki. Lastiği koru, yakıtı koru, motoru koru, şanzımanı koru, aman ERS’ye bişi olmasın. Tekerlek temasına girme naziktir kırılır…….. Sünepe pilotlar yetişiyor, safkan yarışçılık yok.

          1. Eyvallah.
            http://www.formula1-dictionary.net/telemetry.html
            http://www.youtube.com/watch?v=0sR5oCIfXDI
            telemetri ve ecu o kadar yeni birşey değil karşılıklısı yeni sadece.

            O mühendisler insani algıları unutuyor çok biliyorlar mış gibi ekranda gördüğü çizgilere göre yok erken fren yapıyorsun yok şurda şu vitesi seç diye zırtapozluk yapıyorlar pilot çok biliyorsan al sen geç dese yarım tur götüremez 🙂 kenardan artis artis konuşma öğretiliyor işte onlara. Dönem böyle oldu malesef insanlardan robotik beceriler ve standartlar göstermesi bekleniyor bunun da ismi nasıl oluyorsa yapay zekası olmayan makine ve insan yarışı oluyor. 🙂 Dediğin gibi yoksa bu çocuklar, hepi topu 5-6 yıl yarışmak bilen veletler bu kadar sivrilebilir miydi.
            Yardımcı bolluğunda F1 2014 de herkes pilot dönsünler bakalım MMG 07 de dönebiliyorlar mı demi ama 😀

  3. Kesinlikle efsane bir isimdi. Özellikle sürüş stili bu istatistiklere erişmesini sağladı. Ama bence 3 defa şampiyon oldu. 1989’daki olayda Senna daha haklıydı bence.

  4. Sanırım doğum tarihi dalgınlıkla 1980 girilmiş.
    Doğar doğmaz Formula 1’e girmiş oluyor

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir