Lotus: 2014’deki Başarısızlığın Nedeni Personel Kaybı

yazar:

kategori:

Lotus’tan Alan Permane’ye göre, İngiliz takımın 2014 yılındaki kötü performansının sebebi teknik departmandaki personel kayıpları.

James Allison ve Dirk de Beer geçtiğimiz sezonunda Lotus’tan ayrılarak Ferrari’ye geçmişti.

Bu ayrılıkların ardından takımnı performansı merak konusu olmuş ve 2013 yılında galibiyet savaşı veren Lotus bir anda puan mücadelesinin dışında kalmıştı.

Autosport’a konuşan Alan Permane “Geçtiğimiz yıl oldukça zor bir kış vardı ve çok fazla insan kaybetmiştik. Aero departmanını baştan aşağı yapılandırmamız gerekiyordu”

“Yeni teknik direktörümüzü Nick (Chester) oldu”

“James’i kaybetmek bizim için büyük bir olaydı. Aerodinamik şefimiz Dirk’i de kaybetmiştik. CFD (Hesaplamalı Akışkanlar Dinamiği) şefi de ayrılmıştı”

“Bunlar iyi insanlar ve yerlerini doldurmak çok zor. Elbette yapılan değişikliklerin yerine oturması zaman alıyor”

“Bir önceki aerodinamik departmanımız beş ya da altı yıldır birlikte çalışıyordu ve gerçekten iyi bir uyum vardı”

“Ama Enstone’da büyük bir rüzgar tünelimiz var. Doğru yolu bulmamamız için herhangi bir neden yok” dedi.

Permane E22’nin kusurlarını kısa sürede farkettiklerini, ancak bu sorunları ancak 2015 yılı aracında çözebileceklerini söylüyor.

“Aracı hızlı yapan 3-4 şey var ve bunlardan birisi aerodinami. ve 2014 aracında bu alan yeteri kadar güçlü değil. gerçekten değil.”

“Ancak nerede iyi olmadığımızı biliyoruz ve bu araçta değiştirebileceğimiz bir şey değildi.”

“Zaten önümüzdeki yılki aracın tasarımında büyük bir değişiklik yaptık. Rüzgar tüneline baktığınızda çok önemli kazançlar elde ettiğimizi görebilirsiniz. Bu yüzden oldukça eminiz”

“Mercedes ve Red Bull neredeyse iki katı daha fazla insanla çalışıyor. Ancak yeniden düzenli olarak Q3 ve podyum mücadelesi içerisinde olabiliriz”

Permane 2014 yılından ders çıkardıklarına inanıyor.

“Sezon son üç veya dört yarışında araçta belirgin şekilde gelişme olduğundan hiç şüphe yok”

“Fark çok fazlaydı ve bu yüzden şampiyonadaki sıramızı geliştiremedik. Fakat pole pozisyonu yüzdelerine bakarsanız daha hızlı olduğumuzu görürsünüz”


Yorumlar

“Lotus: 2014’deki Başarısızlığın Nedeni Personel Kaybı” için 4 yanıt

  1. James Allison ve Dirk de Beer geçtiğimiz sezonunda Lotus’tan ayrılarak Ferrari’ye geçmişti.

    Bu adamlar Ferrari’de harikalar yaratıyor zaten.

    1. Allison’un araç tasarlandıktan sonra takıma katıldığı söylenmişti. Asıl gücünü bu sene gösterecek. Gerçi işler kötüye gidiyor diyorlar ama bilemiyoruz.

  2. Asıl bunun engellenmesi lazım. Bu adamların yeri nasıl dolacak daha fazla para veremeyecek seviyede takımlar nasıl mücadele edecek

  3. James Allison gidince Lotus çuvallayacak demiştim, Lopez de dahil herkes çıkmış ‘Enstone dev bir takım, etkilenmez bunlardan’ demişti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir