Pirelli: “2015’te Performans Artışı Devasa Olacak”

yazar:

kategori:

Pirelli, 2015 Formula 1 araçlarındaki performans gelişiminin 2014’e göre dramatik olacağını düşünüyor.

Geçen sene turbo V6 motorların ilk defa piste çıkmasının ardından araçların GP2 araçları kadar yavaş olduğu söyleniyordu. Ancak sezon sonunda yeni araçlar, eski araçların hızını geçmeyi başardılar.

Paul Hembery “Her piste aynı lastik seçimlerini getirsek bile, tutucu olan lastikler bu sene agresif olur çünkü 2015’teki performans gelişimi oldukça büyük olacak.”

“Sezon sonuna doğru büyük gelişim gördük ve bu motorları istedikleri gibi kullanamamalarına rağmen oldu. Performans konusunda yine büyük bir adım bekliyoruz. Tur zamanları 1-2 sn gelişirse lastiklerin kullanımında da dramatik değişiklikler olur. Bu yüzden bu konu hakkında dikkatli olmalıyız.”

“2014’te yarış çok iyiydi. Bir çok mücadele ve takım içi mücadele vardı. Son senelerde takım arkadaşlarının mücadelesini görmemiştik. Daha önceden takım içerisinde dominantlık oluyordu ancak bu sefer takım arkadaşları arasında çok güçlü mücadeleler vardı.”

“Mercedes’in üstünlüğünü bir kenara bırakırsak arkadaki grup oldukça yakındı ve yarışları çok iyiydi.” dedi.


Yorumlar

“Pirelli: “2015’te Performans Artışı Devasa Olacak”” için bir yanıt

  1. Sert yap geç aga ne kafa karıştırıyorsun? İlla tutturacaklar o pit stop karmaşasını. Heyecan olsun diye çok pit stop yaptırtıyorlar, ama takımlar stratejide öylesine iyi ki hiçbiri pozisyon kaybetmiyor bu yüzden. Haybeye yavaş gittikleriyle kalıyorlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir