Hamilton: "Kutlama Yapmasına İzin Verilmeli"

yazar:

kategori:

Lewis Hamilton, sporu taraftarlar adına daha eğlenceli kılmak için pilotların daha fazla özgür bırakılması gerektiğini düşünüyor.

Silverstone’da yarış sonrası spinler atarak taraftarları selamlayan Hamilton eğer yarışı kazansaydı bunu yapmasına asla izin verilmeyeceğini düşünüyor.

Formula 1’in MotoGP’den dersler almasını gerektiğini söyleyen Hamilton, “Bana gerçekten bir ceza vermezlerdi değil mi? Sanırım eğer yarışı kazansaydım hiçbir şeyi riske atmak istemezdim ve onlar da araca hasar vermemi istemezlerdi.”

“Ama bir de MotoGP’ye bakın. İzlemesi en eğlenceli olan yarışlardan birdir çünkü yarış sonunda taraftarlar için daha fazla şey yapıyorlar.”

“O benim kendi evimdeki yarıştı ve taraftarlarımın verdiği destek inanılmazdı. O kadar geride olmama rağmen böyle bir destek alacağımı tahmin etmemiştim. Yarışın sonunda bile beni destekliyorlardı ve gülümsüyorlardı. Felaket bir yarış olmasına rağmen eğlenceliydi.”

“Gösteri sürüşlerinde daima öyle şeyler yaparız ve araçta sorun olmaz. Ona doğru davrandığınız sürece araca hasar vermezsiniz. Bu yaptığımın hiç kimse için güvenliksiz olduğunu düşünmüyorum. Neden bu tarz şeyler yapmamıza izin verilmesin ki?”

“Bu konuda daha farklı neler yapabiliriz bilmiyorum. Eğer zafer kazandığınızda bunu yapmak istiyorsanız size izin verilmeli. Böyle bir kısıtlama olmamalı.”

“Yıllar öncesine gidelim; Nigel aracını durdurup Ayrton’ı yanına almıştı. Harikaydı. İnanılmazdı. Aracı durdurup birini yanıma almak istediğimden söylemiyorum bunu ama heralde eğlenceli olurdu!”


Yorumlar

  1. barcelona son 1,5 km.
    gerçekten afalladım, duraksadım, algı kaybolması yaşadım.
    babam gelip kafama vurmasa saatlerce öyle boş boş bakacaktım.

    uçan finli gitti içimdeki f1 ateşi, mum ışığına döndü.

  2. O günlerden hatırladığım bir olay daha var 2000-2001 yılında falan Mika Hakkinen'in araç kalkış yapamıyordu, elektronik problemler oluyordu hep. Tabi yaş küçük olduğundan o zamanlar teknik meselelerle ilgilenmiyordum ben de. 😀

  3. Kadir YILMAZ avatarı

    Ne kadar da geçmişe gitmişiz 🙂 Ayrıca o olay pek yarış sonrası sevince de girmez. O zamanlar daha F1 i sadece hızlı araba, iyi pilot ve pit stop stratejisinden ibaret sandığım günler ve bende schumi hastalığımı pekiştiriyorum. Birde ne görelim sola pist dışına doğru (öyle geniş bi yerde değildi sanırım) uçan finli yavaşlıyor, tabi o zamanlar Mclaren cidden hızlı hele de Coult araya girerse Mika 15 sn ye kadar cıkartıp koparıyor, önce çok sevindim, dualar kabul olmuş gibi ama sonradan çok üzüldüm işte o gün Mika ya karşı taraf olarak bakmamayı öğrendim. (tur bindiriken sollamasıda Saygı uyandırdı) Neyse gevezelik bir yana kutlama olayına gelirsek bence belli bir dozajda mutlaka olmalı!
    Mesela o lastik ısıtırken sağa sola slalomlarını, yarış sonunda yapsalar, altlarındaki ivme canavarlarını arka ata ata, bi o yana bir bu yana çıldırmış gibi gösterebilirler. fazla abarttım

  4. • Mc Laren²  avatarı
    • Mc Laren²

    shumi 2liğe razı ilerkenken mikanın yavaşladığını görünce bi hızlanışı vardı pehh:D

  5. barichello mika yı aracına cagırmıstı sanırım ama o coulthard ın aracyla pite dönmüştü, pit alanında da sumi karsılamıstı. ne yarıstı yaa =) yarıs sonunda mal mal televizyona bakıyroudum olayı kavrayamadıgımdan ama güzeldi =)

  6. "Formula1 tarihinin en talihsiz yarışlarından biri 2001 İspanya,son tura Hakkinenin lider girdiği ama debiriyajının bittiği yarış desem hemen hatırlayacaksın zaten…"

    evet hatırlanır, çünkü izlemiştim o yarışı…

  7. cok dogru sürücüler kutlama yapabılmelı bu cocuk olgunlastı sanrm ya gcn seneye gore cok bı sempatık gelıyor gozume

  8. Formula1 tarihinin en talihsiz yarışlarından biri 2001 İspanya,son tura Hakkinenin lider girdiği ama debiriyajının bittiği yarış desem hemen hatırlayacaksın zaten…

  9. Dedim yanlış hatırlıyabilirim düzeltin diye, kaç yıl önceydi 😀

  10. vega_nitro arkadaşım Hakkineni aracına alan David Coultharddı…

  11. ""Yıllar öncesine gidelim; Nigel aracını durdurup Ayrton'ı yanına almıştı" ben buna benzer bir anı hatırlamaktayım. Belki daha net hatırlar arkadaşlarımız, yanlış hatırlıyorsam düzeltin.

    Mika Hakkinen birinci götürdüğü bir yarışta yarış dışı kalmıştı bitime az kala, Nick Heidfeld (sanırım Nick'ti) Mika'nın yanından geçerken Finli pilotu yanına almıştı.

  12. çok haklısın Lewisim ya ama nerde o günler:(((

  13. ***** çok doğru söylemiş bencede yarış sonunda bişeyler yapılmalı moto gp de olduğu gibi bide ona iyi davrandığınız sürece hiç birşey olmaz süper

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir