Mika Hakkinen

1968 yılında Helsinki’de dünyaya gelen Hakkinen, Formula 1 macerasına 1991 yılında Amerika’da başladı.

Formula 1’de mücadele ettiği 11 sezonda Lotus ve McLaren takımları adına yarışan ve 161 yarışa çıkan Fin pilot, 2 dünya şampiyonluğu, 1 dünya ikinciliği, 20 galibiyet, 26 pole pozisyonu, 25 en hızlı tur, 51 podyum ve 420 puan elde etti.

Kariyeri boyunca, David Coulthard, Nigel Mansell, Mark Blundell, Martin Brundle, Ayrton Senna, Michael Bartels, Johnny Herbet ve Julan Bailey ile çalışma fırsatı yakalayan Hakkinen, 62 kez yarış dışı kaldığı kariyerini 2001 Japonya GP’sinin ardından sonlandırdı.

 


Yorumlar

“Mika Hakkinen” için 10 yanıt

  1. denterciyes avatarı

    Adamım… F1’i izlemeye başlamamı sağlayan efsane…

  2. OUTLAW RIDER™ avatarı
    OUTLAW RIDER™

    Mika nın bize göre sağındaki kadını tanıyan varsa özelden yardımcı olsun lütfen
    aklımda bir isim var o mu değil mi emin olamadım

  3. vw-tdi-power avatarı

    Benim Formula 1 tutkumu başlatan ikilinin yarısı… Mütevazilik, saygı, adanmışlık, mücadelecilik her şey var bu adamda.. Coulthard’la yarıştıkla dönemde sevmiştim ilk izlediğim yarışta(hangisi net hatırlamıyorum 98 senesiydi ama) ayrı yeri bende.

    Böyle pilot+adam gelmedi daha gride

  4. Seneler ilerledikçe, geçmişe özlemimiz nasılda büyüdü böyle.

    Schumacher’in seni devirebilmesi için her yarış ekran başında yerimde duramazdım … O zamanlar tek isteğim, senin ve siyah gri renk kombinasyonlu araçların geride kaldığını görmekti. Yaşımızda ufaktı, hayatımızın odak noktası bunun üzerine kuruluydu, bu mücadeleyle büyüdük.

    Ve içimizde yüksek tansiyonlarda yaşadık.

    Ben izlediğim dönemlerden yola çıkarak, Mika’ya kaybettiğimiz bir yıla şahit olamadım. Şahit olduğum yıllarda kazanan taraftık. Mağlup olduğumuz zamanları da yakalamak ve yaşamak isterdim. Her iki duyguyu da ”Schumacher & Hakkinen” ikilisiyle yaşamak daima güzeldir.

    Selamlar olsun, ”Saygı duyduğumuz tek rakibimiz” …

  5. Kendini çok özlettiren efsane. Şimdiki F1’e Mika gibi adamlar lazım. Bir Ferrari fanatiği olarak Senna ile beraber keşke bizim takımda olsaydı dediğim iki pilottan birisi.

  6. Bana Formula 1’i sevdiren insan. Taraftarı olduğum tek sürücü. En tepeye yarışmasına rağmen beyefendiliğini hiç bozmayan karizmatik kişilik. ‘Buz Adam’ lakabına rağmen duygusal bir yapıya sahip olan düzgün ve güzel insan.

    Özellikle yeni neslin sürücülerinin ayak oyunlarını, politik tavırlarını, medyatik ve sansasyonel açıklamalarını gördükçe nazarımda değeri daha da artan şampiyon.

    Yeni nesil sürücülerinin yukarı bahsettiğim tavırlarını gördükten sonra Schumacher’in bir açıklaması vardı. Demişti ki; “En saygı duyduğum rakibim Mika’ydı”.

    Mika’dan sonra hiç bir pilotun taraftarı olamadım.

    1. Görüşlerin düşüncelerimi yansıtmış. F1’in en mülayim, mütevazi kendini bilen efsane pilotlarından.

    2. Ahanda ben!!!

      Schumacher taraftarı olarak başlamıştım. Ne de olsa gencecik adam nice tecrübeli adamları geçmiş ve 2 kere şampiyon olmuştu. Ancak araçların birbirinin aynısı olmadığını ve arkada türlü fırıldaklar döndüğünü anlamam uzun sürmedi.

      İnsan pejo motoruyla zırt pırt yarış dışı kalan adamın taraftarı olur mu yahu?

      Saydıkların yüzünden olur!

  7. karizmasına hastayım adamın.

  8. Viva Champion

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir