McLaren – Honda Motorların Gelişimi Konusunda Kendilerine İzin Verilmeyeceği İçin Kızgın

yazar:

kategori:

Son çıkan haberlere göre McLaren ve yeni motor partneri Honda, 2015 Formula 1 sezonundaki kural açığı nedeniyle Honda hariç diğer üreticilerin sezon içerisinde gelişimi sürdürebilecekleri gelişmesi karşısında şaşkınlar.

Geçtiğimiz günlerde FIA yapmış olduğu açıklamada, bu seneki kurallar için motorların dondurulması konusunda belirli bir tarih verilmemesi sebebiyle üreticilerin sezon içerisinde gelişimi sürdürebilecekleri, motorları ilerleyen tarihte donduracaklarını söylemişti. Ancak bu olay, bu sene ilk defa yarışacak olan Honda motorunu kapsamıyor.

Geçen sene Ferrari, Mercedes ve Renault motorlarını 28 Şubat’a kadar dondurtmuştu. Aynısını Honda’nın yapması da bkeleniyor.

McLaren sözcüsü “McLaren – Honda bu konuyla ilgili çoktan FIA ile irtibata geçti ancak şu an için daha fazlasını söylemek istemiyoruz.” dedi.


Yorumlar

“McLaren – Honda Motorların Gelişimi Konusunda Kendilerine İzin Verilmeyeceği İçin Kızgın” için 24 yanıt

  1. SCUDERlA FERRARI avatarı
    SCUDERlA FERRARI

    alonsocu ve maklerıncı arkadaşlar üzülmesin o gelişim farkını alonso cebindeki 0.3 saniyeyle kapatır 😀

  2. Haksızlığın daniskası sonrada vay efendim şu marka neden gelmedi vay efendim bu neden böyle oldu. Yahu arkadaş üç tanesine veriyorsan sen gelişimi yeni gelene de vereceksin ama kafa eski 2014 geçmişte kalmıştır yeni kural ortaya çıkartılmalı ve o uygulanmalıdır daha başlangıçta 1-0 demek bu.

  3. Bahtsız İspanyol bedevisi..

  4. ScuderiaKimi avatarı

    Cidden bazen ölçüyü ayarlayamıyorlar , bu kadar politik olduklarını görmek kadar acı veren birşey yok , bu nasıl bir motor sporu anlamak mümkün değil. Le mans akıllı hamleler yaparsa Formula1’i izlemeye gerek kalmaz zaten böyle izlemekte isteyen yok içine ettiler. etmeyede devam etsinler. yılan yutmuş para gözler.

  5. valla ben tamamen safca soruyorum.önce site yönetimine mc laren neden kızgın ? sitedeki türkce açıklamaya göre son cümle ” McLaren sözcüsü “McLaren – Honda bu konuyla ilgili çoktan FIA ile irtibata geçti ancak şu an için daha fazlasını söylemek istemiyoruz.” dedi.” nedeniylemi yoksa bu haberin devamı varda yayınlanmıtormu türkce olarak vede neden honda motor geliştirme hakkından yararlanamıyor kurallarda yeni giren motor üreticisi motorunu geliştiremez yada diğerleri kadar geliştiremez gibi bir kuralmı var.alonso ve button beni hiç ilgilendirmiyor bu noktada beni ilgilendiren safkan yarış takımı mc laren dir…

    1. http://www.trf1.net/formula1_haberler/85433-resmi-2015-formula-1-sezonunda-motorlar-gelistirilebilecek.html

      burada açıklama var aslında. direkt takımdan şu yüzden denmese de motoru geliştiremeyecekleri için

  6. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Yaşasın Alonso 😀

  7. Honda’nın bundan yararlanamaması normal. Ancak FIA’nın yardımcı olabileceği bir yer varsa bu da Honda’nın motor homologasyonunu ilk yarış haftasonunun hemen öncesine almasıdır.

  8. Sene boyu tüm takımlar motorlarını geliştirebilir iken Honda sabit kalacak. Gerçekten böyle ise bu durum, Honda hem bu seneyi hem de ileriki seneyi kaybeder. Büyük dezavantaj.

  9. Lan bu nasıl bir olay ?Ya adam akıllı herkesi dondur yada kimseyi dondurma.Açık şekilde ayrımcılık FIA koskoca Mclaren ve Hondayı karşısına alamaz haftaya karar değişir.

    1. Bi kaç bişey oku sitede’de öyle yorum yap istersen gülerler sonra 😀 bilgisizce bi yorum olmuş ?

      1. Bana f1 bilmişliği taslama arkadaşım . Senin yaşın kadar formula 1 izleyip takip etmişliğim var. Evet yorum fanetikçe bir yorum ama bi kural varsa bu kural herkese çalışır sana ona buna bu yeni geldi ama diye ayrım olması mantıklı değil . Büyük ihtimallede yapılan yasaklama motorun sadece belirli parçaları için geçerlidir.

  10. Formula 1 gibi bir sporun dusmus oldugu icler acisi durum. Once motorlar dondurulur sonra acik bulunur. Tamam buraya kadar anladikta peki eger kurallarda acik varsa, bu butun motor tedarik eden firmalara saglanmalidir. Kusuruma bakmayin ama bu kadar sacma birsey ne gordum ne duydum daha once bir baska spor dalinda. Bu suna benzedi 2ligten birinci lige cikan yeni bir futbol takimina sen oyuncu alarak takimini guclendiremezsin gibi birsey. Saygilar herkese

    1. vay Yusuf? yanlış hatırlamıyorum değil mi? demek hala buralardasın 🙂

      1. Evet Abdullahcim, halen hergun takip ediyorum Londradan ama yorum yapmiyorum. Umarim iyisindir

        1. iyiyim çok şükür. en eski arkadaşlardan birisini görmek, yazmasa da burada olduğunu bilmek cidden mutlu etti. Umarım sen de iyisindir 🙂

          1. Ben hic gitmedim ki, sunu tum samimiyetimle soyluyorum ilk bu siteyi hazirladigindan beri hergun girip takip ediyorum haberleri ve yorumlari. Emegine ve yuregine saglik. Ben cok iyiyim, 2006 dan beri Londrada ikamet etmekteyim. Sevgilerimle,
            Yusuf Devrim

          2. bende burdayım apocan 10.cu yılım bu. :)))

            1. benim daha 10. yılım olmadı be 😛 çok güzel eski arkadaşların buralarda olması. mutluluk kaynağı 🙂

              1. tabiki.arada isim değişsede bu nickimi ilk bu sitede kullanmıştım.şimdi tüm dünyada aynı. :))

              2. biz de buralardayız gençler,hepinize selam olsun,özellikle yusuf’a bilmem beni hatırlar mı ama 2006 yılında bu siteyle tanışmamı sağlayan hemşerim olur kendisi..

              3. @crash seni de görmek büyük mutluluk sayın küskü 🙂

  11. Ah Alonso Vah Alonso 🙁

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir