FOTA, FOM ile Anlaşmaya Çalışıyor Ama …

yazar:

kategori:

Formula 1 takımları, sporun ticari hak sahipleri ile anlaşmaya varabilecekleri konusunda iyimser olsa da ayrı bir seri planları için tekrar çalışmalara başladı.

Dün Teknik Çalışma Grubu Toplantısında yaşanan olayların ardından FOTA’nın tekrar alternatif seri fikrini masaya yatırdığı tahmin ediliyor.

Nurburgring’de takım patronları alternatif seri fikrinin tekrar ortaya çıktığını kabul ettiler ancak buna rağmen sporun ticari sahibi CVC ile anlaşmaya çalıştıklarını da belirttiler. FOTA’nın bu sefer FIA yerine CVC ile anlaşmaya çalıştığına inanılıyr.

Mario Theissen “Bizi şaşırtan bazı girişimler var. Hâlâ bir anlaşma yok ancak yavaş olsa da istikrarlı bir şekilde gelişim gösterdiğimizi söyleyebilirim.”

“Oturup anlaşmanın gelmesini bekleyemeyiz.  Bu yüzden tüm opsiyonları açık tutmalıyız.”

“Sürekli görüşmeler yapıyoruz ve FIA’nın belirttiği gibi bir kaç gün içerisinde sonuca varabiliriz ancak bu bir kaç hafta da alabilir. Belki de sonunda anlaşma olmayacağını anlayabiliriz bu yüzden tüm olasılıklara hazır olmalıyız.” dedi.

Red Bull takım patronu Christian Horner da FIA ile yaşanan gelişmelerin sinirbozucu olduğunu ancak Formula 1 Ticari Hakları Sahibi CVC ile bir anlaşmaya varma konusunda ümitli olduklarını söyledi.


Yorumlar

  1. O Dorna dedikleri şirket (GP2nin hak sahibi) de CVC'nin. Dönüp dolaşıp CVC-FOM-Ecclestone bsğına takılacaklar kaçış yok gibi.

  2. • Mc Laren²  avatarı
    • Mc Laren²

    mümkün ama çıkarlarından feragat etmez bernie. fia yı aradan nasıl çıkartacaklar kurallar nedir bilmiyoruz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir