Karşınızda Yeni Ford GT!

yazar:

kategori: ,

Uzun süredir Ford’un ikonik GT modelini tekrar hayata döndürmeyi planladığı söylentileri dolaşıyordu ve Amerikan üretici bugün bombayı patlattı ve efsane spor otomobilin yeni neslini tanıttı.

Araç öncülü gibi orta-arka motor yerleşimine sahip. Kullanılan motor çift turbo ile desteklenmiş bir 3.5 lt EcoBoost V6 varyantı ve 600 beygirden fazla güç üretebildiği açıklandı. Bu güçlü motora çift kavramalı yedi ileri bir vites kutusu eşlik ediyor.

Araçta ciddi oranda karbon fiber ve aluminyum kullanıldığı açıklanırken teknoloji olarak da LaFerrari’de ve benzer seviye araçlarda gördüğümüz aktif aerodinami karşımıza çıkıyor. Aracın piyasadaki en iyi ağırlık-güç oranlarından birine sahip olacağı belirtildi. 20 inç jantlara sahip olacak araçta Michelin Pilot Super Sport Cup 2 lastikleri kullanılacak.

Araç hakkında daha fazla detay verilmezken Ford önümüzdeki yıl aracı piyasaya süreceklerini net bir dille söyledi.


Yorumlar

“Karşınızda Yeni Ford GT!” için 21 yanıt

  1. Bence iğrenç olmuş. Ön tarafı müthiş vasat heleki bu sınıftaki bir araç için büyük rezillik. Arka taraf bence hiç güzel olmamış tipik amerikalı tasarımı herşeyden koymuşlar sanki.

    Aracın yanları arkası önü hiç bir şekilde bir çizgisel uyumluluk yok. Yazık , canım GT40 bence batırmışlar. Böyle özel bir aracı yapabilecekleri en kötü araçla yenilemişler bence.

    Saol Ford.

    1. Yeni GT500 de tanıtmışlar. İyi güzel gözüküyor da. O kadar para verecen hadi bir gün iki gün taş çatlasın 1 ay oturdun. Ya daha sonra o ne kadar kötü bir içi var öyle arabanın ya.

  2. Beğenmedim. Nedenini çok kısaca şu örnekle anlatayım; nerede eski Hockenheimring nerede şimdiki Hockenheimrin

  3. Nsxde tanitilmis.Kac yil oldu?

  4. Bu sefer olmadı en azından benim gibiler için ruh, his bindirme bir yere kadar olur. Ford GT40 ile alakası olmayan bir makine olarak yürür piyasada.
    Önceki FordGT ismini hak eder ve taşır niteliyle reproduction anlayışa, çizgilere, total tasarıma, kokpite sahipti. Performansıylada fiyatına göre cezbediciydi.
    Şimdi bu piyasaya çıkanın bunlarla alakası olmayacak. Mustang de olduğu gibi saçma sapan isimlendirme avuntusuna devam ediyor amerikalılar. Bu işi İtalyan ve almanlar gibi yapmayı öğrenemediler maalesef.
    Ortaya dökülenler itibariyle gayet pahalı bir makine olacak.
    Amerikan dediğin bu sınıfta hangisi olursa olsun kükrer bu ecoboost v6 ile kükremez. 🙂
    Amerikalılar nedense çok taktı kafaya şu hp ve İtalyan sport modernliği işini. Zamanla piyasaları zayıflayınca anlarlar belki.
    Önceki şasiyi halen üretenler var. Buna 0’ıyla bi dünya para dökecek adamın yanına gayet de total de daha ucuza 1200 hp 2006 ford gt ile çıkarsın moskof unlim de üzülür gider sahibi.
    Pistte aero mayro yine vette kadar iş çıkarabileceğini sanmıyorum bunun. Ford bu alanda yürüyen yapmayı öğrenecek daha chevy 10 yılda öğrendi.
    Yeni vette için o kadar zaman geçti halen part market sıkıntısı var Amerikalılar kendi ayağına sıkıyor usa nın olayı domestic marketindeydi bu zamana kadar henüz sadece hennessey mod paket açıkladı bu yeni Ford GT’ye shelby’nin felan yüksek adetli bir şey çıkarması zor. Bunlar artık Amerikan garajların bütçelerini zorlayacak makineler yapıyorlar. Kafalarını İtalyanlar gibi kuruyorlar herhalde modsuz marketsiz yürüyecekler ilerde anlaşılan. Dünyada Ferrari modlanamıyor artık Ford, Chevy de modlanamazsa vay sport dünyanın haline.
    Neyse sonucunda para odaklı yapılmış bir iş önceki model öyle değildi.

  5. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Ferrari avcısı falan denmiş de, Ford GT’nin orjinal tasarımı zaten Ferrari’ye aittir.

    1. Alakasi yok.Ford parayi basip Ferrariyi almak ister.Anlasma olmayinca kizip Le Mansta yarisip Ferrariyi ezmesi icin bu arac gelistirilir.

  6. Böyle bir arabaya binmek için güzel ülkemde hırsız olmak lazım bu devirde…İnsanlıgımdan utandım be….Elin davuru ıkı sene uc sene bırıktırıp ferrarı alabılıyor sen dişini sık arttır <y<gını yerden kesen bır araba al….

  7. Vay be süper olmuş, herşey mükemmel görünüyor..

    Tek huylandıran 1.5 v6 turbo motor, böyle bir araca koysana abi 3000-4000 cc baba bir motor. Gıcık olmaya başladım turbo motorlara 🙂

    1. Aslında 3.5 lt. Yanlışlıkla 1 tuşuna basmışım. F1 kaynaklı olsa gerek 🙂

      1. Ha ok o zaman, artik alabilirim 😀

  8. Mükemmel olmuş gerçekten birde Shelby GT350R tanıtılmış.
    Şu araca nedense Ford amblemini hiç yakıştıramıyorum sadece GT yazsalar veya mustang gibi bir amblem bulsalar daha güzel olur.

    1. Yuha! bu daya iyiymis 🙂

    2. Vallahi ben Bunun shelby gt500 super snake versiyonunu çok merak etmeye başladım. Nasıl olur acaba

  9. McLaren F1 (TEE) avatarı
    McLaren F1 (TEE)

    Enfes olmuş. Sadece oyunlarda ve Youtube videolarında görürüz orası ayrı tabii. 😀

  10. Vay babayın! Açılın amariganlar geliyor!!!

    Bir ara RMR Corvette gelecek diyorlardı ama o proje yine rafa kalktı galiba. Şimdi sıra GM’de.

    Şaka maka efsanenin dönüşü beni heyecanlandırdı.

  11. Ferrari Avcısı ringlere tekrar döndü demek 🙂

  12. Her ne kadar Tifosi olsam da Ford’u hep sevmişimdir. Bunu da sevdim. 🙂

  13. Erg - SaikoRaiko avatarı
    Erg – SaikoRaiko

    Hele şükür yenisini yapmaya karar vermişler. Güzel de olmuş… Ama hani iki beyaz şerit??

    1. Erg - SaikoRaiko avatarı
      Erg – SaikoRaiko

      Bu arada Agera One:1 1360kg 1360hp 1-1 orana sahip ağırlık güç olarak. Ulaşılması zor görünüyor..

  14. Bu teknolojiyi F1’de de görmek istiyoruz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir