BMW Sauber F1.08'i Tanıttı

yazar:

kategori:

BMW Sauber takımının 2008 sezonunda mücadele edeceği ve büyük umutlarla hazırladığı F1.08 aracını şuanda BMW Welt Merkezinde tanıttı. Hinwil kökenli takım 2008 yılında yarışacağı aracı tanıtan 4. takım oldu.

Nick Heidfeld araç ile ilk turunu bugün yine Welt’te hazırlanmış özel pistte atacak.

Araçta ilk göze çarpan değişiklikler burun kısmında. Daha ince ve daha yere yakın bir buruna sahip F1.08. Aynı zamanda aracın birçok bölümünde detaylı çalışmalar yapılmış.

BMW Sauber takımı geçtiğimiz sene Mclaren ve Ferrari’nin ardından en hızlı takım olarak herkesi şaşırtmıştı.

Mario Theissen "Yeni takım kurulduğundan beri 2.5 sene içerisinde çok uzun yol kat ettik."

"2 güçlü sezon geride kaldı ve yeni araç üzerinde çok fazla çaba sarfettik. Yeni F1.08 2 yıl içerisinde öğrendiğimiz herşeyi içeriyor. İleri yönde gelişme olacak." dedi.

Theissen ayrıca Mclaren ve Ferrari gibi büyük rakipler karşısında ilk galibiyeti kazanmanın zor olacağını söyledi.

Theissen "Bu zor olacak çünkü önümüzdeki iki takım en güçlü ve en deneyimli olanlar. Onlarda gelişme gösterecekler bu yüzden onlardan daha fazla gelişim göstermemiz lazım. Son 2 senede çok faza gelişim gösterdik ve bunu devam ettirip farkı kapatabileceğimizi düşünüyorum." dedi.

BMW Sauber F1.08’den Görüntüler

bmwsauber_f1.08.1.jpg

bmwsauber_f1.08.2.jpg

bmwsauber_f1.08.3.jpg

bmwsauber_f1.08.4.jpg

bmwsauber_f1.08.6.jpg

bmwsauber_f1.08.5.jpg

bmwsauber_f1.08.7.jpg

bmwsauber_f1.08.8.jpg

bmwsauber_f1.08.9.jpg

bmwsauber_f1.08.10.jpg

bmwsauber_f1.08.11.jpg

bmwsauber_f1.08.12.jpg

bmwsauber_f1.08.13.jpg

bmwsauber_f1.08.14.jpg

bmwsauber_f1.08.15.jpg

F1.08 Fotoğrafları


Yorumlar

  1. Bu araba yandan bana tanıdık geldi ama neyse. Rengi güzel arabalardan biri.

  2. mika_hakkinen avatarı
    mika_hakkinen

    dostum lotus gelişimler tabiki gösterdi.Fakat burda görüyorum ki kanat için benzetmeler yapılmış.
    ilk yüksek burunu tyrell takımı yapıyor.tabi bu 2 parçadan mı ne oluşuyordu tam hatırladığım kadarıyla.ve benetton williams yüksek burunla yarışıp zarefler elde etmişler.
    F1'de ilk kez alçak burunlu ön kanatla çifte baglantili iki planyali ön kanada sahip gelistirilmis yan kenarli ön kanadı McLaren yapmıştır.o araçta mp4-13:))))ferrari ise taaa 2001 de anlıyor işi alçak buruna geçiyorr.

  3. abdullah çelik avatarı
    abdullah çelik

    araçta birçok yenilik ve benzerlikler oldugu doğru aancak ön kanat ne kadar mclarenin özellikle geçen seneki kanaıtda ve bu seneki kanatına benzesede yinede kendi çizgisini taşıyor. bu yüzden esinlenmesine rağmen direk kopyacılıkla suçlayamayız

  4. renoyu görmeden de bişe demeyelim su an en güzeli ferrari olsa gerek.tabi performanslar nasıl olur bilinmez.ama ferrari kışkırtıcı.

  5. McLaren tifosi avatarı
    McLaren tifosi

    Bu aracin neresi McLarene benziyor allahinizi severseniz cok cirkin bisey bu ama pist üzerindeki performansina bilmiyoruz ama bizim Mercedesle yakindan uzaktan alakasi yok ..

  6. Mc_LaReN_MeRcEdEs avatarı
    Mc_LaReN_MeRcEdEs

    kardeşim yaa ne diosun sen kafamı yapıyosun benle balık sırtı – boynuzlar-3 planyayı McLaRENMERCEDES çıkardı ne konuşuyosunuz ben anlamadım.bu gerçek aracınız kopyaa !!! bmw kendine özgü bi atılım yapamadıı !!

  7. Kopyacısınız f1 e girdiğinizden beri mclareni taklit ediyorsunuz…biraz kafa yorun,…

  8. quik nick stand up çı olsana puhahahahhahahaahahah………..

  9. McLaren-Mercedes avatarı
    McLaren-Mercedes

    Gerçekten çok iyi bir araç çıkarmış BMW umarım başarılı olur sonuçta Alman markası 😉 Ki başarılı olucağına inanıyorum en azından büyük takımlardan sonra gelen en güçlü rakip olucaktır aero olarak oldukça iyi bir konumda araç fakat bana öyle geliyor BMW Avustralya yarışına çıkıcağı paketi şimdiden açığa kabuşturdu çünkü bu araca daha ne ekliyebilirler bilemiyorum ufak tefek değişiklikler olabilir ama McLaren gibi aracın %70 nin ilk yarışlara kadar değişceğini sanmıyorum..

  10. Bu Theissen de ne kadar Ron Dennis'e benziyor, onunda 2 kolu 2 bacağı var onunda pes valla ikizlermi ne?

  11. pes yani 🙂 sırf 3 katlı diye ön kanat mp4 20 nin kopyası olmuş. hele bi inceleyin bakalım. iki kanat ın profilleri aynı mı. 4 tekeri var diye bütün arabalar birbirinin kopyası o zaman. adamlar 24 saat rüzgar tünelinde çalışıyorlar, cfd analizleri falan yapıyorlar boşa para harcamak için. yoksa burna bak aynı mp4 20. hele bi geri dönün sauber C25 in burnuna bakın o zaman. bu burun onun 3 sene boyunca evrimleşmesi ile elde edilen bi tasarım. ki adamalar bakıp koplyalasa ne olacak yani. formula 1 zaten böyle ilerliyor.bütün araçlar niye aynı gözüküyor sanıyorsunuz. biri buluyor diğeri arkasından gidiyor. şu an formula 1 araçlarının kullandığı bir çok şeyi lotus buldu. o zaman herkes lotustan arakladı herşeyi diyelim öyle mi. 🙂
    araca gelirsek sadece arka kanat hakkında bişi diyeyim. geçen yıl ki kanadın aynısını takmışlar. muhtemelen sezon açılışına yakın yeni bi arka kanat tasarımı gün ışığına çıkacaktır.

  12. flying turtles avatarı
    flying turtles

    Oldukça beğendim.. Umarım hızıyla da şampiyonaya renk katar. Tebrikler BMW'e oldukça iyi iş..

  13. he bu arada o mclaren bmw karışımı lafını muhtemelen sıradan bi yorumcu yapmıştır ondaki göz ise bizdeki de göz yani.benzetenler bezetsin ama ben pek benzetemedim illa zorlama yaptığımda burun geçen seneki renonun burnunu andırıyo hafif okadr.ayrıca mp4-20 nin burnu kalın ve kısaydı F1.08 ise ince uzun.vega kardeşimde fotokopicilik nereye kadr demişin evet fotokopicileri 2007 de gördük.fotokopiden girme istersen böyle konulara çok başınız ağırır.

  14. Fatih Gülmez avatarı
    Fatih Gülmez

    Arkadaşlar Formula1 yeni bulunan bir teknolojinin başka takımlar tarafından da kullanılması çok normal. Zamanından beridir bu böyle ve böyle kalmaya devam edecek. Krenajı ilk defa Toro Rosso da gördüm sonra Ferrari geliştirdi şimdi herkes kullanıyor. Üç panyalı kanat yeni bir icad değil geçen sene ve daha önceden de farklı farklı takımlar bunu kullanıyordu. BMW'de panyaların arasında ki bağlantı noktasına bakıp kopyamı diyorsunuz. Kaldıki kanadın başka hiçbir tarafı mclarene benzemiyor. Boynuzlar ve balık sırtı zaten daha önceden kullanılıyordu. Yeni aracın arka tarafında bu kadar farklılık varken nasıl kopyacı damgası vuruyorsunuz helal olsun.

  15. massathebest avatarı

    ön kanat yapısı agresiflikten çok bayağı kaba bir görüntüye bürünmüş. bence estetik değil. pist üstü performansının başarılı olmasını istediğim, sevdiğim takımlardan biri bmw-sauber..

  16. yeni aracın incelemesini bi okuyun bakayım mclaren-bmw karışımı diyor..ve arkadaşıma katılıyorum araç bu haliyle 2005 model mp4-20 ye çok benziyor..

  17. gerçekten görünüş olarak oldukça agresif bi araba.umarım hızıda aynı derecede etkileyici olur benim için.takım lansmanda oldukça iyimser konuştu umarım kazanan bi araç olur bu.ayrıca mclarencilere de değinmeden edemeyeceğim.arabaya BMW nin mclaren arabası demişinizya pes yani.burun başta olmak üzere her tarafına baktım ettim bi ben benzetemedim heralde.burundaki kırmızı çizgide çok uzun zamandır BMW de vardı mclarenden filan alıntı deil yani rahat olun.heratarafta kanat olmuş araç uçak gibi 😀 neyse umarım mücadeleci olurda güzel bi sezon izleriz.

  18. Mc_LaReN_MeRcEdEs avatarı
    Mc_LaReN_MeRcEdEs

    walla ne diyim bmw çok şaşırttı beni aracın görünüşü güzel tabiki çirkin olması için bi neden yok çünkü aracın nerdeyse %70 i kopya bu kadarda olmaz pes walla.balık sırtı motor kapağı-tekerlek krenajları-boynuzlar-3 planyalı kanat-aracın burnundan sidepod kısmının bitimine kadar gelen kırmızı renkler v.s. bmw gibi büyük bir firmanın değişik çizgileri yakalaması lazımdı olmamış gene …

  19. McLarenci arkadaşlarım bişeyi gözden kaçırmışsınız, lastikler ne kadarda McLareninkilere benziyor aaa üstünde de Bridgestone yazıyor bu kadar da olmazki pes vallahi :))))

  20. yaw arkadasım bu aracın burnunun mp4-20 ile ne alaksı var göz var izan var!

  21. arkadaşlar boşa sevin meyin bekleyin renault geliyor hemde fize gibi adamlarda hem pilot hemde araba var fernando alonso ile yine şampiyon olcak inşallah RENAULT 2005_2006 DÜNYA ŞAMPİYONU

  22. arkadaşım işrenkte önde degil motorda vede pilotta sen arababın önüne bakmışsın birde motor kısmına bak

  23. Ertan Akkaş avatarı

    Valla ne bilim bana o kadar güzel görünmedi ama renkler ve zevkler farklıdır. Güzel olan tek yeri var oda aracın önden görünümü hele birde beyaz kırmızı ve mavi renleriyle daha güzel görüküyor ama hızlı olduğu konusunda birşey diyemem zira Ferrari ve McLareni yakalamk kolay değil…

  24. estetik.mclaren için söylediğimi onlar için de söyleyeceğim hızlı mı acaba…

  25. the_bmw_bmw avatarı

    araç tanılanlar arasında en güzeli yeni tasarım çok hoşuma gitti.

  26. Wiking boynuzlar super 🙂

  27. ya arkadaş mp4-20 nin aynısı ya şu ön burundan görünümüne bakın ya …bmw de bir tasarımıda kendim buldum yaptım desin ya kendine özgü birşeyler olsun araçta..nereye kadar bu fotokopicilik…

  28. Şimdiye kadar tanıtılan en güzel araç

  29. araç çok güzel, bana çok estetik geldi ilk bakışta.

  30. R.SCHUMACHER avatarı

    Gerçekten güzel bir arac ortaya cıkarmışlar performans olarakta iyibir arac olur ve sezon içerisinde rakiplerini zorlar sırada reno kaldı rakiplerini zorlayacagını düşündüğüm ama arkadaşlar sürekli birşeyleri 2 dev marka ile kıyaslamayın şurası şuna benzemiş fln die o kırmızı şerit bmwde sürekli vardı mclren ön kanadıda daha agresif duruyor bu kürek gibi 😀 Güzel bir arac performansıda iyi olur umarım bu arada testlerdeki zamanları bilen varmı …

  31. abdullah çelik avatarı
    abdullah çelik

    arka tekerin önünde bulunan kanat dizisinde bulunan dikey kanat üzerinde aşağıya doğru düşen ekli bir kanat var 😀

  32. Fatih Gülmez avatarı
    Fatih Gülmez

    TRF1 farkıyla izlediniz :p

    Araç benimde hoşuma gitti burun kısmı çok agresif duruyor. BMW nin eski 7 serisini andırıyor biraz 😀 ekstra yeni kanatlar nasıl etki yapacak hep beraber göreceğiz. Umarım F1.08 zaferi hakeder.

  33. Ayak üstü izleyebildim ama epey değişmiş araç, arka kanat eski ama belki yenisini teste çıkınca takarlar, tüm bimmerlere hayırlı olsun.

  34. geçen seneki araca benzemiyor ama MP4-20 nin bmw versiyonu olmuş…burun üzerinden kokpite giden kırmızı boyada bir yerden tanıdık geliyor..

  35. baya degismis arac gecen yilki kullanilan f1 07 ile alakasi kalmamis , bakalim neler yapicak

  36. KiMi Matias İce Man avatarı
    KiMi Matias İce Man

    araç gerçekten göz alıcı banada ilk olarak burnu degişmiş geldi ancak degişek bir çok yönüde var.kenerajlar bmw de yoktu sanırım o eklnmiş varda var yani :)araç güzel kırmızıda gitmiş yani

  37. bu araç görünüm olarak ferrari ve mclareni 5 e katlar bence. inşallah performans olarakta iyi olur. ve ilk defa bi lansmanı dünya ile aynı anda izliyoruz 🙂

  38. abdullah çelik avatarı
    abdullah çelik

    aracın burnu değişmişte 😀 bi büyük reismleri görelim. heidfeld saat 3te piste çıkacak sanırım

  39. evet tr saaziyle saat 12 45 te oluyor yaniii

  40. abdullah çelik avatarı
    abdullah çelik

    saat 1de yayınlanacağı söyleniyor

  41. mclaren fan avatarı

    site 12:00 de diyor yani bizde 13.00 de başlar..

  42. ya burda bmw tv de saat 11 45 diye geciyor ama bilmiyorum ne zaman tam olarak

  43. BMW sitesinde saat 12:00 diyordu.ama tabii bide zaman farkı var.bence belli aralıklarla açın.muhtemeln saat 1 gibi yayın başlar ..

  44. KiMi Matias İce Man avatarı
    KiMi Matias İce Man

    yaww saat tam olarak kaçta tanıtılıcak araç sürekli aynı reklam geçip duruo belli bir saat verirseniz o zaman açarız boşu boşuna beklemeyelim

  45. fernando-alonso-diaz avatarı
    fernando-alonso-diaz

    saat kaçta tanıtılacak araba ?

  46. civciv çıkacak,kuş çıkacak :):) hadi hayırlısı..

  47. ya ortunun altinda bile manyak bir arac oldugu belli oluyor ,,,, hadi hayirlisi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir