Vatanen, FIA İçin Yeni Bir Dönem İstiyor

yazar:

kategori:

Ari Vatanen bu yılın ardından eğer FIA başkanlık seçimini kazanırsa sporun geleceğini korumak için Formula 1 takımlarıyla yeni bir birlik oluşturmak istediğini söyledi.

Eski dünya ralli şampiyonu cuma günü yaptığı açıklamada bu yılın ardından FIA başkanlığına aday olduğunu açıklamıştı. Vattanen sporu birarada tutmak için FIA’nın takımlarla daha iyi çalışmaya başlamasının zamanının geldiğini düşünüyor.

” Geçmiş iki yılda orta bir noktada olmaktan çok savaş içerisinde olduğumuz doğru. Basitçe şunu öyleyebilirimki (amacım) barış sağlamak istiyorum ve sonuçta birlik içinde olmak. Mümkün olduğunca basit. Gereksiz şeyleri karmaşık hale getirmeyeceğiz. Kişilerin egolarının olduğu bir yer ya da onur mücadelesinin, buna benzer bir şey için savaş verilen bir yer olamaz, sporumuzun geleceği göz önüne alınmalı.”

” F1 pistleriyle (şampiyonadan ayrılmak) bu paralel, eğer bu gerçekleşirse FIA’nın sonu olacağını biliyoruz ve herkes buna paralel pistleri de kaybedebilir. Sağduyulu olmaya başlamak için on birinci saat ve belki de biraz alçakgönllü veya bağışlayıcı olmak kötü olmayacaktır.”

” Üreticiler, doğru olanı yapacaklarını söylüyor fakat onlar için makul çalışma ortamı yaratmazsak gelip giderler. İşlerin doğru yürümesi onların sorumluluğunda ve bunu bu sporda yapamazlarsa pazarlama ücretini başka bir yerde kullanacaklar. Sporumuzun içindeki günlük hayat hiçbir şey fakat son zamanlarda olduğu gibi mücadeleler var ve onların yapacakları daha iyi işler var. Bu yüzden onların sporda kalacağından emin olmamız gerekiyor.”

Vatanen Almanya Grand Prix’i sırala turlarından önce takım patronu Frank Williams ile görüştü ve gelecek hakkındaki planrını anlatmak için bu tip görüşmeleri diğer takım patronlarıyla da haftasonu boyunca gerçekleştirecek.

Cumartesi günü Vatanen ayrıca FIA üyesi bazı kuruşların içlerinde etkili role sahip Amerikan Otomobil Birliği’nin de bulunduğu üyelerin desteğini aldığı gelen haberler arasında.

Vatanen ayrıca şu anki FIA patronu Max Mosley ve eski Ferrari takım patronu Jean Todt’un rakipleri olacağı konusunda net bir fikir sahibi değil.

” Eğer Max Mosley yerinde kalırsa anladığım kadarıyla Jean Todt’un için bir yer olmayacak. Eğer Max Mosley görevine devam etmezse belki Jean şapkasını askıya asacak fakat ne olacağını göreceğiz. Fakat nereye gitmek istediğimi biliyorum ve ilgilendiğim şey bu. Sağa ya da sola bakmıyorum.”

Vatanen ayrıca başkan seçilmesi halinde yapacağı ilk işin oylama sisteminde değişikliğe gitmek olduğunu söyledi ve resmi takımlardan 22 kişinin oluşturduğu ‘kabine’ sistemini yürürlükten çıkaracağını dile getirdi.

” Elbetteki sistem şu anki başkanı korumaya yönelik yapılmış ve eğer bir gün ben bu işin başına geçersem, yapacağım ilk şey bunu değiştirmek olacak böylece insanlar şu andaki durumdan daha kolay bir şekilde benden kurtulabilecekler.

” Bunun hakkında endişelenmiyorum çünkü yeni bir başlangıç için, FIA ailesiyle yeni bir anlaşmaya başlamak için yapılacak tek bir hareket var.”


Yorumlar

  1. Vatanen ile Jean Todt arasında derin bir bağ var. Şudur ki Peugeot ralli takımında şampiyonluk kazandığı zaman Vatanen, Jean Todt'da o Peugeot'ların patronuydu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir