Volkswagen, Red Bull Ağırlıklı 2015 Polo R WRC Aracını Tanıttı

yazar:

kategori:

Volkswagen, 2015 Dünya Ralli Şampiyonası’nda kullanılacak olan Polo R WRC aracını yeni görüntüsü ile tanıttı.

Bugün Wolsfburg’de tanıtılan 2015 aracı sadece yeni renkleriyle değil aynı zamanda teknik olarak da oldukça radikal bir araç olarak görülüyor. 2015 Polo R WRC aracında daha büyük arka kanatlar kullanılırken motor ve vites sisteminde önemli değişiklikler yapıldı.

Rakiplerinde olduğu gibi Volkswagen Polo R WRC’ye de hidrolikle çalışan pedal vites sistemi dahil edildi.

Volkswagen, gelecek hafta sonu ilk defa yarışacak olan yeni Polo R WRC’nin son 2 senede kullanılan araca göre % 75 farklı bir araç olduğunu söylüyor.

Aracın yeni görüntüsünde Red Bull sponsorluğuna ait logolar daha fazla yer kaplıyor ve aracın ön tarafı geçen seneki beyaza kıyasla Red Bull laciverti ile boyanmış durumda.

Volkswagen gelecek sene de Sebastien Ogier, Jari-Matti Latvala ve Andreas Mikkelsen  ile mücadele edecek. Ogier ve Latvala yeni aracı kullanacak ancak Mikkelsen Portekiz Rallisi’ne kadar muhtemelen eski araçla mücadele edecek.

 

2015-vw-polo-r-wrc (1) 2015-vw-polo-r-wrc (2) 2015-vw-polo-r-wrc (3) 2015-vw-polo-r-wrc (4) 2015-vw-polo-r-wrc (5) 2015-vw-polo-r-wrc (6)

 


Yorumlar

“Volkswagen, Red Bull Ağırlıklı 2015 Polo R WRC Aracını Tanıttı” için 2 yanıt

  1. çoktan kapmıştı ki yanlış hatırlamıyorsam. Loebden sonra Citroen ve Red Bull ayrılmıştı diye hatırlıyorum. ama birliktelikleri büyümüş gibi. Bu geleceğe dair bir işaret olabilir 😉

  2. Michael and Ralf avatarı
    Michael and Ralf

    vw red bull u citroen den kapmis gibi gorunuyo

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir