BMW Müşteri Motorları Sağlamaya Hazır

yazar:

kategori:

Motorsporları şefi Mario Theissen, BMW’nin diğer Formula 1 takımlarına müşteri motoru sağlamak konusu üzerinde düşünmek için hazır olduğunu söyledi.

Alman üretici 2006 sezonundan itibaren Sauber takımı kendi adına yarışma kararı almadan önce, 2000 – 2005 yılları arasında Williams takımına motor sağlamıştı.

Şu anda ise Mario Theissen fırsat doğması halinde diğer takımlara motor sağlayabilecek pozisyonda olduklarını söylüyor.

BMW’nin yeni aracının Münih’teki lansmanında konuşan Theissen: " Evet, geçen seneden bu yana bunu yapabilecek pozisyondayız. Çünkü yeni yönetmelikler altında neye ihtiyacımız olduğu konusunda kapasitemizin üzerindeyiz. Diğer taraftan benim görüşüme göre en az bir yıl bağımsız takımlar sadece yeni motor satın almayacak fakat bütün güce sahip olmak, elektronik ve dataların saklanması içeren KERS sistemini de kapsıyor. Bu yüzden daha büyük bir iş haline gelecek ve benim düşüncem bu yönde ilerlemek mantıklı geliyor."

" Eğer bu yönde bir yaklaşım sergileyeceksek ve uygun olursa bunu yapmayı hayal edebilirim."

Bunun yanı sıra takımı ve pilotları hakkında da konuşan BMW motorsporları şefi Mario Theissen, yakın geçmişe kadar Formula 1’de henüz gaibiyet sevinci yaşamamış olmalarına rağmen pilotlarının bu sezon kazanmak için mücadele edebilecek düzeyde olduklarından emin olduğunu söyledi.

Nick Heidfeld ve Robert Kubica griddeki sadece dört pilot çiftinten Formula 2’de yarış kazanamayın ikili olmasına rağmen Theissen takımının ilk kez yarış kazanmak istemesindeki hırsına bir engel oluşturacağını düşünmüyor.

" Bence en azından Nick oldukça iyi deneyim kazandı belki de diğer pilotlarının bazılarından daha fazla. Kesinlikle hiçbir sebep göremiyorum. Neden kazanamasın ki ve araç hazır olduğunda kazanmak adına mücadele ettiğinde neden başarılı olamazsın ki."

Her ne kadar BMW Sauber bu sezon ilk galibiyeti için hazır olduğunu düşünse de, Theissen 2009 yılına kadar şampiyonluk yolunda mücadele edebilecekleri konusunda konuşmanın çok erken olduğunu dile getirdi.

" Bence çok erken olacak." bu sezon şampiyonluk için mücadele etmek konusunda konuşan
Theissen sözlerine şöyle devam etti: " Aracımızın diğer takımlarla (Ferrari ve McLaren) eş değer zamanlar elde edebilecek imkanları pilotlarımıza sunmasını umuyorum. Bunun anlamı sonrasında kesinlikle yarışlarda üst sıralar için mücadele eden bir takım oluruz."

" Fakat takım gibi ben de hala gerçekten yeteri kadar kararlı ve hazır olmak için bütün sezon boyunca aynı hırsla çalışmamız gerekiyor ve bu bir başka yıl daha demek."

Theissen ayrıca takımının Fernando Alonso’yu elde etmek için çabalama konusunda herhangi bir pişmanlığının olmadığını sözlerine ekledi.

" Elbette kazanmak istiyoruz. Fakat arac hazır olduğunda pilotlarımızın kazanacakları konusunda kendimden eminim. Fernando Alonso ile hiçbir zaman görüşmede bulunmadık."


Yorumlar

  1. ayağı yere basan açıklamalar adamlar hakikaten sindire sindire geliyorlar inanıyorumki bu sezon olmasa da önümüzdeki sezon kafaya oynayacak bu takım:)))ayrıca 2000-2002 yılları arsında williamsa verdikleri motoru unutmadık daha…hakikaten ferrariye iyi kafa tutmuştu o dönem BMW-Williams şimdi kendi şase ve motoruyla neden olmasın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir