"Webber'in Kazanmasına İzin Vermek Hataydı"

yazar:

kategori:

Ralf Schumacher’e göre Red Bull Almanya GP’de Sebastian Vettel’i 1 numaralı pilot olarak atamadığı için hata yaptı.

Bild’e konuşan Ralf Schumacher ” Red Bull’da takım emri yok.”

“Ancak dünya şampiyonluğu için mücadele eden bir takımda, bu bir hatadır. Sebastian daha güçlü bir sürücü ve o alabileceği tüm puanları almalı.”

“Diğer taraftan bu Webber’in uzun kariyerindeki ilk galibiyeti oldu ve takım ondan bu galibiyeti almadı. Sportif olarak bu doğru ancak şampiyonluk bakımından bu hataydı.” dedi.


Yorumlar

  1. umutntm sünger avatarı
    umutntm sünger

    Ralfe hak vermeyenler formula 1 i pek yakından takip etmiyor sanırım . Bazı arkadaşlar gerçeği fark etmiş son iki sezondan örnek veriyor. Haklılar. Şampiyonun 1 puanla belirlenebildiği bir organizasyonda 1.- 2.pilot ayrımının doğru olmadığını söyleyenler bence hala geçtiğimiz sezon ve önceki sezon ne olduğunu anlayamamışlar Massa kaç puan farkla şampiyonluğu kaçırdı bir bakın, önceki sezon kimi kaç puan farkla şampiyon oldu ya da hamilton kaç puan farkla şampiyonluğu kaçırdı ? bakın. Herşey kabak gibi ortadayken bu konuyu tartışmamaız da saçmalık. Bir takım pilotlar şampiyonluğuna önem vermiyorsa buyursun eşit eşit kapıştırsın sonra da mclaren gibi iki pilotu da 1 puanla şampiyonluğu kaçırsın.
    Sonuç olarak bir takımda özellikle şampiyon pilot çıkarması muhtemel bir takımda 1. pilot belirlenmelidir. Tabiki bu, pilotların performanslarına göre yapılmalıdır isme göre değil .
    Ve 2. pilotluk işi çok da fazla abartılmamalı pilotun bir kere de olsa birinci olmasına izin verilmelidir bana göre Mümkünse bu sayı daha yukarıya çekilmelidir ama vettel , button un 21 puan gerisindeyken bu saçmalık olur.

  2. sinan aziz arkadaş hamıltonun alonso yu geçtiği felan yok alonso başına gelen tahlıhsızlıklere rağmen aynı puanla bıtırdı fransada vıtes kutusu sıralamalarda geçişin zor olduğu bir pist japonyadakı olay malum kı orda 7. idi pite gırmıştı onundekıler girdiğinde ıkıncılığe yukselecektı zaten 2 puan bıle yeterlı ıdı şampıyonluk için nese ben vettelı daha çok severim ama webber ı desteklıyorum bu çekişmede

  3. R.SCHUMACHER  avatarı

    doğru söze ne hacet 1 puanın bile şampiyonluğu belirlediği bir seride bu bir rikstir + redbull vettel i elinde tutmak istiyorsa bunu yapmak zorunun da çünkü çocuk fazlası ile yetenekli ve şuanda herkez biliyor ki bütün büyük takımlar onu kendisinde istiyor bu bi altın bileziktir sen onu çıkartı gümüş takarsan hatadır çünkü altın kadar değeri yoktur.

  4. Redbullda değil ama BrawnGP'de takım Button için takım emri uygulansa iyi olacak…

  5. Ralf önce kendi evinin önünü temizlesin – anlayana- Bir Vettel taraftarı olarak eğer Vettel şampiyon olacaksa dürüst ve adil şekilde Webber'i yenerek şampiyon olmalı. Eğer bir pilot takım emrine muhtaç bir şekilde şampiyon olacaksa hiç olmasın. Bakın McLaren' e evet ben Ferrari taraftarıyım, takımlarda, ancak 2007 de Hamilton Alonsoyu kimse beklememesine rağmen yenmeyi başardı- ha evet tam olarak yenmek diyemeyiz zira Alonso da büyük pilottur- Ve bu şekilde insanlar ona saygı duydular, şimdi de değişmemiştir. Belki konu dışı bir yorrum olacak ama ben gelecek senelerde Hamilton, Vettel, Alonso, Massa en az böyle 4 pilotun şampiyonluk için çekişeceği ve hakedenin kazanan olduğu Formula 1 i görmek istiyorum .Umarım gerçekleşir, çünkü Formula 1 1992 İngiltere GP sidir; ya da 1996 İspanya 1990 Brezilya ya da 1993 Donington Park .ya da başka açıdan bakarsan2000 Belçika GP si 2005 Japonya GP sidir.Ve
    tabii ki 2008 Breziya Gp sinin son 2 buçuk turudur. 2002 Avusturya' da ne olduğunu unutmadık. Schumacher in takım emrine gerek yoktu şampiyon olması için. Öyle olduğu için -ne yazıkki- bir Senna nın yanında adını Senna kadar net söylemiyorum. Neyse Ralf kendi işine bak.

  6. saçma… webber de en az vettel kadar hızlı bir pilot. kendini kanıtladı. aldığı cezaya rağmen 10 sn den fazla bir farkla yarışı kazandı…

  7. tamam belki haklı da adam uçuyor dur yavaşla mı denicek ya.. webbberi sevmem ama yerine koyun kendinizi bir kere de..

  8. oldu başka emrin var mı bırakın bu işleri tbrlerr markkk sen kazanmaya devam et ..

  9. Webber birinci pilot olsun ve şampiyon olsun. Vettel şampiyonluk sevincini daha çok yaşar ve böyle güzel arabaları daha çok kullanır. Ama Webber'in şansı yok o kadar.

    Vettel Webber çekişmesinde Webber'İn yanındayım.

  10. burak bocek avatarı

    Açıklama aptalca değil.İlk önce birilerinin fikirlerine bu kadar kolay hakaret etmeyin.O yarışı zaten Webber hak etti ve kimse alamazdı elinden.Takımda 1.2.pilot ayırımı çok belli olmasada bir pilot muhakkak daha çok yoğunlaşarak başarı sağlanabilir.Eşitlik olması güzel ve takımda bazen diğer pilotta yarış kazanıcak.Ancak o kadar fark varken yarışı mahvedicek bir görüntü çok çirin olurdu.Zaten artık bu yasak ve yarışlarda ve sadece pilotlar arası yardımlaşma olarak gösterilebilir.Aynen doğru 1 puan bile çok önemli ancak katılmadığım nokta Webber'in kazanmasını engellemek.Bu çok çirkin olur.

  11. çok aptalca bir açıklama olmuş webber her türlü hakketmişti galibiyeti hangi takım bu kadar üstün giden bir pilotuna bu durumda takım arkadaşına geçilmesini söyleyebilirdi ki? Bükemediğin bileği öpeceksin..

  12. Ralf kardeşim onun içindir ki sen artık yarışmıyorsun ama Webber yarışıyor.Boşuna burada vatandaşın diye Vetteli savunma.Webber pitten geçme cezasına rağmen yarışı hem Vetteli hemde Brawnı eze eze yarışı kazanmıştır.Dolayısıyle bükemediğin bileğide öpmesini bileceksin.Zaten senin açıklamalarını ciddiye alıp burada yorum yapmak bile büyük hata bence,sen kimsinki.

  13. ralf haklı. şampiyonluk yolunda 1 puanın bile ne kadar önemli olduğunu son 2 sene gördük. ama ben vettel ya da webber olsun demiyorum. takımın 1. pilotunu ataması bence de önemli. bir de bunu en iyi uygulayan takımlardan birisi de renault..

  14. ralf nekadar aptalca konusmussun sen senın gıbıler ıkncı pılot olmaya mahkumdur herzmn abin gıbı olamadysan bu senın zıhnyetınden kaynaklanyr sebestienden her tur 0.6 0.7 sanıye hızlıydı yavaslayıp yolmu vercek bukadar kıtmısın sen 2.5 puanlk farklamı sebestien marktan üstün nekadar aptalca bı acıklama ya

  15. illaha ortalığı karıştıracaksın ya Ralf
    Takım emri yoksa yok bunu Horner bilir..
    Sen değil Webber şu anda Vettel'den istikrarlı ve aralarında 2.5 mu o civar bir puan farkı var 2 sinede şans tanıyacaktır redbull ama webber'in istikrarı olmasaydı takım emri olabilirdi…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir