Williams FW37 Teknik Analiz ve 3D Video

Williams takımı, 2015 F1 aracı FW37’ye ait 2 boyutlu bilgisayar çizimlerini yayınlayan ve böylece yeni aracını tanıtan ilk takım oldu.

Geçen sene burunda daha uzun bir çıkıntıya sahip olan takım, bu seneki kurallar kapsamında hava akışını en minimum seviyede tutmaya çalışmış.

Burunda küçük bir çıkıntıya sahip olan Williams FW37’de kurallar dahilinde izin verilen minimum paketlemeyi başarılmış. Öyle olunca burun daha kısa ve kenarları daha köşeli bir burun ortaya çıkmış.

Burundaki çıkıntı kurallarda belirtildiği gibi minimum seviyeye kadar indirildiği için burun ön kanattan mümkün olduğu kadar geride tutulmuş ve aracın altına mümkün olduğu kadar fazla hava akışı girmesi hedeflenmiş.

1743718_1127932010555238_7033273139433401539_n

Bu kadar kısa bir burun olması kaza testinin daha zorlu geçmesine neden oluyor. Takımların hepsinin kuralları bu şekilde yorumlayarak minimum yükseklikte burunla kaza testinden geçebilecek kaynağa sahip olacağı beklenmiyor.

Yeni kurallar sadece burun tasarımını değil, aynı zamanda arka tarafta şasiyi de etkilemiş çünkü burnun arkasında yüksek bir sırt bölgesi oluşmuş. Bu yüzden Williams süspansiyon kollarını mümkün olduğu kadar yükseğe almaya çalışmış. Süspansiyon kolu neredeyse monokokun üstünden bağlanmış.

Aracın kanatlarında geçen sene ile büyük benzerlikler olsa da bunların ilk testlerde ve yarışta değişmesi bekleniyor.

 

Takla barı civarında yeni bir soğutma kanalı açıldığı görülüyor. Bununla ERS’nin soğutulacağı düşünülüyor. Bunun dışında sidepodlarda daha küçük hava girişleri var.

Sidepodun alt tarafı yine kesik şekli korurken sidepodun arkasında Mercedes motorunun yine çok dar bir şekilde paketlendiği görülüyor.

Geçen sene Williams’ın takla barı bölümünde soğutma kanalları vardı ancak sidepodlardaki girişin küçülmesinin yanında yukarıdaki kanallar da kaybolmuş.

Karoserin altında yapılan değişiklikler konusunda henüz bir açıklama yok. Takım Mercedes motoru kullanmaya devam edecek ve vites kutusu yine Williams’a ait olacak.

Williams FW37 geçen seneki araca göre radikal değişikliklere sahip değil gibi görünüyor ancak geçen seneki performansa bakılırsa Williams’ın daha geleneksel yaklaşıma sahip olması oldukça normal.

https://www.youtube.com/watch?v=YHLferIuVXA&feature=youtu.be


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir