Ve Sonunda Bourdais Ayrılığı Doğrulandı

yazar:

kategori:

Scuderia Toro Rosso, resmi olarak Sebastien Bourdais’in takımdan ayrıldığını ve Macaristan’da olmayacağını doğruladı.

Takım patronu Franz Tost, pilotları ile ilişkilerin beklenen sonucu vermediğini ve bu yüzden Bourdais’in değiştirildiğini söyledi.

Tost “Sebastien’ın 2. senesinde ilişki beklediğimiz gibi olmadı ve bu yüzden şampiyonanın sıradaki yarışı Macaristan’da onu değiştirmeye karar verdik.” dedi.

Bourdais Toro Rosso ile geçtiğimiz sene Formula 1’e merhaba dedi ve sezonu 5 puan ile 17. sırada tamamladı.

Bu sene ise Bourdais çaylak takım arkadaşı Buemi karşısında zorlandı ve 9 yarışın 7’sinde geride kaldı.

Bourdais bu sezon içerisinde değişen ilk pilot olacak. Takımın yeni pilotunu resmi olarak bir süre sonra duyurması bekleniyor.

Bourdais’in yerine İspanyol Jaime Alguersuari’nin geçeceği tahmin ediliyor ve bu olursa Alguersuari Formula 1’in en genç sürücüsü olacak.


Yorumlar

  1. Kendini gösteremedi ve en iyi olan şeyi yaptılar.Aynı sekilde Renault da bunu yapmalı diyorum sezon ortası sezon sonu farketmez yerlerine gelecek yeni pilotlar muhtemelen bunlardan daha iyi performans segileyecektir çünkü ellerinde ki fırsatları değerlendiremeyenlerin yerine gelenler bu hatayı bir kez daha tekrarlamayacaklardır bu da doğal olarak takımlara eksta kazanç ve puan olarak dönebilir acımasız F1 dünyası işte…

  2. elif çivici avatarı

    Hayırlı olsun sezon ortasında pek saglıklı olmadı bence

  3. Renaulttanda aynı yönde açıklama bekliyorum artık.

  4. Yeni Gelen Pilotları Vardı İtalyan O Yarışıcak.

  5. Vitantonio Liuzzi yarışsın Macaristandan itibaren…

  6. Bourdaisi gördükçe aklıma hep Spooks dizisinde Ajan Adam vardı o gelirdi:D güle güle Bourdais sana sıra nelsonda artık.

  7. str hatamı yapıyor acaba demekle beraber genc sürücüleri f1 e kazandrmayı sonuna kadar desteklıyorum bravo STR gridin suanda en yavas konumundakı takımı bile yarıs performansını begenmedıgı surucuyu degstrblyr renault ve williamsa da ornek olmalı bnce nakajima ve piquetin f1 de yeri yok

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir