Mercedes: Red Bull Geri Dönecektir

yazar:

kategori:

Mercedes Red Bull’un 2015’te tekrar ciddi bir tehdit olmasını beklerken, bunun yine de biraz zaman alabileceğini düşünüyor.

Baskın 2014 sezonundan sonra Mercedes bu sezon daha da başarılı olabileceğinden emin, ancak rakiplerinin de kendilerini zorlayabileceği ihtimalini reddetmiyor.

Niki Lauda: “Red Bull tam orada olacak, ancak soru ne kadar ileri gidebilecekleri. Şu an Ferrari hakkında çok az bilgi var ve McLaren-Honda zorlu bir yıl geçirecektir.”

“Mercedes AMG elbette harika bir durumda, ancak diğer herkesin yapdığı gibi herşeyi geliştirmek istiyoruz. Performans farklarının netleşmesi için ilk üç yarışın sonunu beklememiz gerektiğini öneriyorum.”

“Brackley ve Brixworth’deki herkes şu an oldukça yoğun çalışıyor, ancak herşey takvime uygun ilerliyor.”

“Anlam veremediğim tek şey üç testi de tekrar İspanya’da yapmamız ve Bahreyn gibi sıcaklık ve hava durumu olarak Melbourne’e hazırlık olabilecek bir yerde olmayacak olmamız.”


Yorumlar

“Mercedes: Red Bull Geri Dönecektir” için 21 yanıt

  1. Alonso.ElNano #ForzaJules avatarı
    Alonso.ElNano #ForzaJules

    Mercedes her şeyiyle mükemmel olabilir ama Red Bull onlardan daha mükemmel…

    Geçen sezon başında Renault dolayısıyla Red Bull çuvalladı diye ”F1 artık aero sporu değil” ”Artık sadece aero’la kazanılmayacak” gibi boş muhabbetler yaptım(tık) ama F1 hala aero sporu. Uzun süre F1’i domine etmiş bir takım normalde ilk kural değişikliklerinden sonra bir şekilde bocalar ve geriye düşer, eskisi galibiyetleri sıralayamaz ama Red Bull o b*k gibi motora rağmen 1 ay gibi kısa bir sürede sıfır noktasından podyuma kadar yükselmeyi başardı. Sonrasında da en beklemeyen yerlerde 3 tane galibiyet aldılar. İtalya gibi tamamı düzlüklerden oluşan bir yerde o b*k gibi motorla Mercedes motorlu takımların önünde 5 ve 6 olabildiler. Adamlar öyle bir şasi yapmış ki en çıkılmaz yerlerde bile rakiplerini geride bırakabiliyolar. O yüzden diyorum ki; Red Bull şu an ki takımların hepsinden daha mükemmel. Eğer ”başarılı olmazsak gideriz” modundan çıkarlarsa F1 tarihinin en büyük takımlarından olucaklar. Umarım yarışmaya ve yarıştırmaya yeteri önemi verirler ve hep F1’de kalırlar.

    1. Furkan Özcan avatarı
      Furkan Özcan

      Sonuna kadar katılıyorum.

    2. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
      Schumi Nerde Ben Orda

      1 ayda sıfırdan başladı noldu ? Mercedes AMG F1’in önünde bitirdimi ? italya’da geçbildimi ? kanada’da ve belçikada mercedes hediye etti.macaristan’da hadi kazandı diyelim.Mercedes takımı şuan griddeki en iyi takım şasi olarakda motor olarakda en iyisi eğer dikkat ettiysen viraja giriş çıkış hızlarına bakarak bunu görebilirsin hemen hemen her yarış Mercedes bu konudada en iyisi.Aero olarak virajlarda Red Bull’dan daha yüksek süratlerde dönebiliyor.Red Bull tabiki Ferrari’nin senelerdir yapamadığını bir kaç ayda yaptı testlerde tur tamamlayamayan araç öyle böyle ilk yarışta podyuma çıktı (hamilton yarış dışı) yinede büyük başarıydı rbr’nin 2014 sezonunda yaptıkları.

      1. Alonso.ElNano #ForzaJules avatarı
        Alonso.ElNano #ForzaJules

        Aşağıyada yazdım, rakiplerinizle mücadele edebilmek için iyi bir güç ünitesine sahip olmanız lazım ve Red Bull tüm sezon boyunca buna sahip değildi. Haliyle Mercedes’in rakiplerine göre çok daha iyi bir güç ünitesi olduğu için Red Bull, Mercedes’le direkt bir mücadeleye giremedi.

        Sanırım bu sezon başlarında Aldo Costa’nın ”şasimiz Red Bull’un şasisine yakın bir seviyede ve Ferrari hemen arkamızdan geliyor” gibi bir açıklaması olmuştu. Bu bir çok şeyi özetliyor.

    3. Helal be sana özelliklede redbulla adamlar motor kullanmadan 4 sampiyonluk 2014 de 3birincilik. renault kimki . redbullun aracinda bir sponsor

      1. Alonso.ElNano #ForzaJules avatarı
        Alonso.ElNano #ForzaJules

        Renault daha önce ki dönemlerde başarılı olmuş olabilir ama biz şu anı konuşuyoruz ve dediğim gibi Renault bu sezon motor konusunda çok kötü bir şekilde sınıfta kaldı. İster kabul edin, ister kabul etmeyin ama durum bundan ibaret.

        1. bu sezon için konuşalım sen diyorsunki redbull çok b*k bir motorla üç galibiyet aldı. arkadaşlar renault bu seneki motoru okadarda kötüdeğildi yapmayın. mercedes takımı haricinde hiç bir mercedes motorlu araç birinci olmadı. ferrari öyle. anlatmak istediğim mercedes kadar çok iyi yapmasada bu seneki motoru okadarda fena değildi.

    4. Yavuz Renault motoru için kullandıgın b.ktan tabiri çok ağır olmamış mı ? Bu sonuçta ekip işi hatayı yapan’da sadece Renault değildi.Hatırlarsanız Kış testlerin de Newey aracın arkasını çok dar tasarlayıp motorun aşırı ısınmasına sebebiyet vermişti.Daha sonra alelacele testlerden ayrılıp aracın arkasını yeniden tasarlamıştı.

      1. Alonso.ElNano #ForzaJules avatarı
        Alonso.ElNano #ForzaJules

        Didem, aynı şeyi çekinmeden Ferrari motoru içinde söylerim. Hatta Ferrari için daha beterlerinide söylerimde neyse…

        Yani F1 elbette bir ekip işi ama herkesin kendine düşen sorumlulukları var. Red Bull’da senin dediğin hataları yapmış olabilir ama onlar bu hatalardan dönmeyi bildiler. Renault’sa üstün düşen görevleri yerine getirmedi. Ortaya Mercedes’in motoruna göre çok daha zayıf bir motor çıkardı. Bu araçlar sonuçta kendi kendilerine yürümüyor, iyi bir güç ünitesine ihtiyaçları var ve Red Bull buna sahip değildi. Sahip olsaydı, bugün daha farklı şeyler konuşuyo olabilirdik. Mesela Vettel’le Ricciardo’nun gelecek sezon nasıl bir takım arkadaşı olacakları gibi…

    5. Kesinlikle katılıyorum. Eğer Red Bull Mercedes motoru kullansaydı, Mercedes’in halini siz tahmin edin. Red Bull’u çok sevmiyorum ama yaptıkları işlere saygım sonsuz. 2014 kış testlerinden sonra harika bir geri dönüş gerçekleştirdiler.

    6. Red Bull o b*k gibi motora rağmen 1 ay gibi kısa bir sürede sıfır noktasından podyuma kadar yükselmeyi başardı.

      Bunu söylemekle çok ayıp etmişsin. Renault taraftarlarından gelen inanışlara göre geçen senenin Renault motoru en güçlü motormuş, ama aerodan ve şasi yapmaktan anlamayan Red Bull, Lotus ve Toro Rosso yüzünden geri kalınmışmış.

      Lütfen Renault’nun hakkını yemeyelim. Turbo gelsin diye yıllarca yırtınan, turbo motorlara geçileceğinin garantisini detaylarıyla birlikte herkesten önce almış olan bir üreticiden bahsediyoruz. En iyi motoru yapmama şansları yok. 😀

      1. Alonso.ElNano #ForzaJules avatarı
        Alonso.ElNano #ForzaJules

        😀

        1. Ama onlarin motor departmaninda az adam calisiyor.

          1. Alonso.ElNano #ForzaJules avatarı
            Alonso.ElNano #ForzaJules

            Daha fazla adam calistirmalarina engel olan var miydi ?

      2. Ya arkadaş nedir bu sizdeki Renault sıkıntısı, hazımsızlığı? Cosworth bile bu kadar eleştirilmedi. Evet, Renault bu sene kötü motor yaptı. Herkes kabul ediyor bunu. Evet, Renault motor departmanında Mercedes’e göre daha az eleman çalışıyor. Yalan mı? Daha fazla elaman çalıştırsın diyorsunuz. Bu klavye başında yazmak kadar kolay değil. Renault, Mercedes gibi lüks oto üreticisi değil. Mercedes’te b…k gibi para var. Yoksa tüm sıkıntı Renault gibi genel tüketici kitlesine yönelik üretim yapan bir üreticinin Mercedes ve Ferrari gibi lüks ve süper spor üreticileri ile aynı seride yarışması ve 11 F1 şampiyonluğu olması mı? Kusura bakmayın ama ben bu Renault düşmanlığını bir türlü anlamadım. 2010-2013 arasında Red Bull aerodinami ile kazandı (!), 2005-2006’da Ferrari ve Mercedes motor patlattı da Renault öyle şampiyon oldu. Bir de 1992-1997 arasındaki Williams-Renault şampiyonluklarına bir kulp takarsak tam olacak. Vurun Renault’a. Renault F1’de başardıklarının yarısını BMW-VW-Audi… yapsa yeri göğü inletirsiniz, Renault ağzıyla kuş tutsa nafile.

        1. Arkadaşları bilmem de, benim bir sıkıntım filan yok. Aksine alt serilere ve Formula E’ye verdiği destekten ötürü takdir ettiğim tek üreticidir.

          Buradaki muhabbetin sebebi Renault taraftarlarının bu sezon suçun büyük kısmını takımlara yıkmaya çalışmasıdır. Yıllardır Red Bull’un şampiyonluklarının motor yüzünden olduğu iddialarının üzerine bunlar binince, turbo motor gelsin bak öttürecez diye bağrıştıktan sonra ilk denemede çuvallamalarıyla birlikte alay etmek normal. Ferrari de batırdı mesela, onlar ayrı komedi zaten.

        2. Benim Renault ile ilgili hiç bir sorunum yok. Hatta Ferrari’den sonra en sevdiğim motor tedarikçisidir.

          Renault, 70’li yıllarda kullanılan turbo motorlarda gerçekten çok iyiydi. 1992-1997 arası şampiyonluklarda V12 veya V8 yerine kullandıkları V10 motor yine çok başarılıydı. 2005’teki Renault motoru Illmor-Mercedes’in yanında taş gibi sağlamdı. 2006’daki şampiyonlukta kütle amortisörün etkisinin olduğunu düşünüyorum ama o seneki Renault motoru yine çok iyiydi. Red Bull dönemindeki Renault motoru tüketim olarak iyiydi, tork dağılımı çok başarılıydı. Ama Renault’nun 2014’te fena halde çuvalladığını düşünüyorum. Tıpkı Ferrari gibi.

          1. Evet, bu sezon batırdılar. Doğru. Sizler için söylemiyorum ama bu sezon batırmaları geçmişteki başarılarını küçümsemeyi gerektirmez. 2010-2013 arasında en güçlü motor değildi. Ama bir motor için güç tek başına belirleyici değil. Bu sitede okuduk. Renault motorunun küçüklüğü, tüketiminin azlığı, çekişi, ebdye uyumluluğu Red Bull şampiyonluklarına katkı sağladı. Son 10 yılda çok güçlü motorlar üretip de yarış bile kazanamayan üreticiler de vardı. Sadece beygir gücüne bakıp motorlar hakkında karar veriyoruz. Tabi bu yazdıklarım 2014 öncesi için geçerli.

  2. Geçenlerde Hamilton’ın bir röportajını izliyordum nedense o da Williams’ı rakipten saymıyor sırasıyla Red Bull Ferrari Mclaren iyi olacaktır falan filan ondan sonra ayrıca Williams’da dedi Mercedes’in Williams’ın tekrar yükselişinde tahmin edilenden fazla payı var sanırım 2. takımları ilan edecekler neredeyse

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir