FIA Bianchi Hakkında Konuşan Streiff’i Mahkemeye Veriyor

yazar:

kategori:

FIA başkanı Jean Todt ve şef doktor Gerard Saillant eski Formula 1 pilotu Philippe Streiff’i Jules Bianchi’nin kazası hakkında konuştukları için mahkemeye vermeye hazırlanıyor.

Streiff Bianchi’nin Japonya GP’sindeki kazasını soruşturan panelin sonuçlarının olanlardan FIA’yı aklamak için düzenlendiğini iddia etmişti. Streiff’in bir radyo röportajında yayınlanan diğer yorumları Bianchi’nin sağlığı hakkındaydı ve bunların ailesini üzdüğü belirtildi.

FIA konu hakkında sert bir açıklama yaptı.

“FIA, başkanı Jean Todt ve FIA Tıp Komisyonu başkanı Gerard Saillant Philippe Streiff’in Jules Bianchi’nin sağlık durumu ile ilgili yaptığı son açıklamaları kaygı ile öğrenmiştir.”

“FIA, Jean Todt ve Gerard Saillant Philippe Straiff’in bu onur kırıcı yorumlarının tamamen asılsız ve kötü amaçlı olduğunu belirtmek zorunda kalmıştır.”

Konunun avukatlara iletildiği ve Streiff’in bu yorumlarının yayından kaldırılması ve ileride de tekrar etmemesi için mücadele edileceği belirtildi.

Streiff, 1989’da Brezilya’da bir F1 testi sırasında bir kaza geçirmiş ve tekerlekli sandalyeye mahkum kalmıştı.

Jules Bianchi ise kurtarma aracına çarpmasından dolayı oluşan yaralanmalarının sonucu olarak Fransa’da hastanede tutulmaya devam ediliyor.


Yorumlar

“FIA Bianchi Hakkında Konuşan Streiff’i Mahkemeye Veriyor” için 3 yanıt

  1. Düşünce özgürlüğü diye bir şey var kardeşim. Hoşunuza gitsin ya da gitmesin, adam ne düşündüğünü söyleyebilir. Böyle bir gerekçeyle mahkemeye başvurmalarına dahi izin verilmemesi lazım.

  2. Fia gerçekten kendine toz kondurmamak için elinden geleni yapıyor incelemeleri basınla paylaşmamış olması basına bilgi vermemesi de bunların yanlış birşeyler olduğunu gösteriyor sonuçta frene basıp basmadığı bile telemetrede görünüyor ve kayt ediliyorken neden basına bu bilgileri vermediler , aynı zamanda videolarda izledim çekme aracı sahadayken yeşil bayrak sallanıyordu mesela bu bir hata ve artık kazaların ardından sahaya kurtarma aracının çıkması sakıncalı olduğu bu kazayla birlikte anlaşılmış oldu korumalık arkasından vinç ile kaldırılmalı veya yarış bitene kadar beklenmeli veya tüm pistin tamamında sarı bayrak uyarısı olmalı ki daha erken farkedebilsin pilotlar burada fia nın mutlaka yanlış yaptiği birşeyler var gizleniyor para çoğu şeyi gizleyebiliyor ve onlarda çok zengin

    1. Kulede yeşil bayrak sallanması bir hata değil. O yeşil bayrak kulenin ilerisinde tehlikeli bir şey olmadığını belirtmek için sallanıyor.

      FIA’nın tek hatası Sutil’in kazasından sonra SC’ı piste almamasıydı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir