Basın: "Mosley'in Mektubu Karşısında Takımlar Şimdilik Sessiz"

yazar:

kategori:

Formula 1 takımları, Max Mosley’in bu sene sonlarında yapılacak olan FIA Başkanlığı seçimlerine tekrar girmeyeceğini söylediği mektup sonrasında sessiz.

Hatırlandığı üzere takımlarla Mosley, Paris’te geçen ay toplanmış ve toplantının sonrasında takımların, FIA başkanının görevinden ayrılacağını söylemesi ile Mosley sert cevaplar vermiş ve görevinde kalacağını ifade etmişti.

Son gelişmenin ardından takımların sessizliği konusunda Guardian gazetesi bir başka nedenin olduğunu öne sürüyor.

Guardian: “Max Mosley’in FIA Başkanlığı için veliaht seçimi konusunda Formula 1 takımlarının heyecan eksikliği, bu sessizlikle açığa çıktı.”

“Mosley, Ferrari’nin eski CEO’su Jean Todt’u bu görev için en iyi adam olarak dile getirirken takımlar, buna düşünüp taşınmaya devam ederek cevap verdi.”

“Sessizlik duvarı doğruluyor ki Todt’un desteklenen veliaht olduğu konusunda derin şüpheler var çünkü (Todt) Mosley gibi düşünür ve onun gibi hareket edebilir, belki de takımlar için daha endişe verici şekilde”

McLaren patronu Martin Whitmarsh geçen hafta yaptığı açıklamada takımların bağımsız aday Ari Vatanen’in bu göreve gelmesini tercih ettiği konusunda ipucu vermişti.

The Telegraph, Ekim ayındaki seçimi eski ralli şampiyonu Ari Vatanen ile Mosley’in desteklediği Jean Todt arasında bir savaş olarak görüyor.

The Telegraph: “(Seçim), değişim ve devamlılık arasında bir seçenek anlamı taşıyor”

Vatanen: “Yeni bir yıldıza ihtiyacınız var, değişim sunan bağımsız birine ihtiyacınız var”


Yorumlar

  1. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    Bencede Vatanen dogru secenek olur todt ferraride gorev aldıgı ıcın sorunlar cıkar vatanenin gelmesi sorunları cozer bagımsız olması takımlara ekstra secenekler sunucak bu da bizim işimize yaramış olucak hayırlısı

  2. kaan kaanhan avatarı

    todd gelir, gelen de gideni aratır olay bu. 🙁 todd adaylığına daha sert karşı çıkmalılar, gerçi her türlü todu seçer bunlar elden bişe gelmez :/

  3. Bencede Vatanen'in gelmesi daha uygun olur..Her ne kadar F1'in içinden birisinin FIA başkanı olmasını daha uygun bulsamda Todt'un gelmesi durumunda aldığı kararlarda diğer takımlar ve taraftarların aklında FIA=Ferrari yorumlarını oluşturacaktır..Vatanen bence Todt'tan daha uygun..

  4. williamsf1 team avatarı
    williamsf1 team

    formula1 ıcın en ıyısı bu oldu artık ayrılması gerekıyordu mosleyın yerıne gelecek herkım olursa olsun mosleyden daha ıyı olucaktır ama bırde gelen gıdenı aratır dıye bır atasozumuzde var bunuda unutmamakta fayda var

  5. tabiki vatanen'in gelmesi doğru olur, todt'un olacağına mosley kalsın daha ii yani, fia'nın öncelikle takımlara eşit mesafede olması gerekir, todt'un eşit olabiliceğini iddia etmek en hafif tabiriyle saflıktır..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir