McLaren Macaristan'da Zafer Kovalayacak

yazar:

kategori:

McLaren, geçen haftasonu Almanya’da atmış oldukları büyük adımın ardından araçlarının Macaristan’da galip galibiyet potansiyeline sahip olacağını düşünüyor.

Geliştirilmiş bir zemin ve ön kanat, Nurburgring’de MP4-24’ün temposunu yaklaşık olarak 0,7 saniye ileri taşımıştı ve sezonun geri kalanı için de umutlar tekrar yeşermişti.

Hungaroring’in karakterinin MP4-24’e uygun olması düşüncesiyle takım, Brawn ve Red Bull hakimiyetine son verme arzusunda.

Takım patronu Martin Whitmarsh, McLaren’in her yarışa kazanma umuduyla girdiğini söyledi ama bunun için en iyi şansın da Macaristan olduğunu ilave etti.

Whitmarsh: “Almanya’da bazı ilerlemeler oldu ve sıkı bir şekilde zorlamaya devam edip gelecek yarışta daha iyi bir sonuç almamız gerekiyor. Daima zafer için piste çıkarız ama bunun için her zaman donanıma sahip olmuyoruz. Umarım Macaristan’da gerçekten bunu yapmak için donanıma sahip olacağız”

McLaren’in şimdiden kaynaklarını şimdikine göre çarpıcı şekilde farklı olan 2010 aracına aktarmaya başlamış olmasına rağmen Whitmarsh, takımın şu anki gelişimleri bırakmayacağına açıklık getirdi.

Whitmarsh: “Bu seneki şampiyonluğu kazanmayacağız ve gelecek sene daha iyi bir iş çıkarmalıyız. Geçen sene bu zamanlarda yaptığımız gibi gelecek senenin programına daha fazla çaba sarfediyoruz. Ama ilgimizin dağılmamasından da emin olmalıyız”

“Aracı bir yarış galibi haline getirdik mi? Elbetteki hayır. Bazı ilerlemeler kaydettik mi? Evet. gelecek seenin aracının felsefesinin doğru olduğunu gösteriyor mu? Bana göre evet. Bu yüzden durum, cesaret verici. Buna yoğunlaştığımızdan emin olmalıyız”

“Bu aracı geliştirmeye devam edeceğiz. Aerodinamik felsefeyi, aracın etrafındaki hava akışını tamamıyla değiştirdik ve bir aerodinamikçi olmamama rağmen çocukların performans bulduğunu verilerden görebiliyorum”

“Bu yüzden yeni bir start verdik, daha iyi bir temele ve aracın gelişiminde yetiye sahibiz. Bu yüzden sezonun geri kalanında aracın daha hızlı gelişeceğini düşünüyorum”

“Bu seneki araçta bize gelecek sene yardımı olmayacak bazı şeyler yerine gelecek senenin aracının gelişimine yöneltecek ve öğrenmemizi arttıracak alanların ilerlemesine yatırım yaptığımızdan emin olmalıyız.”

2010 aracının ilerlemesiyle ilgili olarak ise Whitmarsh: “Gelecek senin aracı şimdiden epeyce bir farklı”

“Yakıt ikmalinin olmaması nedeniyle olduykça farklı, ama gelecek senenin aracının bu senekine göre çok farklı olması zaten belliydi.”

“Eğer yavaşsanız daha az riskten kaçınan hale gelirsiniz. Bu yüzden gelecek seneye saldırgan bir şekilde hamle yapıyoruz. Eğer bu senenin başında yüksek rekabet seviyesinde bir aracımız olsaydı, gelecek sene için gelişimde temkinli olmanız kaçınılmazdır. Ama ne olursa olsun gelecek senenin aracının şimdikine göre çok farklı olacağının kararını vermiştik zaten”


Yorumlar

  1. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    bu sezon en iyi gelişen takım bu sefer Ferrari diyordum ama McLaren yaptı yine yapacağını 😀 helal olsun ne diyelim. Nürburgring'de Hamilton'ın lastik patlamasa podyum görebilirdi belki müthiş hızlı olduklarını gözlemledim.

  2. galiba klasik rekabet günlerine geri dönüyoruz.
    merc-ferrari kapışması kaldığı yerden devam edecek gibi.

  3. elif ayıp ediyorsun bize 😀

  4. elif çivici avatarı

    helal olsun 0.7 saniye ne demek ya bu devirde valla..umarım bir macca bi de reno cıksın podyuma farklı renkler görelim birazz da 😀

  5. hem motoru ve vites kutusunu koruma modunda gittiler hem de kopan lastik bi tur boyunca değiştirilmediği için arka kısma zarar vermiş, hamilton bunları zaten söylemişti yarış sonrasında yaptığı açıklamada

  6. nürburgda lewisin aldığı dereceler insanları yanıltmış sanırım.Tahminim lewis daha düşük motor devrinde yarıştı.Sıralamalardaki performansı benzini katmadığınızda en iyi 3.hız.Ben macaristanda mclarenin yeni gelişimleriyle zafer kovalayacağını düşünüyorum açıkcası.Bu sene bende inanmıyordum ama nürburgda kısada olsa lewisi en önde görünce artık inanır oldum.Umarım gümüş oklar kazanır büyük bir moral olur takıma ve bizlere

  7. ben pek emin değilim.. almanyada lewisin araca bakarsak en hızlı turlara bakarsak 15. kova da 17. tamam lewisin arac startta gitti ama tekes değiştiler sadece eğer dedikleri kadar hızlıysa 15.lik bunu göstermiyor?

  8. Lewisin kesin podyum yapacağını düşünüyorum. Kers'li araçlar Brawn ve Redbull un korkulu rüyası olacak Ferrari ve McLaren çok iyi yerlerde bitirebilirler bu yarışı. Ferrari ve Mclaren önden kalkarsa Brawn ve Redbull'un pist üstünde onları geçmesi imkansız gibi bir şey. Geçiş çok çok zor olacak heleki Kersli araçları birde düşünün. Pitler işi belirler.

  9. Macaristan ve peşinden Valensiya… Bu iki yarışta da Ferrari, McLaren ve Renault'dan en az biri podyumda olacaktır diye düşünüyorum.

  10. sonuna kadar McLaren Mercedes… galibiyet biraz abartı olur ama enfazla 3.olup podyum görmek daha gercekçi bence sabırsızlıkla beklıcem macaristanı.

  11. İşte bu ya güvenin kendinize biraz .. Bu yarışı alıcaz başka yolu yok ! 😀 😀

  12. bukadar emın olmamak lazım tabkı macca gelişti ama hava ve pist koşullarıda bunda etkili olablr macarıstanda Q2 derecelerını gormeden yorum yapmak zor

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir