2015 F1 Araçlarının 3 Sn Hızlı Olması Bekleniyor

yazar:

kategori:

Pirelli’den Paul Hembery, 2015 Formula 1 araçlarının geçen seneye göre tur başına yaklaşık 3 sn daha hızlı olmasını beklediklerini söyledi.

1 Şubat’ta başlayacak 2015 testleri öncesinde takımların yeni araçlarda büyük performans gelişimi kaydetmesi bekleniyor.

Hembery “İlk verilerimiz performans açısından bazı büyük adımların olacağı yönünde.”

“Takımlar kış döneminde özellikle motor açısından değişiklikler yaptılar ve Melbourne ya da en geç Çin’e kadar geçen seneye göre performansta ciddi zıplama olacağını düşünüyoruz.”

“Her zaman hareketli bir hedefi kovaladığımızı biliyoruz ve geçen seneye göre 2-3 sn daha hızlı olmaktan bahsediyoruz. Bu devasa bir fark.”

“Bu yüzden lastikler açısından geçen sene muhafazakar olan seçim bu sene agresif olabilir.” dedi.

Araçlar 3 sn kadar hızlanırsa bu yeni V6 turbo motorlu araçların V8 dönemindeki kadar hızlı olacağı anlamına geliyor. Geçen seneki Avustralya, Malezya ve Çin sıralamalarında yağmur olması nedeniyle performansların tam olarak ne olduğu belli olmamıştı.

Ancak Bahreyn sıralamalarında Nico Rosberg 1.333.185 elde etmişti. Bir önceki sene elde edilen derece ise 1.32.330 oldu.

Bahreyn’de elde edilen en hızlı sıralama derecesi ise 2004’te 1.30.139 yapan Michael Schumacher’e ait. Hembery’nin tahminleri tutarsa sürücüler bu dereceyi zorlayabilirler.


Yorumlar

“2015 F1 Araçlarının 3 Sn Hızlı Olması Bekleniyor” için 13 yanıt

  1. Sezon içinde motorların geliştirilebileceği düşünülürse daha da hızlanacaklar.

  2. v10 lar 370 i drs olmadan yaptılar bu araçlar ise drs ve hava koridoru sayesinde 360 ı yakaldılar o yuzden daha bu motorların gelişmesi gerek.

    1. Bu dediğin imkansız ; DRS + hava koridoru ile yapsınlar kafii

  3. Şu azami hızı da 370 civarına çekmeleri gerek Monza’da, düşen ses desibeline karşı bir atak olarak geçen sene eminim ki çoğu kişi 360’dan daha fazla top speed bekliyordu

    1. 362 görmedik mi ricciardo’dan? yoksa 353 müydü o?

      1. Tam olarak 362.1 idi

      2. Hedefte 372+ var 🙂

        1. bence bu sene imkansız değil. geçen sene motorların ilk senesiydi. bu sene çok daha büyük gelişim olacağını düşünürsek 370i rahat görürüz heralde.

      3. O tek bir yarışta, o da Monza’da, aerosu mükemmel Red Bull’da, DRS açıkken ve hava koridorundayken olmuştu. Her pistte ve tüm araçlarda buna yaklaşılması gerek.

  4. guzel 11 yıl onceki hıza yeni ulasıcaklar

    1. Lewis-Hamilton(#TeamLH) avatarı
      Lewis-Hamilton(#TeamLH)

      ama sessiz olarak

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir