F1.


Yorumlar

“F1.” için 12 yanıt

  1. 88 sezonu almanya hockenheim GP sinden bir foto olsa gerek..

    xtrabit in paylaştığı resim ise 89 sezonundan sanırsam..hockenheim yine..

  2. Bu fotoğraf ’88 sezonuna ait. Alçak hatlı şasi ve turbo motor fotoğrafın ’88 sezonundan olduğunu belli ediyor. Günay’ın paylaştığı da ’89, ’91, ’92 sezonlarından birine ait. Atmosferik motor, 1 numaralı aracın Senna’da olması bu 3 sezondan birini işaret ediyor. Araştırılsa tam olarak bulunur ama şimdi onunla uğraşacak zamanım yok.

    Şimdiii… Yukarıda verdiğim sezonlar neden önemli? Çünkü o sezonlarda T. Mayer artık yok, yani Ron amca takım patronu ve takımın tek sahibi. Bir takım patronunun lolipop adamlığı yapması dışarıdan bakılınca 50’li, 60’lı hatta 70’li yıllarda pek göze batmayabilir. Ama işlerin çok daha profosyonel olduğu 80’lerin sonu 90’ların başında pek alışık olunmayabilir. Hatta komik veya saçma olarak bile yorumlanabilir. Ama Ron amcayı az çok bilen O’nun Formula 1’e ve McLaren’e ne kadar tutku ile bağlı olduğunu ve hatta “McLaren = Ron Dennis” olduğunu bilir.

    1. Üşenmedim araştırdım. Araştırdım derken, Google’a sordum.

      Fotodaki 1987 Prost imiş. Benim paylaştığım da 1989’muş. Dennis bildiğin lolipop adamlık yapmış yıllarca. Dediğin gibi eskiler olsa neyse, sporun popülaritesinin zirve yaptığı zamanlar. İnanılmaz.

      HRT de böyleydi. Pilotun fizyoterapisti lastikleri filan taşıyordu.

  3. Lolipop adam Ron Dennis mi la? 😀

    1. Ron a benziyo 😀 Mekaniker olarak başlamış işe normaldir 😀

    2. Oha hakikatten benziyor. 🙂

    3. O adam Ron Dennis’e benzemiyor. Ta kendisiymiş! 😀

      1. Büyüksün Ron Dennis !

  4. bizde F1 izliyoz diye geçiniyoruz işte

  5. Murat Aksoy avatarı

    RTL’in o tok sesli ve her bir heceyi sırf bu tip durumlar için icad edilmiş olan Almancasıyla şiir gibi anlatan spikerine ve o yıllarda nedenini bir türlü anlayamadığım ama şimdi tüm spor programlarında uygulanan spikerin yanındaki yorumcu abiye özellikle sıralamalar olmak üzere *çünkü free12 tur atılan sıralama turlarında ilk yarım saat minardi dışında kimse çıkmazdı) tüm hafta sonu için her ikisine de tekrar saygılarımı gönderiyorum.Tek kanallı ve yeni renklenmis olan Türk tv tarihinde biz izmit’lileri avrupa ve dünyanın tüm kanallarıyla tanıştıran o zamanki belediye başkanımız S.Sirmen’i de saygıyla selamlıyorum. En çok ta okulda bu yarışlar hakkında kimseyle konuşamamak insanın sınirlerini alt üst ediyordu, hala daha konuşacak birini bulmak zor neyse ki artık internet var neyse ki artık TRF1.NET var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir